Taigi, atsidarom nuotrauką photoshope.
Rezoliucija tikrai pakankama ir atspaudus matytųsi kiekviena smulkiausia detalė (jei nuotrauka būtų verta ją spausdinti). Pora cropų 100 procentų.
Kadangi dangus vis vien palaidotas, nieko su juo ir nedarysim (būtų galima kopijuot iš kitos nuotraukos, bet paprasčiau perfotografuot).
Mažinam nuotrauką internetui. Reikia atkreipti dėmesį į Resolution. Internetui užtenka 70 ppi (pixels per inch). Daugiau nėra prasmės, monitoriai vis vien nerodo, o nuotrauka užima daugiau vietos. Mano galva 640 pixelių plotis kiek mažoka, bet palyginimui palikau tiek.
OK ir išsididinam iki 100 %.
Šarpinam internetui. Susirandam filter -> smart sharpen. Nustatymus šiai nuotraukai aš parinkau tokius. Galima pabandyt pakaitaliot Amount ir Radius. Svarbu nepersūdyt.
Sekantį žingsnį galima praleisti. Funkcija filter -> unsharp mask su parametrais Amount ir Radius nuo 20 iki 40 (priklauso nuo nuotraukos) labai smagiai pakelia kontrastą.
Galima pereiti prie paskutinio žingsnio save for web, bet man nelabai patinka išblukę stogai, kuriuos norisi paryškinti. Taigi susirandam įrankį select -> color range ir spragtelim tik ant stogų.
Papildyta:OK. Stogai pažymimi, o pažymėjimai bėga.
Layer -> new layer via copy (galima praleisti, bet geriau nusikopijuoti į naują sluoksnį, kad be nuostolių atšaukti ar vėliau pakoreguoti). Matom ką nukopijavom į naują sluoksnį.
Reguliuojam spalvas, kontrastą ir t.t. pagal skonį ir žygiuojam prie paskutinio žingsnio:
Save for web
Jei nuotraukos dydis kB neturi viršyti tam tikros reikšmės (pvz. kūdrai), mažinam Quality, kol kB mus tenkina (apačioj kairėj). Vualia.
Palyginimui Leros variantas ir tas kas gavosi man:
"Forcing yourself to use restricted means is the sort of restraint that liberates invention. It obliges you to make a kind of progress that you can't even imagine in advance." - Picasso