Įkraunama...
Įkraunama...

Turto "perrašymo" procedūros: pirkimas

labas vakaras, cia tiek daug klausimu ir tiek daug atsakymu, bet neradau atsakymo. tad gal galite ir man atsakyti i keleta klausimeliu?
mano vyro mama nori jam perrasyti nama ir kaip butu pigiau ar perrasyti ar dovanoti? ir ar reikia kitu jos vaiku sutikimu? nes be mano vyro yra dar du vaikai, bet ji nori perrasyti nama sitam sunui. ir tete sutinka perrasyti sitam sunui. tas namas skyrybu metu buvo padalintas i dvi dalis vyro tetei ir mamai ir abu sutinka perrasyti. mano vyras yra ju vienintelis sunus, kiti vaikai is skirtingu tevu. tai ar is visu vaiku reikia rastisko leidimo ar tik is tu kurie yra registruoti tam name? ar uztenka paciu tevu sutikimo? beja visi vaikai yra pilnameciai.
aciu is anksto! 4u.gif
Atsakyti
Jei vaikai pilnamečiai, tai jų sutikimas nereikalingas...
Atsakyti
QUOTE(INGRID24A @ 2008 08 14, 06:08)
Jei vaikai pilnamečiai, tai jų sutikimas nereikalingas...

aciu uz atsakyma! 4u.gif
Atsakyti
laba dienele,gal sakau padesite ir mam kas nusimano sioj srity,situacija tokia:
mire dede,neparases palikimo,mam idomu ar asmuo priemes palikima turi kazka moket valstybei?ir kaip su to buto pardavimu ar reikia laukti tu 3 metu kad parduot ar ir taip nereikes moket valstybei?DIDELIS ACIU
Atsakyti
QUOTE(rusiukas85 @ 2008 08 15, 12:00)
laba dienele,gal sakau padesite ir mam kas nusimano sioj srity,situacija tokia:
mire dede,neparases palikimo,mam idomu ar asmuo priemes palikima turi kazka moket valstybei?ir kaip su to buto pardavimu ar reikia laukti tu 3 metu kad parduot ar ir taip nereikes moket valstybei?DIDELIS ACIU

Nelabai tiksli ta mano info, bet uz palikimo priemima moketi nereikia. Kita vertus priimate ne tik turta bet ir visas skolas..
Pajamu mokesti uz parduota ir nuosavybeje 3 m. neislaikyta turta reikes moketi (berods 15 proc. nuo pardavimo - isigijimo skirtumo).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jura_j: 15 rugpjūčio 2008 - 11:12
o jei jis isigytas dar senais senais laikais,gal net ne litais kas tada?
Atsakyti
QUOTE(rusiukas85 @ 2008 08 15, 12:31)
o jei jis isigytas dar senais senais laikais,gal net ne litais kas tada?

Jei neklystu priimant palikima turtas yra ivertinamas, t.y. registru centras isduodamas pazyma apie turta nurodo ir jo verte.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jura_j: 15 rugpjūčio 2008 - 11:39
a aisku!TAI TADA MAN TEKS VALSTYBEI SUMOKET NUO SKIRTUMO 15%?ACIU
Atsakyti
taip, teks smile.gif
Atsakyti
Mergaites, atsiprasau, jei kartosioius, bet labai reik patarimo 4u.gif
Situacija-vyro tetis po mirties nepaliko jokio testamento, jokiu dovanojimo dokumentu. Turi zeme, namuka, buta (kuriame gyvename mes ir esame registruoti-jis , vyras , as ir vaikai) , bet tas visas turtas kaip suprantu atitenka vyrui ir vyro mamai (velionio zmonai) per puse. Kaip mums geriau pasielgti, kad isvengti dideliu mokesciu perrasant turta, na kaip sumazint tuos moksecius, ir kaip viskas vyksta-paprasciau ir greiciau, (mes eame Vilnuje, o namukas, zeme yra PaUtenoj) , be to veliau noresime parduoti namuka, zeme ir pirktis arciau Vilniaus, nes mamai irgi bus reikalinga prieziura.
Labai aciu uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,
labai reikia Jūsų pagalbos: turiu butą, kurį įgijau prieš santuoką, noriu, kad to pusė buto priklausytų ir vyrui (t.y. ligiomis dalimis mums abiems), nuo ko pradėti ir kur kreiptis norins perrašyti pusė buto?
Ačiū
Atsakyti
QUOTE(ausytė @ 2008 08 22, 13:55)
Sveiki,
labai reikia Jūsų pagalbos: turiu butą, kurį įgijau prieš santuoką, noriu, kad to pusė buto priklausytų ir vyrui (t.y. ligiomis dalimis mums abiems), nuo ko pradėti ir kur kreiptis norins perrašyti pusė buto?
Ačiū

kreiptis i notara.
ka ten daryti yra variantai:
1. padovanoti vyrui puse buto
2. pasirasyti vedybine sutarti, kuriame butu nustatyta,kad visas turimas turtas (igytas ir pries santuoka ir santuokos metu) butu laikomas bendraja jungtine nuosavybe arba kad bendraja jungtine nuosavybe butu laikomas tik butas, kitas bendraja arba asmenine, (kaip norite)

as asmeniskai vyrui puse buto nedovanociau ax.gif visko su jais buna rolleyes.gif
Atsakyti