Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(californiagirl @ 2008 10 01, 15:35)
Atrodo viska turiu iskyrus pasitikejima savim... unsure.gif

Sveikuciai 4u.gif

nugis galvoju uzsuksiu paziuresiu kaip tau sekasi, pasirodo kad pasitikejimo pritruko, nugis tik nosiuka auksciau ir prasom pirmyn, nes darbai tavo nuostabus ,kaip as sakau jie patys kalba uz save mirksiukas.gif zinau kad pradzia sunki bet viskam turi but tas pirmas kartas, o poto kaip sviestu patepta. mirksiukas.gif drasiau mirksiukas.gif 4u.gif begalines sekmes Tau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ponike @ 2008 10 04, 20:26)
Labas, visada megau fotografija smile.gif Ir laikui begant perziuresiu visas temas ka esate apkalbeje.

Labas 4u.gif Junkis drąsiau. Su nuotraukom smile.gif

Sveiki, kolegos.
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 10 04, 10:24)
taisau pas Meckauska www.fototaisykla.lt

aciu uz atsakyma.

Gavau pasibandymui veidrodini olimpusa, perskaiciau instrukcija, atrodo viskas aisku, bet nuotraukos doh.gif vargeli, su mano muiliniu canonu zymiai geriau pavyksta. ar visiems pradzia tokia nelengva buvo?

sakykit, kit'inio objektyvo f yra nuo 3,5, o su mano muiline galima ir f2,7 ispesti, tai kaip cia suprasti? su muiline galima labiau subliurinti fona negu su prisukamu objektyvu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaktuke @ 2008 10 05, 08:38)
sakykit, kit'inio objektyvo f yra nuo 3,5, o su mano muiline galima ir f2,7 ispesti, tai kaip cia suprasti? su muiline galima labiau subliurinti fona negu su prisukamu objektyvu  g.gif

Ne, nes jų matricos skirtingo dydžio, o ryškumo zona priklauso ir nuo to.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 10 05, 08:25)
Labas  4u.gif Junkis drąsiau. Su nuotraukom smile.gif

Sveiki, kolegos.

pirmausia reik perskaityt visas senas temas smile.gif

jau dabar kyla klausimas. i foto atelje kokio formato reikia nesti kad normaliai atspausdintu. At inch ar cm jei imi formata pvz 10x15, inch isein trupuciuka didesne.
su fotosalonais nebuvo proga labiau susipazinti. Nenoriu paskui gauti nuotrauka apkarpytais krastais ar kaip perredaguota
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ponike: 05 spalio 2008 - 09:14
Ponike, tai tavo patarimai ir pastabos butu labai naudingos wink.gif
del fotolaboratoriju, visada reikia prasyti, kad nekadruotu nuotraukos, ir jei nuotrauka gaunasi su baltais krasteliais nors keliu mm, tegu buna su jais geriau, nei nukerpa puse virsugalvio kitoje 4u.gif dazniausia ir taip paklausia, jei nepaklausia, reik paprasyti. nes tiek keli mm kartai buna reiksmingi, kartais ne, bet geriau nerizikuot. o siaip formatas 10x15, nera 10.0x15.0 ten yra tikrai po kablelio keli skaiciukai. jei idomu, galesiu knygoje surasti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 10 05, 12:52)
o siaip formatas 10x15, nera 10.0x15.0 ten yra tikrai po kablelio keli skaiciukai. jei idomu, galesiu knygoje surasti  mirksiukas.gif

Sitas klausimas ir man labai aktualus, nes is Olimpuso 4/3 foto neatitinka iprastu standartu, tai jei neperspeji, visiems galvas nukarpo. doh.gif
Atsakyti
Ačiūm, wyshnia, labai gera sulaukti pagyrimo iš žmogaus, kuriuo žaviesi smile.gif

QUOTE(Sansara @ 2008 10 04, 18:41)
tai ar teisingai as supratau, ND laimejo Smiltis su foto Isvaziuoju? ikelti i bloga noriu, bet daug laiko sugaisiu, kol rasiu, kuriam puslapyje pamineta nugaletoja  blush2.gif

Taip, labai teisingai. Dailus darbelis, ar ne? wink.gif
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2008 10 05, 11:56)
Sitas klausimas ir man labai aktualus, nes is Olimpuso 4/3 foto neatitinka iprastu standartu, tai jei neperspeji, visiems galvas nukarpo.  doh.gif

Olimpusas mano fotkina 4x3 formata, bet tai atitinka 15 X 11,25 vadinas darant 1,25 cm nusikirps doh.gif
Kerpant 4in/6in = 10,16 cmx15,14 cm.

Kitaip tariant popieriu paprastai gamina A3, A4, A5 formatais, o cia nuotraukas daro 10X15, 9x7, 21x18 ir t.t , o tai nera A.,B formatai.

Noriu viska issiaiskint, nes jau esu parsinesus is fotolabo nuotraukas su nukirptomis galvomis, ar padaryta ne taip kaip priklauso. doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ponike: 05 spalio 2008 - 12:57
Esu issisaugojus, kad fotolaboratorijose paprastai naudojami sie matmenys: 8.9x12.7cm , 10.2x15.2cm , 15.2x21.6cm , 15.2x23.0cm , 20.3x30.5cm . Bet visada galima perklausti arba paprasyti, kad paliktu balta rema, kaip kad jau Sansara rase.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wyshnia: 05 spalio 2008 - 14:35
Mano bandymai- gal patarimų, pastabų blush2.gif

user posted image
Atsakyti
Laba, atsinešu aš savo katinėlio savaitgalinius portretus, kažkoks "ruduo" fotografavime užėjo, tai nedažnai ką ir turiu...

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti