Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(sillwio @ 2008 09 30, 11:14)
Tai kaip kelione? Gaila, kad manes ten nebuvo.

Zvilgsnis, kaip sayonara sake, tikrai gali uzmusti, o vat kompozicija man tokia nepatinka. Matau nuotrauka, padalinta i 2, visiskai nesusijusias, dalis.

Beja, gavau savo naujaji Nikon D90, tai dabar nei per D50 vaizdo ieskikli, nei i jo displeju jau nebegaliu ziuret smile.gif Visa kita skonio reikalas. Galiu pasakyti, kad autofokusas veikia tikrai nuostabiai. Pvz. 50-tukas fokusuoja zymiai greiciau. D50 gaudydavo fokusa prieblandoje, D90 tokiu bedu neturi. Ir t.t. ir pan.
Kad nera ausu, man netrukdo, o pats kadras siaip sau.

kelionė buvo super thumbup.gif tikrai gaila, kad jūs negalėjot atvykt, bet manau, kad dar vis tiek pasimatysim anksčiau ar vėliau mirksiukas.gif

dėl kompozicijos iš dalies sutinku, bet pasiteisinimui pasakysiu, kad fotografavau nežiūrėdama. todėl gauta kokybė mane švelniai tariant nustebino smile.gif bandžiau daryt kvadratą, bet tada dingsta erdvė, aplinka, todėl palikau taip, kaip yra. ir būsiu subjektyvi, bet ši mano foto man labai patinka.

Sillwio, kaip tau fain dėl fotiko thumbup.gif pas mus dar nėra verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 09 30, 10:19)
gaila, sillwio, kad Tavęs ten nebuvo sad.gif bet gal kitą kartą.. gal tikrai net ir ne Londone biggrin.gif
nors ne manęs klausei, bet kelionė buvo labai labai puiki smile.gif pusę metų dabar visos šersim SM savo kadriukais  lotuliukas.gif

Taves irgi (klausiau) smile.gif Juk tai suprantama.

Gaila ir man sad.gif Ypac kai dabar puse metu akis man badysit biggrin.gif Gal kita karta, o gal kada nors Svedijoj susiorganizuosim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 30 rugsėjo 2008 - 11:15
QUOTE(sillwio @ 2008 09 29, 23:40)
Tai gerai, ar blogai?  mirksiukas.gif
Su blykste būtų buvę geriau. Kokį 100 kartų.

tai va, kad nezinau ar gerai schmoll.gif g.gif , todel noreciau sulaukt kitu nuomones blush2.gif , bet vistiek man kazko nelabai, lyg ir truktu kazko, bet nesuprantu ko g.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 09 30, 00:01)
turn it off, lady! (jis dar ir fu...ą parodė sayonarai   hihihi.gif, bet šito jau nespėjau užfiksuot)

man tai labai patinka thumbup.gif Atrodo tuoj kai šoks, kai griebs už fotiko ir doh.gif Niekad neįšdrįsčiau taip nufotkinti unsure.gif O dėl kitos pusės, na ji ta šviesioji atsvara, kuri paryškina tamsiąją g.gif Tai kadro padalinimas man kaip ir nemaišo smile.gif

QUOTE(sayonara @ 2008 09 30, 11:03)
man kažkokia nuojauta, kad per daug sureikšminami ND ta prasme, kad jų sėkmė vertinama pagal įdėtų darbų skaičių. o ne kokybę. vieni ND sulaukia daugiau foto, kiti mažiau. nesiparinkit. kas nenori - nedalyvauja. kam nėra prasmės - nu tai nedėkit arba nebalsuokit. aš ne kartą pasisakiau, kad matau prasmę, nors ne visada ir pati sudalyvauju. prasmė yra - ypač naujokams stengtis.  4u.gif

drinks_cheers.gif Ir atsimenu kaip vienu metu buvo barami dalyviai kad nemoka atsirinkti foto , o deda kaip ir bile ką smile.gif Bet dabar kaip ir vėl yra galimybė pasireikšti naujokams ar mažiau pažengusiems, ale kažkodėl nelabai ja naudojamasi unsure.gif Labai būtų paprasta gauti receptą kaip padaryti foto krikštolinę doh.gif Aš vakar persikėliau foto per savaitgalį darytas ir džiaugiausi kaip vaikas, kad pagaliau pavyko išgaut ryškų krikštolinį vaiko žvilgsnį ir gauti daugiau negu 50 proc. foto normalaus ryškumo thumbup.gif Vieniems vis tik tas pasiduoda lengviau, kitiems sunkiau, bet receptas vienas- fotografuoti, fotografuoti, fotografuoti smile.gif

QUOTE(sillwio @ 2008 09 30, 11:14)
Beja, gavau savo naujaji Nikon D90, tai dabar nei per D50 vaizdo ieskikli, nei i jo displeju jau nebegaliu ziuret smile.gif

sveikinu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 30 rugsėjo 2008 - 11:18
QUOTE(wyshnia @ 2008 09 30, 11:52)
O as matyt objektyvi negalesiu islikt - buvau, maciau ir ekstremalia situacija prisimenu, tai man Bites foto patinka biggrin.gif

Sayonara, ar nebusi apie tuos puse metu prisikalbejus lotuliukas.gif

man ir taip atrodo, kad ji bus prisišnekėjus lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 09 30, 11:14)
kelionė buvo super  thumbup.gif tikrai gaila, kad jūs negalėjot atvykt, bet manau, kad dar vis tiek pasimatysim anksčiau ar vėliau  mirksiukas.gif

dėl kompozicijos iš dalies sutinku, bet pasiteisinimui pasakysiu, kad fotografavau nežiūrėdama. todėl gauta kokybė mane švelniai tariant nustebino  smile.gif bandžiau daryt kvadratą, bet tada dingsta erdvė, aplinka, todėl palikau taip, kaip yra. ir būsiu subjektyvi, bet ši mano foto man labai patinka. 

Sillwio, kaip tau fain dėl fotiko  thumbup.gif pas mus dar nėra  verysad.gif

Tikrai susimatysim kur nors. Europa ne tokia ir didele smile.gif

As va planus kuriu, kaip tokius kadrus gaudyt isijungus live view. Nemaciau prasmes as tokiam rezimui, bet street photo ir makro jis puikiai tinka.
Papildyta:
QUOTE(viktorija09 @ 2008 09 30, 11:15)
tai va, kad nezinau ar gerai  schmoll.gif  g.gif , todel noreciau sulaukt kitu nuomones  blush2.gif , bet vistiek man kazko nelabai, lyg ir truktu kazko, bet nesuprantu ko  g.gif

Negerai, jei atvirai. Didziausia beda - neteisinga ekspozicija. Kaip matai, fotografuojant be blykstes pries saule nieko gero. Su blykste geriau (bent veidas matosi), bet antras planas visiskai sugadintas. Praleides busiu, koks pas tave fotikas, bet turetu buti galimybe reguliuoti tam tikrus parametrus. Bent jau islaikyma (ekspozicija) tikrai galima reguliuot (tiesiogiai ar netiesiogiai). Galbut galima duoti viena ar kita patarima konkreciai siuo atveju, bet bus naudingiau, jei pati suprasi fotoaparato veikimo principus. Tada ir patarimu nereikes. Pabandyk atkartoti situacija ir pabandyti isvengti padarytu klaidu.
Atsakyti
As cia irgi savaitgali skaitinejau apie ta nikon D90, ir visai "uzpavydejau" Sillwio...
Sveikinu isigijus puiku daikta 4u.gif
Atsakyti
Aciu zu sveikinimus. D90 tikrai didelis zingsnis pirmyn nuo D50. Galeciau kalbeti valandas smile.gif Yra viskas, ko man truko D50, nors pastarasis irgi puikus aparatas. Zemas triuksmo lygis prie auksto ISO, auto ISO, nuotolinis isorines blykstes valdymas, 3D autofokuso rezimas, "gaudantis" dinaminius objektus, ISO reiksme vaizdo ieskiklyje, virsutinio displejaus apsvietimas, RGB histogramos ir t.t. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 30 rugsėjo 2008 - 11:47
sillwio ačiū labai labai aciuks.gif 4u.gif išsiunčiau tau į paštą originalą rolleyes.gif
Atsakyti
ko parsivežiau, tai šunų foto doh.gif reiks seriją tikriausiai daryt lotuliukas.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2008 09 29, 20:07)
O kur kelionės rezultatai?  g.gif

Marinuojasi... ax.gif Siaip tai tikriausiai padariau klaida: savo "mulinuka" nesiojaus kuprinej,o an kaklo veidrodini,kuri pirma karta laikiau rankose.Todel ir nuotraukos isejo siaip sau...Bijau cia su tokiomis rodytis. blush2.gif

QUOTE(viktorija09 @ 2008 09 29, 20:27)

Kojos nukirptos. ax.gif

QUOTE(mielka @ 2008 09 29, 23:11)
nu pasakykit ar labai blogai sitoj nuotraukoj kad nukirptos ausys? tiesiog norejau iamzint "israiska"  ax.gif

user posted image

As nelabai iziuriu kokia cia israiska. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 09 30, 11:55)
sillwio ačiū labai labai aciuks.gif  4u.gif  išsiunčiau tau į paštą originalą rolleyes.gif

Daug nesitikek, nes dangus palaidotas, bet vakare pabandysiu trumpai parasyt, kaip reiketu ruosti nuotrauka internetui, kad butu "kristaliskesne" smile.gif

QUOTE(bite maja @ 2008 09 30, 13:00)
ko parsivežiau, tai šunų foto doh.gif reiks seriją tikriausiai daryt  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif Nezinau ko bijot, zenklo, suns ar nei vieno biggrin.gif Geras cia.
Atsakyti