Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

apie ruka rasot, siandien kaip tik skaiciau efoto tai "uzstrigo" uz akiu. gal kam idomu.. ax.gif
CODE
Panaudokite rūką ar miglą
Migla ir rūkas padeda sukurti atmosferą, bet jie taip pat gali būti panaudoti ir kaip kompozicijos priedai padedantys paslėpti nepageidaujamus elementus kadre. Pvz.: . rūkas gali paslėpti pastatus ar kelius kadre, kuris be jų atrodo nepriekaištingai. Migla ar rūkas taip pat gali paslėpti modernius elementus ir padėti sukurti atmosferą, kurią sunku priskirti kokiam nors laikotarpiui. Fotografuodami rūke ar migloje esančius objektus stenkitės išvengti didelį plotą dengiančio ir kompozicijoje dominuojančio rūko. Dirbkite rūko zonos krašte, kur rūkas plonesnis ir labiau sluoksniuotas.

dar geras dalyks gal kam pravers trecdaliu taisyklei pasitikrinti golden mean (nu cia turbut senbuviai zino, bet tokiom "zaliukem" kaip as gal patiks smile.gif ) cia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žūžū: 26 rugsėjo 2008 - 20:26
QUOTE(paprasta @ 2008 09 26, 17:20)
Laba diena- prašau pagalbos blush2.gif Gal kuri galite padėti: norėčiau fotoaparato Nikon D80 lietuviškos instrukcijos- gal būtų kur nors įmanoma gauti? blush2.gif

Paguglinėjus labai paprasta rasti:
Trumpas naudojimosi vadovas

Naudojimosi instrukcija
Atsakyti
Dekoju merginos wub.gif

Sansara, zinok atradau,kad pas mane fotoaparate buvo colors ant Adobe RGB nustatyta, tai pakeiciau i sRGB ziuresiu kaip bus bigsmile.gif Aciu tau 4u.gif

Ziurekit ka dar darau, parduoda actions uz 60$
Keli man labai labai patinka bigsmile.gif Tik nesiruosiu pirk cool.gif
Color actions
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sea_: 26 rugsėjo 2008 - 21:33
verysad.gif
QUOTE(Degutė @ 2008 09 26, 11:43)
Nugi sveikas, senai nematytas smile.gif
Pamačiau vakar vakare Žvėries nuotraukas ir užsistačiau žadintuvą 6 val biggrin.gif Ale dar tamsu. O apie 7, kai jau saulė teka, vaiką į mokyklą reik kelt ir išleist, jau fotkinimui nebėr laiko.. O paskui visi rūkai išbėgioja.
O Klp rūkas turbūt ir vakare būna?
Pirma ir trečia patiko smile.gif. Galvoju, jei pirmoj nebūtų tų el stulpų ir laidų, tai išvis liuks būtų - rūko fabrikas. O trečioje norėtusi šiek tiek pakirpti užsitriukšmavusią apačią ir kairysis namelis galėjo tilpti.
Ir visur ISO 1000. Aš kažkaip galvoju, kad reiktų fotkint nuo štatyvo, su ISO 100, tiesiog išlaikymą padaryt ilgą.

Labas Degute wub.gif O nuo štatyvo niekaip sad.gif Yr dvi priežastys : pirma, tai kad išlaikymas bus ilgas ir išplauks vaizdelis, o antra dar baisesne...mano štatyvas sulūžoooo verysad.gif
O rūko pas mus yra labai gražaus, norėčiau ryt atsikelt anksčiau ir išvaryt kur į laukus... Bet štatyvas lūžęs rapūga verysad.gif Bet gal kaip nors .. nors atsikelt jaučiu patingėsiu blush2.gif
QUOTE(paprasta @ 2008 09 26, 17:20)
Laba diena- prašau pagalbos blush2.gif Gal kuri galite padėti: norėčiau fotoaparato Nikon D80 lietuviškos instrukcijos- gal būtų kur nors įmanoma gauti? blush2.gif

nebspejau atsakyt, jau radai manau pagal gautą mirksiukas.gif nuorodą
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZverisKLP: 26 rugsėjo 2008 - 23:25
QUOTE(Saulės pūga @ 2008 09 26, 21:51)

ačiū, jau buvau radusi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 09 26, 23:23)

O rūko pas mus yra labai gražaus, norėčiau ryt atsikelt anksčiau ir išvaryt kur į laukus...

taigi atsikelk ir atvaryk į fotokūdros gimtadienį smile.gif čiužinį su miegmaišiu garantuoju biggrin.gif

o aš lankau darbo biržos kursus ir kaip kaifuoju, kad turiu galimybę pafotkinti ryte, dėstytuvas ne kirvis - mėgsta pamiegot biggrin.gif šiandien fotkinau naujo viaduko statybą Vilniuje savanorių prospekte smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peppi: 27 rugsėjo 2008 - 00:12
Kaip jums spalvos? 4u.gif
user posted image
Papildyta:
Maniskio zirniukai
user posted image

Siandienos kadras Gorilos pedutes biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
A pas mus rūko šian nėra...
sad.gif
Atsakyti
Sea_, man labai patinka toks nuotraukų tonas. Esu susižavėjus šiluma smile.gif "Gorilos pėdutės" kaip iš kokio fantastinio filmo, puiki priešprieša princo "žirniukams".
Atsakyti
Dekoju Saules puga 4u.gif As vis bandau, kol atrasiu ko ieskau blush2.gif
Atsakyti
Sveikos merginos smile.gif, ar priimsite dar vieną norinčią mokytis. Aišku man dar daug ir skaityti ir praktokos reikia, bet noro tam turiu, gal tik laiko ne visada buna smile.gif
Atsakyti
Sveiki.

Visada jaučiau, kad noriu ir galiu fotografuoti. Bet buvo kitų užsiėmimų, mokykla, studijos (visai nesusijusios su fotografavimu), kažkada pati maiviausi prieš objektyvą, paskui šeima, vaikai ir t.t. Jaučiu, kad atėjo laikas fotikui. blush2.gif Noriu pabandyti. Tik nesmerkite manęs, kad ne visi gali fotografuoti ir t.t. Kol nepabandysi - nežinosi. Žodžiu, kreipiuosi į jus, patarkite nuo ko pradėti? Ar visi tie kursai - verti dėmesio? Man, kaip "žaliai", dabar turbūt tiktų bet kas. blush2.gif Kur Kaune patartumėte lankyti kursus? Žadu namie vieną kambarį skirti studijai ir fotografuoti vaikučius iki 2-3 metų. Kokį fotiką man rinktis,kokius priedus ir t.t. Ar visą tai man kursuose patars? Dėkoju už bet kokią info. mirksiukas.gif
Atsakyti