Dovanojimas yra tas budas, kai turtas priklauso tik apdovanotajam ir niekas, niekada i ji negali pretenduoti. Testamentas nera Lietuvoje patikimas dalykas, nes yra visokie niuansai, jis gali buti teismine tvarka uzgincytas ir t.t.
Mano nuomone geriausia dovanoti, o artimiems giminems ir mokesciai nedideli.
Aciu zu atsakyma

QUOTE(banginukas @ 2008 01 01, 23:29)
Dovanojimas yra tas budas, kai turtas priklauso tik apdovanotajam ir niekas, niekada i ji negali pretenduoti. Testamentas nera Lietuvoje patikimas dalykas, nes yra visokie niuansai, jis gali buti teismine tvarka uzgincytas ir t.t.
Tai kad ir dovanotojas gali iš apdovanotojo atsiimti dovaną, su visais niuansais teismo keliu, tai bet koks sandoris (vienašalis ar dvišalis) nėra patikimas.
reiks pasakyti mociutei, kad man geriau buta padovanotu, o ne testamentu paliktu
ACIUKAS

ACIUKAS
Turiu klausimuką. Mano buvęs vyras žada dovanot sunui butą. Kiek žinau nepilnamečių vaikų nekilnojamą turtą administruoja tas iš tėvų, kuris augina vaiką (tai yra aš). Ar nebus problemu tą butuką parduot? Ar iki pilnametystės taip ir bus "užšaldytas" turtas.
QUOTE(astuliukas18 @ 2008 02 01, 21:20)
Norejau paklaust gal kas žinot kaip geriau pasielgti
mano vyro tėvas nori padovanot žemę su namu mano vyrui,o po to mano vyras puse dalies perrašo man ar geriau kad tėvas perrašytų ,o ne dovanotų. 

Kiek girdėjau iš viso yra geriau parduoti, o ne dovanoti dėl mokesčių. Tai tegu jums parduoda, o jūs abu su vyru perkate

QUOTE(AsJa @ 2008 01 03, 21:29)
Tai kad ir dovanotojas gali iš apdovanotojo atsiimti dovaną, su visais niuansais teismo keliu, tai bet koks sandoris (vienašalis ar dvišalis) nėra patikimas.
Labai domina, kaip dovanotojas gali atsiimti dovana? i ka atsizvelgia?, kokias priezastys galima butu nurodyti? ar galima apgincyti jei tas turtas buvo dovanotas pries 6 metus?

QUOTE(lucja @ 2008 02 04, 20:11)
Labai domina, kaip dovanotojas gali atsiimti dovana? i ka atsizvelgia?, kokias priezastys galima butu nurodyti? ar galima apgincyti jei tas turtas buvo dovanotas pries 6 metus?

CK XXVII skyrius Dovanojimas
O kokie mokseciai buna taikomi ir kokios proceduros atliekamos, jei vyro senelis mum nori padovanoti (atiduoti) zemes sklypa?
aciu
aciu
gal galetumet kas pasakyt kur pasiskaityti apie ta pirkima pardavima buto kuris yra ikeistas bankui ir kai leliai yra nepilnameciai zodziu situacija yra tokia:
Lina Aukštakalnytė nori parduoti jai asmeninės nuosavybės teise priklausantį butą Sauliui Jasaičiui už 1 000 000 Lt. Saulius Jasaitis (turintis penkerių metų sūnų) butą pirks mokėdamas 300 000 Lt sutarties pasirašymo metu, o likusius 700 000 Lt - banko kreditu. Nurodykite:
1. Kokius dokumentus turi pateikti šalys notarui pirkimo pardavimo sandorio sudarymui?
2. Kokios procedūros turi būti atliktos po pirkimo pardavimo sutarties sudarymo, kad Lina Aukštakalnytė gautų visus pinigus už parduotą butą?
cia yra mano uzdavinio salyga
vien ck neuztenka , +/- atrodo zinau kaip cia kas bet gal kas gali koki istatyma pasufleruoti
Lina Aukštakalnytė nori parduoti jai asmeninės nuosavybės teise priklausantį butą Sauliui Jasaičiui už 1 000 000 Lt. Saulius Jasaitis (turintis penkerių metų sūnų) butą pirks mokėdamas 300 000 Lt sutarties pasirašymo metu, o likusius 700 000 Lt - banko kreditu. Nurodykite:
1. Kokius dokumentus turi pateikti šalys notarui pirkimo pardavimo sandorio sudarymui?
2. Kokios procedūros turi būti atliktos po pirkimo pardavimo sutarties sudarymo, kad Lina Aukštakalnytė gautų visus pinigus už parduotą butą?
cia yra mano uzdavinio salyga

QUOTE(ievute_ch @ 2008 03 04, 01:57)
O kokie mokseciai buna taikomi ir kokios proceduros atliekamos, jei vyro senelis mum nori padovanoti (atiduoti) zemes sklypa?
aciu
aciu
GYVENTOJŲ PAJAMŲ MOKESČIO ĮSTATYMO 17 IR 21 STRAIPSNIŲ PAKEITIMO IR PRIEDO PAPILDYMO
ĮSTATYMAS
2006 m. spalio 3 d. Nr. X-834
Vilnius
2. Pakeisti 17 straipsnio 1 dalies 19 punktą ir jį išdėstyti taip:
19) paveldėjimo būdu gautos pajamos, kurios yra mokesčio objektas pagal Lietuvos Respublikos paveldimo turto mokestį reglamentuojančius teisės aktus; dovanojimo būdu gautos pajamos iš sutuoktinių, vaikų (įvaikių), tėvų (įtėvių) ir senelių; taip pat iš kitų gyventojų dovanojimo būdu per mokestinį laikotarpį gautų pajamų suma (vertė), neviršijanti 24 pagrindinių NPD;.