Įkraunama...
Įkraunama...

Turto "perrašymo" procedūros: pirkimas

Laba diena!Norejau paklausti:
Esu vienintele dukra,tai mamos butas po jos mirties atiteks man.Ar vertetu rasyt testamenta arba daryt dovanojima dabar?Kaip geriau finansiskai?

Ir dar:mama turi kaimo sodyba kartu su broliu.Bet po mirties noretu perleisti ta sodyba dar kitam broliui.Kaip geriau daryt?Turbut reiktu dabar jai ir tam broliui(kuriam irgi priklauso sodyba)vaziuot pas notara ir perrasyt sodyba dar kitam broliui?O ar svarbu pas koki notara pasirasinetu(turiu galvoje kokiame rajone,nes sodyba viename,o visi trys-broliai ir sesuo gyvena skirtinguose rajonuose).Ar jei sodyba Rokiskio rajone-tai ir notaras tuributi Rokiskio rajone?
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2010 03 17, 14:04)
Laba diena!Norejau paklausti:
Esu vienintele dukra,tai mamos butas po jos mirties atiteks man.Ar vertetu rasyt testamenta arba daryt dovanojima dabar?Kaip geriau finansiskai?

Ir dar:mama turi kaimo sodyba kartu su broliu.Bet po mirties noretu perleisti ta sodyba dar kitam broliui.Kaip geriau daryt?Turbut reiktu dabar jai ir tam broliui(kuriam irgi priklauso sodyba)vaziuot pas notara ir perrasyt sodyba dar kitam broliui?O ar svarbu pas koki notara pasirasinetu(turiu galvoje kokiame rajone,nes sodyba viename,o visi trys-broliai ir sesuo gyvena skirtinguose rajonuose).Ar jei sodyba Rokiskio rajone-tai ir notaras tuributi Rokiskio rajone?

Jūs, kaip dukra esate pirmos eilės paveldėtoja. jei motina nebus santuokoje ir nėra kitų jos vaikų, tai jūs vienintelė ir paveldėsite.
Dės sodybos dalies, tai Jūsų motina gali arba rašyti testamentą tam konkrečiam turtui tokiu atveju brolis paveldės tik tai, kad nurodyta testamente, o visas kitas turtas eis pagal įstatymą - t.y. jums.
Arba iki mirties gali savo dalį dovanoti ir parduoti tam broliui. Čia jau jos apsisprendimas, kaip ji nori daryti. parduodant turtą galima eiti pas bet kurį notarą bet kuriam mieste.
Atsakyti
QUOTE(saulute85 @ 2010 03 17, 14:25)
Jūs, kaip dukra esate pirmos eilės paveldėtoja. jei motina nebus santuokoje ir nėra kitų jos vaikų, tai jūs vienintelė ir paveldėsite.
Dės sodybos dalies, tai Jūsų motina gali arba rašyti testamentą tam konkrečiam turtui tokiu atveju brolis paveldės tik tai, kad nurodyta testamente, o visas kitas turtas eis pagal įstatymą - t.y. jums.
Arba iki mirties gali savo dalį dovanoti ir parduoti tam broliui. Čia jau jos apsisprendimas, kaip ji nori daryti. parduodant turtą galima eiti pas bet kurį notarą bet kuriam mieste.

Labai Jums aciu uz toki greita atsakyma!
Beda ta,kad mama jau nevaiksto,o notarai kazi vaziuoja i namus(gal zinote blush2.gif ),ir jauciu,kad gali buti jog nenoretu tvirtinti testamento,nes gali atrodyti,kad mama per silpna kazka spresti?Tokiu atveju mamos dalis sodybos atitektu man?O as turbut turesiu priimt visa man atitenkanti turta?Juk negalesiu nueit pas notara ir sakyt:buta as imu ,o sodybos dali atiduodu dedei(mamos broliui)?Turbut pirma tureciau tvarkytis dokumentus ant saves ,o tada tik dovanot dedei?
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2010 03 17, 13:49)
Labai Jums aciu uz toki greita atsakyma!
Beda ta,kad mama jau nevaiksto,o notarai kazi vaziuoja i namus(gal zinote  blush2.gif ),ir jauciu,kad gali buti jog nenoretu tvirtinti testamento,nes gali atrodyti,kad mama per silpna kazka spresti?Tokiu atveju mamos dalis sodybos atitektu man?O as turbut turesiu priimt visa man atitenkanti turta?Juk negalesiu nueit pas notara ir sakyt:buta as imu ,o sodybos dali atiduodu dedei(mamos broliui)?Turbut pirma tureciau tvarkytis dokumentus ant saves ,o tada tik dovanot dedei?

Notarai važiuoja į namus, pakalbės su Tavo mama ir nuspręs, ar ji protiškai sveika. Jei tik fizinė negalia, nieko baisaus.
Atsakyti
Vaziuoja i namus, bet lygtais tik tie, kurie yra "priskirti" tai teritorijai ir už dvigubas kainas.
kurie priskirti jūsų teritorijau galit rasti www.notarai.lt
Atsakyti
QUOTE(saulute85 @ 2010 03 17, 16:01)
Vaziuoja i namus, bet lygtais tik tie, kurie yra "priskirti" tai teritorijai ir už dvigubas kainas.
kurie priskirti jūsų teritorijau galit rasti www.notarai.lt

Aciu Jums,skambinausi-tai sake,kad vaziuoja,bet vistiek sandoriu netvirtina,gales tik igaliojima isduoti pvz.man.Ir tai kainuotu virs 80lt.(zodziu turbut net daugiau nei dvvigubai) doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 18 kovo 2010 - 00:38
Sveikos, turiu didelį rūpestį ant galvos. Man reikia padalinti dviejų kambarių butą pusiau, o aš nežinau kur kreiptis. Pagal dokumentus man jo pusė priklauso, pagal močiutės palikimą, o kita pusė mano piktajai seseriai. Jau susitvarkiau, kad gaučiau atskirą lapelį už puse buto (mokesčiams). Norėjau paklausti, kur reikėtų kreiptis dėl pačio buto padalijimo, nes skola kaupiasi už mano seserį ir aš bijau, kad aš viską sumokėdama neprarasčiau buto. Gal turit kokių minčių? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimant3 @ 2010 03 21, 23:30)
Sveikos, turiu didelį rūpestį ant galvos. Man reikia padalinti dviejų kambarių butą pusiau, o aš nežinau kur kreiptis. Pagal dokumentus man jo pusė priklauso, pagal močiutės palikimą, o kita pusė mano piktajai seseriai. Jau susitvarkiau, kad gaučiau atskirą lapelį už puse buto (mokesčiams). Norėjau paklausti, kur reikėtų kreiptis dėl pačio buto padalijimo, nes skola kaupiasi už mano seserį ir aš bijau, kad aš viską sumokėdama neprarasčiau buto. Gal turit kokių  minčių?  unsure.gif

Jei dalys aiškiai atidalintos (pvz. abiem priklauso po 50%) savo dalies tikrai neprarasit. Jei teismas priteistų skolą piktajai seseriai, tai iš jos dalies ir išieškotų. Jos dalis galėtų būti parduodama iš varžytinių ir turėtumėt galimybę tą dalį įsigyti. Taip pat galit sumokėt skolą už seserį ir pati pareikšt jai ieškinį. Bet kokiu atveju siūlyčiau pasikonsultuot su teisininkais, netgi galiu rekomenduot smile.gif
Atsakyti
taigi.. mama nori dovanoti man (dukrai) nama kaime. pirko ji pries 2m. skaiciau daug patarimu ir pasisakymu apie dovanojimo turto pardavima ir jo apmokestinima,bet dabar atvirkscias variantas,tai gal kas zino ar susidure ir gali patarti. mama pirko nama kaime pires 2m. dabar nori ji dovanoti. zinau kad tevai vaikam arba vaikai tevam jei dovanoja jokiu apmokestinimu nera. bet ar nebus mamai kokio nors mokescio del to kad ji neislaike to namo nuosavybes teise 3m?
laukiu atsakymu smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(3wa @ 2010 04 10, 21:03)
taigi.. mama nori dovanoti man (dukrai) nama kaime. pirko ji pries 2m. skaiciau daug patarimu ir pasisakymu apie dovanojimo turto pardavima ir jo apmokestinima,bet dabar atvirkscias variantas,tai gal kas zino ar susidure ir gali patarti. mama pirko nama kaime pires 2m. dabar nori ji dovanoti. zinau kad tevai vaikam arba vaikai tevam jei dovanoja jokiu apmokestinimu nera. bet ar nebus mamai kokio nors mokescio del to kad ji neislaike to namo nuosavybes teise 3m?
laukiu atsakymu smile.gif  4u.gif

Us dovanojima reike moketi ir nemazai priklauso nuo vertes ir kad neislaike 3 metus irgi reiks moketi Jusu atveju nemaza suma susidarytu Galvokite kaska kitaip daryti lai palieka palikimu po 3met gal pardavima daryti Na reiktu gerai pagalvoti
Atsakyti
QUOTE(3wa @ 2010 04 10, 21:03)
laukiu atsakymu smile.gif  4u.gif

Laba diena,
mama gali dovanoti neišlaikiusi 3 m., pajamų mokesčio mokėti tikrai nereikės. Mokėsite tik notarui, na o tai aišku priklauso nuo turto vertės. Visai kas kita, jei Jūs, gavusi namą dovanų, sugalvosite jį parduoti neišlaikiusi 3 m... smile.gif
Atsakyti
taip ir as galvoju,jei norint dovanota turta parduoti (tarkim as noreciau parduoti) neislaikiusi 3m jau reiktu moketi mokescius, o cia kas kita. mama ji pirkusi ir nori dovanoti
dovanos yra neapmokestinamos, apie tai turiu nemazai info jau, tik idomu buvo ar mamai nereikes moketi kazko.
anyway, dekui uz atsakymus, notarui siaip ar taip teks moket smile.gif
Atsakyti