Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(BN @ 2008 09 24, 21:17)
Grethen, aciu uz komentara. bandysiu paieskot sitos vietos su didesne erdve; ir bendrai - perfotografuosiu spalio gale, tai kuo daugiau komentaru; tuo daugiau sansu pataisyt padeti smile.gif
Ir dar, horizontas ciuozia ir ir kairys krastas svyrusio remiasi i nuotraukos kairy krasta, kompoziciskai taisyk i "karstaji taska" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Chansse @ 2008 09 24, 09:36)
Labai grazios smile.gif  kokius nustatymus naudojei?

Zinok nepamenu, bet esu tikra ,kad fotografavau Av rezime f1.8 ar 2.8 kokie,Bet tiksliai nezinau blush2.gif

QUOTE(Sansara @ 2008 09 24, 10:46)
aga. zinau biggrin.gif apie profailus jau beveik viska biggrin.gif
jei tave patenkina sRGB profailo kokybe (na teigiama, kad Adobe RGB turi daugiau atspalviu, ale ju vis tiek nepamatysi ekrane, tik specifineje spaudoje wink.gif), tai siulau kai meta tokia zinute rinktis Convert document's color space to the working space. wink.gif jei to nepasirinkti, tai tavo dokumentas liks Adobe RGB profilyje, kurio neskaito internetas ir mes matysim ne tas spalvas, kurias tu nori parodyti  4u.gif
gali ta pervedima i kita profaila daryti ir paredagavus faila Edit>Convert to profile smile.gif ir ten pasirinkti sRGB IEC61966-2.1
as samoningai uzdejau, kad man mestu sita profiliu nesutapima, tada galiu kontroliuoti spalvu patekima i interneta

P.S. is kur keliant failus, tau meta sia zinute? jei is fotiko tiesiai, reiktu fotika pervesti i sRGB spalvini profili, vargo nebus smile.gif. jei po kazkokios programos, tai reiktu ta programa pervesti i sRGB, kad vargo irgi nebutu  lotuliukas.gif

O vargeli doh.gif Aciu labai 4u.gif bandysiu tvarkyti, vadovaudamasi tavo patarimu 4u.gif Man ismeta ta zinute, kai keliu is kompiuteryje esanciu failu.O i tuos failus keliu tiesiai is fotoaparato. O kaip fotoaparate pakeisti spalvini profili net nezinau, eisiu skaityti manual doh.gif
Atsakyti
Sveikos!!!! simtas metu doh.gif

tiek visokiu reikalu, stresu ir t.t...pailsiu cia pas jus, gerur foto ziuredama bigsmile.gif
Sea - puikus mergytes portretas, pirmasiis, spalvos kokios mielos, o akys blink.gif grooozis. Kaip tokias spalvas gaunat?

Mano sirgaliukas
user posted image
laukiu komentaru, ka su spalvom galima padaryt, man kazkaip ta ruda cia erzina, ir dar del kadravimo kazkas kliuna...

Papildyta:
Sansara! Sveikinu su juostiniu kadru, kaip pirmas tai tikrai puikuuuu! net pavydu! isdegimai matosi uz vaikucio, bet jie nekliuna. saunuole
Atsakyti
nespalvota
user posted image
nesidraugauja man su spalvom doh.gif
Atsakyti
Latoya, aciu, bet kaip tu tokias spalvas isgauni????? Man jos nuostabios! Abu variantai grazu, bet man spalvotas geresnis vien del tokiu svelniu pasteliniu spalvu! Modelis grazuolis wub.gif
Atsakyti
Sea, supratau. fotike nereik nieko keisti. pas tave problema atsiranda, kai ruosi kelias foto viename lape? ania? biggrin.gif nes new lapa kai pasirenki, jis default eina Adobe RGB formatu wink.gif todel tau pervedineti i sRGB reiks tik tada, kai ruosi tokius koliazus. patariu tai daryti, kai sukuri nauja tuscia lapa, tada nueiti i edit>convert to profile ten pasirinkti sRGB IE bla bla ir tada jau keliant nuotraukas ir panasiai, problemos nebebus wink.gif
Atsakyti
Sveikos,

Sea - na man tai niekas tose foto nekliūna. Labai puiku. Ir antroji man kaip tik viena kitą papildo. Yra ir panašių spalvų, atspalvių ir kontrastingų, bet tai tik, mano nuomone, sukuria stipresnį įspūdį abiejose nuotraukose. ax.gif

Latoya, man tai nespalvotas variantas labiau prie širdies. (j/b fotografija traukia smile.gif ), o spalvotas tai žaismingesnis, tik spalvotoje nuotraukoje man aiškesnio fokuso norisi, atrodo tarsi šiek tiek paplaukus foto būtų. (nors čia gal man akyse dvejinasi. Peržiūrėjau dar kartą, jau dabar normaliai atrodo biggrin.gif, O kadravimas man toks mielai žiūrisi.

Aš jūsų fotografijose nerandu nieko, prie ko galima būtų prikibti, čia tikriausiai todėl, kad savosiose nieko gero neįžvelgiu biggrin.gif Psio, virvę po kaklu:) Ne, iš tiesų, tai puikūs darbai. Šaunuolės. Sėkmės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baccardi: 25 rugsėjo 2008 - 09:18
Noriu parodyt vieną nuotrauką. Ir paklausti nuomonės. Nes man regis, persistengiau aš su ja. Bandžiau žaist su actionais,, finale štai kas išėjo. Nežinau ar ji verta dėmesio, ar su ja reiktų kažką kitaip daryt ar apskritai į šiukšlių dėžę.
Originalas (minimaliai patvarkytas):
user posted image
Perdirbta:
user posted image

Ir dar viena iš asmeninio albumo. Ar tie išdegimai čia labai akis bado?Man ši foto savotiškai patinka ( na bet šioje aš mamiškai žiūriu), net nežinau kodėl, kažkokia nuotaika joje yra.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baccardi: 25 rugsėjo 2008 - 10:30
QUOTE(Sansara @ 2008 09 24, 15:56)
zodziu trumpai: mano Nikon D50 nebeveikia. ar veiks, nzn. bandysiu taisyt, ar sutaisys ir kiek tai kainuos, neisivaizduoju.
esme, kad liko tik auto rezimai smile.gif rankinio, pusiaurankinio, ar kitokio neliko smile.gif jauciuos kaip su muiline  lotuliukas.gif

Nu nesekasi console.gif
Bet žiūrėk, ar negali būti taip, kad netyčia perprogramuotos funkcijos pas tave? Nes aš girdėjau apie Canon kažkurį modelį (tiksliai nepasakysiu, draugės čia), kad galima pačiam persiprogramuoti ratuko režimus - pvz Manual nustatyti kaip Auto ir pan.

QUOTE(Sea_ @ 2008 09 24, 16:26)
O as vakar su senesne foto zaidziau, sakykit ka manot 4u.gif

Nu labai gražu smile.gif Ir spalvos, ir žvilgsnis ax.gif

QUOTE(BN @ 2008 09 24, 16:49)
Idedu ir as nuotrauka kritikai

O iš šalies atrodo pilkoka foto. Ir nelabai išsiskiria tas švyturys.

QUOTE(latoya @ 2008 09 24, 23:28)
Mano sirgaliukas

Nu va, ir čia pasirodei smile.gif Sveikit 4u.gif
Labai patiko kūdroj liūdesiuko foto - tas susiraukšlėjęs smakriukas.. O čia jau ir su nuotaika smile.gif Labai gražios spalvos. Jo, tas rusvumas vyrauja, nu bet netrukdo labai. JB irgi faina, labai gražiai paverti. Lengva, skaidri foto smile.gif

QUOTE(Baccardi @ 2008 09 25, 11:28)
Noriu parodyt vieną nuotrauką. Ir paklausti nuomonės. Nes man regis, persistengiau aš su ja. Bandžiau žaist su actionais,, finale štai kas išėjo. Nežinau ar ji verta dėmesio, ar su ja reiktų kažką kitaip daryt ar apskritai į šiukšlių dėžę.
1. Originalas (minimaliai patvarkytas):

2.Ir dar viena iš asmeninio albumo. Ar tie išdegimai čia labai akis bado?Man ši foto savotiškai patinka ( na bet šioje aš mamiškai žiūriu), net nežinau kodėl, kažkokia nuotaika joje yra.

user posted image

1. Man originalas daaaug geresnis. Nereikėjo pradanginti to žaižaruojančio fono.
2. Nematau aš jokių išdegimų. Rankšluostis normalios baltai žalsvos (gelsvos) spalvos. Ant rankytės blizga vandens lašeliai, bet jie kitokie ir nebus, ko gero. Ant akinių irgi saulės atspindys, bet irgi vos vos. Nu pgl mane viskas tvarkoj - juk saulėtam palūdimyje fotografuota.
Atsakyti
QUOTE(latoya @ 2008 09 25, 00:28)
Mano sirgaliukas
Puikus atspalviai! Nieko nereikia keisti smile.gif Man patinka ir spalvota ir jb, bet tikrai, kai spalvota tokia vykuz, tai net nesinori ziureti i jb smile.gif

QUOTE(Baccardi @ 2008 09 25, 12:28)
Ir paklausti nuomonės
Tai ka darei su pirmaja, manau nereikejo, nuotrauka ir taip nekokybiska, tamsi, berniukas seselyje, geriau megink tuos actionus su techniskai kokybiskomis nuotraukomis smile.gif
o antroje nematau jokiu isdegimu smile.gif
Atsakyti
Tiek prirasiau ir viskas dingo doh.gif

Sea - jau penkta karta ziuriu kukulakes foto, liux! reminkis mirksiukas.gif ir dar koki tu actiona panaudojai tokioms spalvoms?

Baccardi - aciu. man irgi jb labiau patinka ax.gif
taviskes - originalas geriau, antroje visai nepatinka panaikintas vandens raibuliavimas, jis puikiai papildo foto. kadravimas antroje geriau. trecioje patinka nuotaika - pavarges nuo ispudziu smile.gif kazko perdaug, gal tas ranksluostis siek tiek nubuitina kadra.

Degute - aciu.Rusvuma ir as matau, man paciai jis kliuna ant veiduko ir plaukuciu virsuj.
Papildyta:
QUOTE(Grethenn @ 2008 09 25, 12:11)
Puikus atspalviai! Nieko nereikia keisti smile.gif Man patinka ir spalvota ir jb, bet tikrai, kai spalvota tokia vykuz, tai net nesinori ziureti i jb smile.gif

matai, o man gal nuo per ilgo ziurejimo spalvos pjaunasi...beje, tavo auto kudroje pamaciau tai apakus likau! su kuo taip spalvas fainai isplauti???seniai norejau kazka panasaus g.gif puiki foto, giriu dar karta.
Papildyta:
dar vis skaitineju... ax.gif o fotografijos klubo jau nebera???
Papildyta:
Dar keleta pakomentuosiu kol turiu laiko..

Ca-girl - puikus kadrai, dar juostiniai 4u.gif laabai patiko, antroji labiau savo kontrastiskumu, ji ir ryskesne man atrodo.

Grethen - tavo suniukas, pirmasis - smagus labai, tikiu zmogui iremintas jis labai turetu patikti, tooooks linksmas.

Bite- tavo katinai, irgi kaip Grethen suo, smagus labai, sypsenos tik truksta, na ir taviskes zavi mane savo ryskumu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(latoya @ 2008 09 25, 13:37)
matai, o man gal nuo per ilgo ziurejimo spalvos pjaunasi...beje, tavo auto kudroje pamaciau tai apakus likau! su kuo taip spalvas fainai isplauti???seniai norejau kazka panasaus g.gif puiki foto, giriu dar karta.
Na gali levelius pastumdyt, uzdet truputi melsvo ar zalsvo, tada tas rudumas dings smile.gif ta dariau ir su savo foto, sviesinu su exposure, gilinu seselius ir tampiau levelius, kad oda igautu toki atspalvi, siek tiek mistiska, ne visai naturalu smile.gif na ir dar, kad uzmaskuot visokius nelygumus, tai perkeliu red chaneli ir padarau ji permatoma, dar ten si bei ta reik padaryt kad seseliai liktu. Youtube galima pasieskot, yra pamokeliu wink.gif

Labai aciu uz komplimetus blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grethenn: 25 rugsėjo 2008 - 12:22