Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Laba vakara- jungiuosi prie jūsų 4u.gif Esu dar tik pradedanti, bet stengiuosi mokytis smile.gif Įdedu pora nuotraukėlių šiandieninio pasivaikščiojimo 4u.gif Pirmieji mano pasičiupinėjimai su Nikon D80- instrukciją jau perskaičiau ax.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Dar karta labai ačiū už vertinimą ir patarimus. Su WB tikrai kažkokios problemos, atrodo nusistatau toki koks pridera prie tokio apšvietimo bet deja... o apie blykstes kalbant, tai mano požiūriu vis gi tai yra blogis ( na turiu tokį keista įsitikinimą ), ir norėčiau ją naudoti kiek galima minimaliai, todėl vis dar nesu įsigijusi integruojamos. O bjektyvas ir gi kolkas kitinis pas mane.. bet artimiausiu metu galvoju 50 F 1.8 įsigyti smile.gif, gal pavyks geresnių rezultatų pasiekti.

Ir džiugu, kad nebūsiu viena naujokė wink.gif, belieka tik stiprybės ir kantrybės mūsų mokytojom palinkėti wink.gif smile.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(paprasta @ 2008 09 29, 00:10)
Laba vakara- jungiuosi prie jūsų 4u.gif Esu dar tik pradedanti, bet stengiuosi mokytis smile.gif Įdedu pora nuotraukėlių šiandieninio pasivaikščiojimo 4u.gif Pirmieji mano pasičiupinėjimai su Nikon D80- instrukciją jau perskaičiau ax.gif

user posted image

user posted image

Mano, taip pat kaip pradedančiosios nuomone, pirmojoje labai jau vidury tie šermukšniai, gal kažkaip kitaip komponuoti būtu galima.
Atsakyti
QUOTE(Akfak @ 2008 09 28, 23:40)
nezinau ka tuo norejau pasakyti, bet kazka pasakiau  blush2.gif
geru darbu  4u.gif

issiliejai. 4u.gif
tiek tau, tiek kitom naujokem:
fotosopo vadoveli galesit skaityti kai mokesit kokybiskai fotografuot. pradzioje PS yra blogis... nes manoma, kad nuotraukas geromis daro tik PS.veliau, kai jauti ka ir kur naudot, galima bandyt wink.gif pirmiausia reik moketi fotoaparato nustatymais gauti maksimalia kokybe. 4u.gif
fotiko naujo nereik. visi turimi tinka, tik reik moketi ji tobulai valdyt. mirksiukas.gif

paprasta, nematau D80 kokybes. mirksiukas.gif nuo muilines neatskirciau tavo nuotrauku. isvada - skaityt toliau instrukcija ir bandyt, bandyt, bandyt... kompozicija veliau suderinti galima. kokybe reik jau moket isspaust wink.gif

victoria, graziai gaudai, bet dar nekokybiskai mirksiukas.gif su jura, dviraciu spalvota geriausia, bet ir jai truksta kontrasto, sodrumo, svarumo...

gaziulkinai, niu idomiai ta juosta atrodo. neipranta akis. sunku vertinti blush2.gif pagauti momentai dauguma puikus. tik akiai nelabai patogus ryskumas/kontrastas/detalumas net nesuprantu. g.gif gal tik ryte taip akys mato lotuliukas.gif
Atsakyti
Gaziulka, su dideliu malonumu paziurejau visas nuotraukas. Del juostiniu - tai gal kaip ir Sansarai - kontrastingumas didelis; bet momentai pagauti puikiai. Ziurejau ziurejau ir uzpavydejau - kodel as nemoku nors tvarkingai fotografuot blush2.gif ...
Aciu, kad pasidalinai 4u.gif
Atsakyti
Sansara,
4u.gif blush2.gif , dekoju, kad mano darbelio stipriai neispeiket smile.gif , o ryskumo truksta, nes didelis rukas buvo, ar vistiekryskiau turejo buti g.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viktorija09: 29 rugsėjo 2008 - 10:29
Sansara, pilnai su tavimi sutinku- aš jį dar tik trys dienos rankose laikau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(viktorija09 @ 2008 09 29, 11:27)
Sansara,
4u.gif  blush2.gif , dekoju, kad mano darbelio stipriai neispeiket  smile.gif , o ryskumo truksta, nes didelis rukas buvo, ar vistiekryskiau turejo buti  g.gif ?

tada rukas labiau jaustis turi. g.gif dabar tas pilkumas toks, kad atrodo "nesvari" neryski foto. bet horizontas su dangum, super susilieja.

paprasta, visi kazkada pradeda wink.gif saunu, kad nuo pradziu jungiesi. 4u.gif tavo fotikas palyginus yra neblogas "zveris", todel ispaust is jo galima oj kiek. bet ir ziurovu reikalavimai auga tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 29 rugsėjo 2008 - 11:46
QUOTE(Gaziulka @ 2008 09 28, 21:51)
keleta mano vestuviniu foto
Na man paliko ispudi smile.gif del kontrasto tai persistengta ir detaliu kai kur daugoka, bet is esmes tai gerai smile.gif tikai yra geru foto smile.gif

QUOTE(viktorija09 @ 2008 09 28, 23:21)
labas, mamytes
Sveika prisijungusi smile.gif nzn kuria nuotrauka rodai, matau ne viena, bet labiausiai patinka spalvota mergyte, teisingos spalvos ir aplinka tinka smile.gif gera pradzia 4u.gif

QUOTE(Akfak @ 2008 09 29, 00:40)
nezinau ka tuo norejau pasakyti, bet kazka pasakiau  blush2.gif
Gerai kad pasakei, nes ne PS vadoveli reikia skaityti, o fotoaparato instrukcija ir kompozicijos principus, jau minejo Sansara nuo ko pradeti smile.gif
O jungtis galima ir dabar

QUOTE(paprasta @ 2008 09 29, 01:10)
Laba vakara- jungiuosi prie jūsų
tai va po instrukcijos reiketu pasiskaityt apie komp. ir kitas gudrybes, pvz apsvietima, nes pirmojoje nuotraukoje viskas plokscia, jei nebuvo salygu, tuomet net neverta fotografuoti wink.gif
Atsakyti
gal čia taip negražiai įlysiu ,, nu išvarysit nepatarsit tiek jau to , bet tikiuosi atsiras kas nors kuris nepatinges man atsakyt bet turiu labai rūpimą klausymą :
kaip padaryt kad nuotraukos butu lig "stiklines" turiu gera fotoaparatą nebloga objektyvą bet kad ir ką daryčiau negaliu išgauti tokio švarumo , ar tame yra kokios nors paslaptis? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lera: 29 rugsėjo 2008 - 12:18
QUOTE(Lera @ 2008 09 29, 13:06)
gal čia taip negražiai įlysiu ,, nu išvarysit nepatarsit tiek jau to , bet tikiuosi atsiras kas nors kuris nepatinges man atsakyt  bet turiu labai rūpimą klausymą :
kaip padaryt kad nuotraukos butu lig "stiklines" turiu gera fotoaparatą nebloga objektyvą bet kad ir ką daryčiau negaliu išgauti tokio švarumo , ar tame yra kokios nors paslaptis?  g.gif

teisingas fokusas,
gerai parinkti fotografavimo nustatymai,
siaip tikrai nemazai duoda fotografavimas i RAW (ypac spalvom, kontrastui) formata.
ir begaline praktika.
as pasiziuriu savo pirmas foto, kraupstu nuo kokybes, o juk technika buvo 100 proc ta pati. o dabar su kit'iniu ir krikstus pafotografuoju ir uztenka to "svarumo" salyginai, tik dabar norisi daugiau, bet jau zinau, kur tas svarumas dingsta ir kuriose vietose jo truksta.
Atsakyti
tai o jei jpg formatu tokia kokybe nešviečia? verysad.gif nes su RAW mažai gaunasi tu foto , fokusioju gerai bet kartais fotkinant pvz vaikų šventes kur nuolat vyksta judesys kyla vėl problemų vel daug "triukšmo" gaunasi , ar bus dar patarimu? man jie aukso vertes blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Akfak @ 2008 09 28, 23:40)
gal kai baigsiu fotoshopo vadovely, tada bandysiu prie jusu jungtis. o gal ir fotiko naujo reiktu, nors uz shita dar neishsimokejau.

Esi tikra, kad perskaičiusi PS vadovėlį imsi kitaip fotografuoti? wink.gif Matau, merginos jau viską pasakė. Taip, kad neabejok, griebk fotoaparatą (netinkamų fotoaparatų mažai, daugiau netinkamai jais besinaudojančių) ir marš fotografuoti!!! Instrukcija yra gerai, bet dar geriau bandyti bandyti bandyti ir nenuleisti rankų (nebent nori ką nors žemai nufotografuoti). Mokysimės kartu smile.gif

Aš paskutiniu metu kankinuosi su išlaikymo - diafragmos - atstumo santykiu. Tiesiog užsikrėčiau pamėginti sukurti dirbtinį bokeh filtrą. (Pvz., kad būtų aišku, apie ką čia aš).
user posted image

Persiskaičiau instrukcijas, prisisukau 50-tuką (nors jis ir šiaip gražiai piešia, bet smalsu juk). Ir supratau, kad nieko nebesuprantu. Pirmas dalykas - nebefokusuoja normaliai (gal dėl to popieriaus klijuojam? Na bet klijuoju aš jį tik prie visiškai "išlindusio" objektyvo). Antras dalykas - turi būti visiškai atverta diafragma. Čia viską suprantu, bet jei fokusuoju į kokį nors objektą pirmame plane, antrame man visiškai nepavyksta išgauti to norimo efekto. Niekas ten nesusilieja ir neįgauna tam tikros formos. Kai nebesufokusuoju apskritai, bokeh'as kuo puikiausias. Bandžiau įvairius dydžius tos "skylutės / formos", atstumus ir pan. Nieko nebesuprantu. Kam man to reikia? Tiesiog šiaip. Gal nepanaudosiu, bet išmokti privalau.

Plačiau apie bokeh filtrą čia. Gal bus kokių minčių, idėjų??? Net jei ir nebus, bent pasiskundžiau wink.gif

Lera, mano akimis žiūrint, tai nėra labai jau "stiklinė" foto, bet suprantu, apie ką kalbi. Bendrai paėmus, fotografija - piešimas šviesa. Tai stiklinės foto turėtų pavykti, kai yra tinkama šviesa, tinkama ekspozicija ir t.t. ir pan. Čia, tarp mūsų, yra tokių "stiklinių" nuotraukų eksperčių. Jos Tau matyt atsakys tiksliau.
Atsakyti