Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Saulės pūga @ 2008 09 29, 13:28)
Lera, mano akimis žiūrint, tai nėra labai jau "stiklinė" foto, bet suprantu, apie ką kalbi. Bendrai paėmus, fotografija - piešimas šviesa. Tai stiklinės foto turėtų pavykti, kai yra tinkama šviesa, tinkama ekspozicija ir t.t. ir pan. Čia, tarp mūsų, yra tokių "stiklinių" nuotraukų eksperčių. Jos Tau matyt atsakys tiksliau.

na sutinku gal šita nlb jau toks pvz tinkamas bet ant greičio kitos neradau, nors man butu gerai sužinot ir kaip tokios daromos biggrin.gif
šviesa tai čia kas be ko bet kartais yra situacijų kai ne nuo tavęs priklauso šviesa , kažkokios šventes patalpoj kur vos ne prieblanda ir pan situacijos.

labai norėtusi išgirst eksperčių. nuomonės patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 09 29, 14:17)
tai o jei jpg formatu tokia kokybe nešviečia? verysad.gif  nes su RAW mažai gaunasi tu foto ,  fokusioju gerai bet kartais fotkinant pvz vaikų šventes kur nuolat vyksta judesys kyla vėl problemų vel daug "triukšmo" gaunasi , ar bus dar patarimu? man jie aukso vertes  blush2.gif
Na tuomet reikia blykstes arba kito objektyvo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grethenn: 29 rugsėjo 2008 - 12:35
QUOTE(Grethenn @ 2008 09 29, 13:34)

Arba papildomo apšvietimo smile.gif Nors ir blykstė nėra mirtinas blogis, kai naudojama tinkamai.

Čia yra straipsnelis su apšvietimo schema, būtent tai, apie ką Tu kalbi. Fotografuota patalpoje, vaiko gimtadienis. Na, mano požiūriu nuotraukos švarios ir aiškios, kai kurios gal ne krištolinės, bet bent jau švaraus stiklo wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2008 09 29, 14:44)
Arba papildomo apšvietimo smile.gif Nors ir blykstė nėra mirtinas blogis, kai naudojama tinkamai.

Čia yra straipsnelis su apšvietimo schema, būtent tai, apie ką Tu kalbi. Fotografuota patalpoje, vaiko gimtadienis. Na, mano požiūriu nuotraukos švarios ir aiškios, kai kurios gal ne krištolinės, bet bent jau švaraus stiklo wink.gif
Na as kalbu apie imontuojamas blykstes smile.gif pati tokios neturiu, bet ismokus su tokia naudotis manau ir papildomu sviesos saltiniu nereikia smile.gif
o cia kur pvz tai pakankamai sviesu. bet kur lempos kartu nenusinesi, pvz i baznycia, tai manau tik blyste gelbsti
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2008 09 29, 13:34)

objektyvas yra neseniai pirktas , blykste irgi g.gif

QUOTE(Saulės pūga @ 2008 09 29, 13:44)
Čia yra straipsnelis su apšvietimo schema, būtent tai, apie ką Tu kalbi. Fotografuota patalpoje, vaiko gimtadienis.

ačiū labai , bet aš anlg, nilabai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 09 29, 15:10)
objektyvas yra neseniai pirktas , blykste irgi  g.gif
Tai gal tik belieka ja ismokt naudotis bigsmile.gif O koks objektyvas? smile.gif

Apskritai tai gerai butu jei parodytumet foto, tada galima butu tiksliau pakomentuoti kas jose negerai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grethenn: 29 rugsėjo 2008 - 13:19
QUOTE(Grethenn @ 2008 09 29, 14:18)
Apskritai tai gerai butu jei parodytumet foto, tada galima butu tiksliau pakomentuoti kas jose negerai smile.gif

user posted image
nu va vienas pvz unsure.gif kažkoks man "triukšmas matosi nors tu ką ... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lera: 29 rugsėjo 2008 - 14:10
QUOTE(Lera @ 2008 09 29, 16:09)
nu va vienas pvz  unsure.gif kažkoks man "triukšmas matosi nors tu ką ... doh.gif
Na visu pirma tai dangus isdeges, tai nuotrauka is kart ir ziurisi blogai smile.gif
be to diena apniukus - matyt islaikymas nebuvo pakankamai trumas. o diafragma buvo pakankamai uzverta? Be to koks objektyvas?

As tai cia neeksperte, tuose visuose mechanizmuose, nes pati su kitiniu fotografuoju smile.gif taciau kiti gales pakomentuoti daugiau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grethenn: 29 rugsėjo 2008 - 14:24
QUOTE(Grethenn @ 2008 09 29, 15:18)

aha diena buvo niūri ir lijo kartas nuo karto .
objektyvas Canon efs 55-250mm (dar turiu du kitinius)
user posted image toks.
blykste Canon SPEEDLITE 430EX II tokia:
user posted image
pats fotikas canon eos 400D

user posted image
ir sakykit ar foto švarumas 100 proc priklauso nuo objektyvo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 09 29, 16:24)
ir sakykit ar foto švarumas 100 proc priklauso nuo objektyvo?  g.gif
tikrai ne smile.gif bet nuotraukoje triuksmo nematau, tik siek tiek susiliejusi vaizda, gal tai ir del to vos matomo rukelio.
man idomu kokia diafragma buvo fotografuota?
ISO tikriausiai nebuvo uzkeltas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 09 25, 21:35)
Šiandien užmačiau laužą degant, kai fotkinau, vietiniai galvojo,  kad esu korespondentas ir dėsiu jų negerus darbelius į laikraštį  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif

Man paskutine patiko.

QUOTE(latoya @ 2008 09 26, 12:29)
Dar viena is tos pacios serijos, dar neatsibodau???
ar kliuna tas duru tarpas? nemoku nuklaunuoti blush2.gif
user posted image

Man tarpas nekliuna.Manau klaunuot nereikt.

QUOTE(Sea_ @ 2008 09 28, 02:56)
Dekoju Saules puga 4u.gif As vis bandau, kol atrasiu ko ieskau blush2.gif

Geri tavo ieskojimai.Man patinka.

QUOTE(Saulės pūga @ 2008 09 29, 12:28)
Esi tikra, kad perskaičiusi PS vadovėlį imsi kitaip fotografuoti? wink.gif Matau, merginos jau viską pasakė. Taip, kad neabejok, griebk fotoaparatą (netinkamų fotoaparatų mažai, daugiau netinkamai jais besinaudojančių) ir marš fotografuoti!!! Instrukcija yra gerai, bet dar geriau bandyti bandyti bandyti ir nenuleisti rankų (nebent nori ką nors žemai nufotografuoti). Mokysimės kartu  smile.gif

Gerai pasakyta. drinks_cheers.gif

Mes jau po keliones.Esu "apšalusi" nuo Londono. wub.gif Gavau is pusbrolio jo Canona pasizaidimui,tai vaiksciojau visas dienas su fotiku ant kaklo issisiepus,kaip blynas. biggrin.gif
Tik man dar mokytis ir mokytis...
Atsakyti
Lera, nematau tavo foto triuksmu schmoll.gif

As siandien tingiu tingeti ir miego noriu doh.gif
Atsakyti