Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

sveikos, senokai bebuvau, neturiu ko parodyt tai tyliu kaip pelė biggrin.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 29 rugsėjo 2008 - 16:35
But gerai, kad labiau patyre pakomentuotu Leros nuotrauka, nes as irgi turiu ta pacia amzina beda - lyg rukas, lyg triuksmas nuotraukose; ir dar spalvos murzinos atrodo...

Mazoka darbu ND... Uz ka balsuosim?... g.gif
Atsakyti
QUOTE(BN @ 2008 09 29, 18:07)
But gerai, kad labiau patyre pakomentuotu Leros nuotrauka, nes as irgi turiu ta pacia amzina beda - lyg rukas, lyg triuksmas nuotraukose; ir dar spalvos murzinos atrodo...

Mazoka darbu ND... Uz ka balsuosim?...  g.gif

niu tai jau abidvi lauksim atsakymo drinks_cheers.gif man ne šitos foto kritikos reikia o "paslapties" kaip padaromos "krištolines" foto cool.gif
Atsakyti
beja gal čia gelbėtu jei įsigyt papildoma filtrą? jei taip kokį geriau rinktis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 09 29, 11:32)
na sutinku gal šita nlb jau toks pvz tinkamas bet ant greičio kitos neradau, nors man butu gerai sužinot ir kaip tokios daromos biggrin.gif
šviesa tai čia kas be ko bet kartais yra situacijų kai ne nuo tavęs priklauso šviesa , kažkokios šventes patalpoj kur vos ne prieblanda ir pan situacijos.

labai norėtusi išgirst eksperčių. nuomonės patarimus  4u.gif

Na nezinau kiek as eksperte tuo klausimu, bet fotografijoj paslaptis viena - ismoksti pamatyti sviesa, suvaldyti ja ir viskas - nuotraukos kristolines, skaidrios. Nors anokia cia paslaptis....

Na ka, svecius isleidau, ismokino mane merginos gatvej nuo klubo pyskint, uzsikabliavau biggrin.gif Eisiu vakare paskaitysiu, kuo jus gyvenat 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 09 29, 15:09)
nu va vienas pvz  unsure.gif kažkoks man "triukšmas matosi nors tu ką ... doh.gif

ne visiems ne visos foto gaunasi "svarios" jau vien del to, kad pvz sitoje situacijoje nelabai pasirinksi apsvietima. labai noretusi pamatyti visus (islaikymas, ekspokorekcija jei buvo, diafragma, ISO ir t.t.) duomenis. siuo atveju dangus mirusiai ipersviestas, be informacijos. per ilga ekspozicija. as buciau siuo atveju koregavus EV i minuso puse per kokius 0.7 -1.0. be to priklauso ir nuo zidinio nuotolio, kokiu buvo fotografuota. jei daug artinta, gali ir tai veikti kokybe.
beje, kokiu rezimu fotkini. Av,Tv, AUTO, ar kokiu kitu si foto daryta.
visada visiems rekomenduoju nuotraukos demonstravime po fotografavimo uzsistatyti, kad rodytu persviestas vietas (jos mirksi). is karto vietoj galima taisyti padeti, pakoreguojant EV.
siaip manau, kad puse foto uzmuse neteisingi nustatymai, kita puse nuleme nel pats palankiausias apsvietimas (ziurint i bernardinu baznycia ir kaminu seselius matosi, kad sviesa buvo vos ne tiesiai is kaires i objektyva) g.gif is RAW manau nemazai butu galima istraukti smile.gif
neverta gaileti vietos RAW, kokybe tikrai n kartu geresne ir galima isgelbeti tai, ka JPG nuzudo. kol nepereisi ant RAW, tikros kristolines kokybes nelabai ir bus mirksiukas.gif paskaityk cia. o kortele didesne (ar kelias) visada galima isigyti, o 585 foto korteleje (pas mane tiek JPG geriausios kokybes telpa 2 GB korteleje) nelabai kada ir isfotografuojama per karta (Pvz RAW+jpg basic 256 mazdaug telpa, nors realiai virs 300 visada gaunasi)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 29 rugsėjo 2008 - 19:05
QUOTE(julima @ 2008 09 29, 16:03)
Mes jau po keliones.Esu "apšalusi" nuo Londono. wub.gif  Gavau is pusbrolio jo Canona pasizaidimui,tai vaiksciojau visas dienas su fotiku ant kaklo issisiepus,kaip blynas.  biggrin.gif
Tik man dar mokytis ir mokytis...

O kur kelionės rezultatai? g.gif

QUOTE(BN @ 2008 09 29, 18:07)
Mazoka darbu ND... Uz ka balsuosim?...  g.gif

unsure.gif tai vat... Gal apskritai nebebalsuojam? Kas nors skelbia kitą temą? Jau imu manyti, kad ND prarado prasmę sad.gif Nes prieštaraujančių temai kaip ir nebuvo.

Oho, ačiū, Sansara.
Atsakyti
user posted image

siandienos bandymas, visiskai nekoreguota foto 4u.gif
lyg ir patinka ji man, bet lygtai ir kazko truksa g.gif

user posted image
user posted image

o gal sitos geresnes g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viktorija09: 29 rugsėjo 2008 - 20:43
O aš judesį kitaip įsivaizdavau - kaip panning'ą ax.gif Ir fotkinau, kiek namų sąlygom išėjo (mažas serga, nėr kaip po lauką siausti), ale nieko tokio rodomo nesigavo..
Bet vistiek dar manau, kad namų darbai yra gerai. Juk va kiek naujokų vėl atėjo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(viktorija09 @ 2008 09 29, 21:27)
[
siandienos bandymas, visiskai nekoreguota foto  4u.gif
lyg ir patinka ji man, bet lygtai ir kazko truksa  g.gif
o gal sitos geresnes  g.gif

O kojas kodėl nupjovei ir vaikui ir šuniui? Blykstė irgi nilabai... nžn ir tos skulptūros nukirsta galva, nors ir su galva nelabai jis čia reikalingas tas berniukas smile.gif Manau reikėjo kito kampo paieškot. Ir jau kojų nenukirsk ties čiurna niekada tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 09 29, 23:00)
O kojas kodėl nupjovei ir vaikui ir šuniui? Blykstė irgi nilabai... nžn ir tos skulptūros nukirsta galva, nors ir su galva nelabai jis čia reikalingas tas berniukas smile.gif Manau reikėjo kito kampo paieškot. Ir jau kojų nenukirsk ties čiurna niekada  tongue.gif

doh.gif doh.gif koju, zinoma galejau nenupjaut, dar pakankamai zalia esu, tai ranka sudrebejo unsure.gif
o be blykstes tai va kokios foto gavosi user posted image
Atsakyti
QUOTE(viktorija09 @ 2008 09 29, 21:08)
o be blykstes tai va kokios foto gavosi

nes tiesiai pries saule fotkinai, nepastebejai? mirksiukas.gif

siaip visi naujokai - paskaitykit blog'a, a? pirmam puslapy nuoroda yra. cia ne del to, kad nenoreciau kiekvienam atsakinet ar ka, tiesiog daug maziau tu klausimu paskui kils ir geriau suprasit kitu pastabas 4u.gif

aciu visiems uz komentarus mano vestuvinem. SP, aciu uz grazius zodzius, malonu girdeti pagiriamaji zodeli is to, kieno foto man irgi patinka mirksiukas.gif BN, aciuks. Sansara, o su tavo rytiniu regejimu biggrin.gif Nu zinok, ir pati kankinuosi bandydama suprasti, kas ten ivyko su tuo kontastingumu/detalumu ir t.t. Zinokit, su kontrastu tai tikrai ne as persistengiau, koreguotos foto tai gan minimaliai - paverstos i normalu j/b ir mazintas kontrastas. vis mastau - ar juosta tokia, ar isryskino. nu ok, dali kaltes galima nuversti ryskiai vidurdienio saulei ir del jos atsirandantiems seseliams, bet kad visur tas pat (lauke, viduj, ne tokioj ryskioj saulej...). dar mastau, kad ta balta suknele galejo itakos tureti - nes daug kur labai jau tamsus veidai gavosi. Matyt fotikas automatiskai eksponavo pagal sunknele, o veidams toks islaikymas buvo nepakankamas. bet ilginant butu isdeginta suknele doh.gif
Atsakyti