Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(vvvvv @ 2008 09 30, 20:58)
o tu paklausk.. paimk ir paklausk. manau neatsisakytu wink.gif
as tai nebeturiu ko klaust visos darbuose sedi biggrin.gif
ir as noreciau ismokt  ax.gif

ai dar reikia išsiaiškint kaip iš raw padaryt jpg blush2.gif
Atsakyti
smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vvvvv: 30 rugsėjo 2008 - 20:08
QUOTE(vvvvv @ 2008 09 30, 22:05)
priminei ir man ta diena kai Bite Maja vaziavom fotkint i aguonas.. islipom is masinos, nubegom i laukus ir tooooooks lietus uzklupo.. perslapom kol vel i maisnas sulindom.. o po to saule taip ir neislindo. taip ir neatskleidem to grazaus aguonu ir akiu spindesio..

bet siaip diena tai kazkas tokio buvo.. negaliu pamirst.. tokia jauki jauki.. po to kavinukej taip niam pasedejom.. ech pakartojus dabar taip  rolleyes.gif
O mums, kas pikciausia, islindo kai jau turejom isvaziuoti doh.gif taip grazu buvo... ai bet ir siaip supratau, kad nemoku su modeliu dirbti, nemoku gerai nuteikti, atpalaiduoti, nemoku priversti sypsotis smile.gif o gaila, zmones fotografuoti megstu
Atsakyti
QUOTE(vvvvv @ 2008 09 30, 18:38)
sayonara, uzmaciau jau tavo kadra, tik niekaip minties del pavadinimo nepagavau biggrin.gif vaizdas atrodo kalbantis, bet kazko pritruksta iki tasko padejimo smile.gif
papasakok apie nuotrauka daugiau, labai idomu kaip tu ja matai  4u.gif 

tai kad nėra ko pasakot. mergina, laukdama traukinio, tiesiog mėgavosi paskutiniais saulės spinduliais prieš vakarą. jokios gilesnės minties ten nėra. kūdroje pavadinimą "neišeik" parašiau "iš lempos".

bite, tikrai nėra ką rodyt. jei bent su kokybe būčiau susitvarkius, galima būtų žaisti, kadruoti ar kažką, o dabar tik "toks autoriaus sumanymas" likęs. žodžiu, aš nejuokauju, tikrai nieko neištrauksiu stebuklingo. fotografine prasme man kelionė visiškai nepavyko (net paprastai man pusėtinai pasisekantys portretai nepavyko, iš juostos nieko irgi labai nesitikiu), tačiau visomis kitomis prasmėmis ji buvo puiki. ačiū wyshniai ir jos šeimai už priėmimą ir bitelei už kompaniją.. 4u.gif wub.gif

o dabar tikriausiai kuriam laikui palieku temą. tikrai skaitysiu ją, gal kada pakomentuosiu, bet su savo nuotraukomis grįšiu, kai jausiuos, kad vėl turiu ką parodyti.. 4u.gif supratau, kad tikrai per gerai apie save galvoju, per anksti mane kai kurie pagyrė, per anksti tuo patikėjau, per greitai nusiritau ten, kur pradėjau. pradžiai reik bandyt su kokybe susitvarkyt, tada "mianų" ieškot..smile.gif

iki pasimatymo. labai norėčiau, kad įvyktų stebuklas ir jis būtų greitai..smile.gif 4u.gif

Atsakyti
Tai ka Sayonara - prizadejai ir palikai mus ant ledo?... Nenusimink, pazistamas jausmas, kai rodos oi kiek kadru - o pasiziuri - ir ner ka rodyt... susigules viskas po truputi ir geru kadru rasi. Man taip buvo (nor man iki tavo kokybes toli smile.gif )

Na mielos koleges ir kolegos - pasiplanuojam koki myta? Pazadu suorganizuot smile.gif Va ir Sayonara su Bitemaja ispudziais is Londono pasidalintu. Gal ir "nuo klubo" fotkint pamokytu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BN: 30 rugsėjo 2008 - 20:29
QUOTE(sayonara @ 2008 09 30, 20:17)
tai kad nėra ko pasakot. mergina, laukdama traukinio, tiesiog mėgavosi paskutiniais saulės spinduliais prieš vakarą. jokios gilesnės minties ten nėra. kūdroje pavadinimą "neišeik" parašiau "iš lempos".

bite, tikrai nėra ką rodyt. jei bent su kokybe būčiau susitvarkius, galima būtų žaisti, kadruoti ar kažką, o dabar tik "toks autoriaus sumanymas" likęs. žodžiu, aš nejuokauju, tikrai nieko neištrauksiu stebuklingo. fotografine prasme man kelionė visiškai nepavyko (net paprastai man pusėtinai pasisekantys portretai nepavyko, iš juostos nieko irgi labai nesitikiu), tačiau visomis kitomis prasmėmis ji buvo puiki. ačiū wyshniai ir jos šeimai už priėmimą ir bitelei už kompaniją.. 4u.gif  wub.gif

o dabar tikriausiai kuriam laikui palieku temą. tikrai skaitysiu ją, gal kada pakomentuosiu, bet su savo nuotraukomis grįšiu, kai jausiuos, kad vėl turiu ką parodyti.. 4u.gif supratau, kad tikrai per gerai apie save galvoju, per anksti mane kai kurie pagyrė, per anksti tuo patikėjau, per greitai nusiritau ten, kur pradėjau. pradžiai reik bandyt su kokybe susitvarkyt, tada "mianų" ieškot..smile.gif

iki pasimatymo. labai norėčiau, kad įvyktų stebuklas ir jis būtų greitai..smile.gif 4u.gif

cioce. penktadieni statau. kad isvaikyt tokias negraziausias pasaulyje mintis. tik pabandyk nesutikt. pats laikas praplaut tavo tokias mintis.
man tu nerealiai fotografuoji. nerealiai emocionaliai matai gatve, zmones, pasauli..
o jei ne visi megsta viena ar kita stiliu tai ju problema. ne tavo.. ***** visa laika laukiu tavo darbu su dziaugsmu. tad nenervink gerai ? biggrin.gif

p.s. matei mano kudros gimatdienio foto? visos isplauke bet zmonems patiko biggrin.gif biggrin.gif tad istrauksi ir tu ka nors patinkancio, na buna su ta kokybe, su tais nustatymais, bet kartais vaizdas su emocija buna man asmeniskai svarbiau uz viska. uz kompozicija, kokybe ir visus kitus techninius niuansus
suzaisk. sudeliok delione is mazu foto.. sukurk istorija, jungini.. ir ta kokybe nueis i antra plana wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vvvvv: 30 rugsėjo 2008 - 20:31
Cioce (Sayonara), siulau paklausyt vvvvv lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 09 30, 17:21)
apie tai, kaip mano mieste rudeneja....
Sayonara, kam tamsinai virsu? g.gif

Pirma foto - turbūt pirmą kartą norėčiau spalvų. Tikių rudeniškų, saulėtų, bet neryškių, "pablukusio seniai praėjusios vasaros renginį reklamuojančio plakato popieriaus" spalvų.

O antra - tuštėjimo metas. Toks liūdesiukas ir dviejų šiluma. Na, kažkas panašaus. Labai patiko smile.gif

QUOTE(vvvvv @ 2008 09 30, 19:38)
p.s. mamkos............. kaip as noriu fotografuot sad.gif ir neturiu ka... jau dienas suskaiciuot iki darbo galiu... kai fotoaparatui liks vis maziau ir maziau laiko... taip nagus grauziuos, kad dabar sedziu ir neisnaudoju laiko fotografavimui.. patarkit ka daryt, ka fotografuot.. nooooooooooriuuuuu...

Aš irgi noriu. Ir neturiu ką. Kai turiu - nedrįstu siūlytis. Gatvėje niekada neišdrįsiu atsukt į ką nors savo trečiosios akies, o tiek matau potencialių kadrų. Vienintelė galimybė, susitikus su draugėmis. Porą kartų per metus. Tai ir fotografuoju visokius sapnus.

QUOTE(sayonara @ 2008 09 30, 21:17)

Kas čia per krizė (bet rodos kartais pasitaikanti šiame skyrelyje)??? Tai ką pvz., man kalbėti? Sakau tai be jokios pozos. Man patinka visokius makaliukus "kurti", bet apie kokybę apskritai pamirštu... Kaip ten ant ŠMC sienos parašyta? "Kiekvienas yra menininkas, tik ne kiekvienas tą žino". Jei viskas atvira, skauda ir gyva, juk negali nefotografuoti. Kartais kokybė neatperka paties atvaizdo, akimirkos, būsenos. Bet pailsėk, pailsėk. Nustebsi ir nustebinsi dar mus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 09 30, 10:46)
Aciu zu sveikinimus. D90 tikrai didelis zingsnis pirmyn nuo D50. Galeciau kalbeti valandas smile.gif Yra viskas, ko man truko D50, nors pastarasis irgi puikus aparatas. Zemas triuksmo lygis prie auksto ISO, auto ISO, nuotolinis isorines blykstes valdymas, 3D autofokuso rezimas, "gaudantis" dinaminius objektus, ISO reiksme vaizdo ieskiklyje, virsutinio displejaus apsvietimas, RGB histogramos ir t.t. biggrin.gif

Sillwio, durna klausima dabar uzduosiu, bet kam tos RGB histogramos reikalingos ir kaip jas aiskintis g.gif

QUOTE(Sansara @ 2008 09 30, 17:30)
wyshnia, o ka as zinau  lotuliukas.gif atiduodu siaip visas kiek jau ten gaunasi kokybisku, graziu, svarbiu ir t.t. man ganasi apie 150-180 + pridedu apie 25-30 is siu padarytu su efektais, softfokusais, jb, sendinimais ir visokiom nesamonem, kurios man po menesio pazvelgus paciai geda daro  lotuliukas.gif bet kadangi darau pazistamiems, tai kazkaip ir norisi atiduot maksimaliai viska  blush2.gif kadangi atiduodu dvd, tai kiekiai tik itakoja tvarkymo laika.
evitafoto, gal irgi atsakys, kiek ji atiduoda.

daug tau gavosi, pas mane maziau ir tai wyshnius bamba, kad per daug - atsibos zmonems ziuret doh.gif

Papildyta:
QUOTE(vvvvv @ 2008 09 30, 17:38)
Sveikos pargrizusios!!! simtas buckiu, spejau ir pasiilgt  blush2.gif

wyshnia, man nerealiai ziurisi tas pakreipimas pirmam kadre. tokia kaip grietinele ant deserto.. be jo butu statiskas ir gan nuobodokas kadras, bet dabar.. niam (bet cia tik mano akims, kurios pastebejau mato siek tiek kitaip nei kitu)
antrasis mmmmmmmmmmmmmmm  wub.gif mielybes man tokie kadrai..
tik idomu kodel siek tiek paplaukes? efektas kazkoks ar crop'as? smile.gif

p.s. mamkos............. kaip as noriu fotografuot sad.gif ir neturiu ka... jau dienas suskaiciuot iki darbo galiu... kai fotoaparatui liks vis maziau ir maziau laiko... taip nagus grauziuos, kad dabar sedziu ir neisnaudoju laiko fotografavimui.. patarkit ka daryt, ka fotografuot.. nooooooooooriuuuuu...
va ziuriu i Bites ir sayonaros kelione ir seile varvinu.. atrodo tokia proga buciau turejus pafotografuot, issikraut ir tuo paciu pasisemt.. ech

kazkaip tikejausi, kad susitiksim.... Na gal kita kart rolleyes.gif Dekui uz issakyta nuomone - si kart musu matymai sutampa biggrin.gif Mane pirmoji rudeniskai nuteikia smile.gif Antroji paplaukus ne tiek del kropo, kiek manau del sujudejimo lengvo - beeinant fotografavu ir man atrodo dar su sarpu persistengiau biggrin.gif

O del fotografavimo neliudek - tau puikiai puikiai sekasi (cia su baltu pavydu sakau tongue.gif ) ir tikiu, kad rasi laikofotografuot 4u.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wyshnia: 30 rugsėjo 2008 - 20:38
ir zinau viena.. jei Sayonara tavo VISAS foto apziuretu kazkoks zmogus is salies, nepatyres tu emociju kurias tu isgyvenai kelioneje, nezinodamas tavo lukesciu, bet puikiai ismanantis fotografija, tavo Londono kolekcijoje atrastu tokiu perliuku!! i kuriuos pati kitaip paziuretum ir jais patiketum.. wink.gif
Atsakyti
SP labai vietoj primine fraze ant SMC sienos: "Kiekvienas yra menininkas, tik ne kiekvienas tą žino" (nors man rodes galas "bet tik menininkai tai zino") smile.gif
Nu va - as manau - as menininkas, ir nors tu ka lotuliukas.gif

Wyshnia, idek ka nors 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2008 09 30, 17:44)
Man tai abi patinka, ir net negaliu pasakyt kuri geresne, skirtingos jos. antra visai nebenali, sarmo duoda tos kedutes ir matau, kad rusvas filtras uzdetas, katras labai tinka smile.gif

QUOTE(BN @ 2008 09 30, 17:51)
Wysnia - man abi labai mielos. pirmoj tas pasvirimas ir seseliai sukuria tikrai skaidria rudeniska nuotrauka. Ir antra visai nebanali  4u.gif

Acius smile.gif

QUOTE(Baccardi @ 2008 09 30, 18:38)
Wyshnia, nėra ką daugiau pridurt. Abi super. Pirmojoje patinka šviesos žaismas su lapais. (cituoju: "kaip grietinėlė" - taikliai pastebėta  vvvv;) ) Antroji labai romantiška, pasikabint ir grožėtis visą dieną smile.gif

Aciu Baccardi 4u.gif mes juk ne uz ilgo taip pat susitiksim, ane? mirksiukas.gif

QUOTE(bite maja @ 2008 09 30, 18:40)
mielas  smile.gif bet manau, kad praėjus kiek laiko atrasi daugiau tikrai  mirksiukas.gif
man antra labiau patinka  smile.gif pirma kažkaip neslysta  biggrin.gif

biggrin.gif gerai, kad ne ''nekabina'' lotuliukas.gif

QUOTE(sayonara @ 2008 09 30, 19:17)

blink.gif ka cia sugalvojai? blink.gif
Atsakyti