Įkraunama...
Įkraunama...

Turto "perrašymo" procedūros: pirkimas

QUOTE(wilmusia @ 2009 08 06, 11:20)
Pas mane isvis makalose. Mama nori perleisti man savo nuosavo namo dali. To ......
Niu, zinau, kad visiska makalose, bet gal kazkas ismano siuos reikalus... g.gif

Gal lengviau daryti padovanojimą? Pirkimą - pardavimą? AR MAMA TURI SAVO NUOSAVYBĖS (NAMO DALIES) DOKUMENTUS? Jei taip, tai kam tie projektai g.gif . Na, aš čia ūkiškai bandau galvoti...
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2009 08 06, 17:55)
Gal lengviau daryti padovanojimą? Pirkimą - pardavimą? AR MAMA TURI SAVO NUOSAVYBĖS (NAMO DALIES) DOKUMENTUS? Jei taip, tai kam tie projektai  g.gif . Na, aš čia ūkiškai bandau galvoti...

Yra namo dokumentai, bet oficialiai namas nera padalintas i dvi dalis, todel Dovanojimo, kaip ir pardavimo vykdyt negalima, nes nezinoma, kas ir kiek tiksliai dovanojama. Mama ir teta draugiskai nama pasiskirste, bet oficialiai to nera padaryta, nes nera naujo projekto *namas renovuotas ir pakoreguotas), yra tik senas namo projektas, kuris neatitinka realybes ir pagal kuri oficialiai niekaip nepadalinsi namo. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(wilmusia @ 2009 08 06, 20:03)
Yra namo dokumentai, bet oficialiai namas nera padalintas i dvi dalis, todel Dovanojimo, kaip ir pardavimo vykdyt negalima, nes nezinoma, kas ir kiek tiksliai dovanojama. Mama ir teta draugiskai nama pasiskirste, bet oficialiai to nera padaryta, nes nera naujo projekto *namas renovuotas ir pakoreguotas), yra tik senas namo projektas, kuris neatitinka realybes ir pagal kuri oficialiai niekaip nepadalinsi namo. doh.gif

Nei vienam teisės akte nėra reikalavimo nustatyti konkrečią nekilnojamojo turto dalį prieš ją perleidžiant kitam asmeniui. Viskas ok, galite priimti dovanas arba pirkti namo dalį.
Tik pažymiu, kad pardavimo atveju kitas namo bendrasavinikas turi pirmenybės teisę pirkti tomis pačiomis sąlygomis, todėl jam turi būti siunčiamas notarinis pasiūlymas pirkti. tik jam nepasinaudojus šia teise per mėnesį, arba atsisakius (tada nebūtina laukti mėnesį) galima parduoti trečiajas asmeniui (jums).
Brolio sutikimo nereikia.

QUOTE(Tomienė @ 2009 08 05, 20:33)
Už dovanojimą nuo 300 iki 1000 lt. Priklauso nuo notaro. Į vienus kreipėmės, sakė ~800 lt, nuėjom pas kitus, tai kaina buvo 340 lt  blink.gif skirtumas yra nemenkas, bet kodėl skiriasi, tai nzn  schmoll.gif berods turėtų būti nustatytas atlygis  g.gif

Ministras yra patvirtinęs tik minimalią ir maximalią sumą. tai notarai ir "plaukioja" savo nuožiūra.. Pvz: nekilnojamojo daikto dovanojimas sutuoktiniui, tėvams, vaikams, seneliams, vaikaičiams ar mainų sutarties tarp šių asmenų patvirtinimas: 50-80 litų. Bet čia tik parašo kaina. Kitą dalį sumos sudaro pažymos iš registrų centro, areštų, hipotekos registro ir pan.. galų gale ir susidaro ne mažiau kaip 250-300 litu..
Paveldėjimo atveju truputį konkrečiau: (nekilnojamam turtui)0,1 procento nuo turto vertės, bet ne mažiau kaip 50 ir ne daugiau kaip 1000 litų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute85: 07 rugpjūčio 2009 - 13:00
Gal kas galit patart kaip geriau daryt t.y. kaip pigiau. Tarkim tėtis nori perrašyt butą man, tai geriau daryt dovanojimą ar pirkimą/pardavimą? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mistica @ 2009 08 11, 22:10)
Gal kas galit patart kaip geriau daryt t.y. kaip pigiau. Tarkim tėtis nori perrašyt butą man, tai geriau daryt dovanojimą ar pirkimą/pardavimą?  g.gif

Notaro parašo įkainiai (be pažymų, kurias reikia gauti bet kuriuo iš šių atvejų): už buto pardavimą - 0,45 proc nuo turto vertės, bet ne mažiau kaip 100 litų; už dovanojimą, kaip jau minėjau - 50-80 litų. bet kuriuo atveju turėtų būti dovanojimas pigiau. Čia esminis skrtumas ar tėvas nori jums atlygintinai, ar neatlygintinai perduoti tą turtą. Jeigi jis nori, kad jūs jam mokėtumėt už tą butą tai teks daryti pardavimą.
Pardavimo atveju dar gali būti svarbi aplinkybė kada butas įgytas ir ar buvo ten deklaruota tėvo gyvenamoji vieta (dėl mokesčių).
Atsakyti
QUOTE(saulute85 @ 2009 08 12, 08:54)

dėkui, darysim reiškias dovanojimą. 4u.gif
Atsakyti
[quote=Mistica,2009 08 11, 22:10]Gal kas galit patart kaip geriau daryt t.y. kaip pigiau. Tarkim tėtis nori perrašyt butą man, tai geriau daryt dovanojimą ar pirkimą/pardavimą?  g.gif
[/quote

tik dovanojimas ir viskas kainavio tik 150lt ir dar plius 60lt iš registrų centro kažkos popieriukas
jai ką parašyk i az
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GRAŽINA25: 27 rugpjūčio 2009 - 22:28
QUOTE(ooo @ 2008 08 22, 13:59)
kreiptis i notara.
ka ten daryti yra variantai:
1. padovanoti vyrui puse buto
2. pasirasyti vedybine sutarti, kuriame butu nustatyta,kad visas turimas turtas (igytas ir pries santuoka ir santuokos metu) butu laikomas bendraja jungtine nuosavybe arba kad bendraja jungtine nuosavybe butu laikomas tik butas, kitas bendraja arba asmenine, (kaip norite)

as asmeniskai vyrui puse buto nedovanociau  ax.gif  visko su jais buna  rolleyes.gif

Labas. Esu padariusi tokią klaidą jaunystėje žalioje. Tai dabar godūs vyro giminaičiai jau dalinasi mano butą ir grasina mane išmesti. Mat labai reikia turtuoliui vyro broliui... Sukčių godulys metams bėgant nebaudžiamas gali labai išaugti. Atsargiai.
Atsakyti
sveikos mamos 4u.gif
gal kas susidure su tokia situacija ax.gif gal kas paaiskins
mano tevas staiga mire unsure.gif visas turtas(zeme,namas) buvo jo vardu.
seniunijoje pasake kad reik 3men.begije perrasyti zeme(esam as su broliu)
kaip viskas vyksta?ta prasme kur mums ispradziu kreiptys ir kiek viskas mazdaug kainuotu? unsure.gif
padekit prasau verysad.gif esu visai zalia siuose reikaluose blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(alincikita @ 2009 10 28, 23:52)
sveikos mamos 4u.gif
kaip viskas vyksta?ta prasme kur mums ispradziu kreiptys ir kiek viskas mazdaug kainuotu? unsure.gif

Reikia kreiptis pas notarę, kuri tvarko paveldėjimus. Tai būtina padaryti per tris mėn. nes paskui jau visi paveldėjimai bus atstatomi tik teismo keliu. Jūs turite susirinkti viską, gimimo liudijimus, na , kad būtų matoma , kad jis jūsų tėvas, ir su broliu kreiptis dėl paveldėjimo.
Atsakyti
QUOTE(alincikita @ 2009 10 28, 23:52)
sveikos mamos 4u.gif

pasiimat:
1. savo asmens dokumenta,
2. savo gimimo liudijima,
3. tevo mirties liudijima,
4. pazyma is seniunijos apie paskutine jusu tevo deklaruota gyvenamaja vieta.
Kreipiates į notara. Paveldejimus tvarko ne bet kuris, o pagal paskutine mirusiojo gyvenamaja vieta priskirtas notaras - kuris, galite susirasti cia.
http://www.notarurum...m=2007119163911
Pateikus auksciau nurodytus dokumentus (juos pateikti galite arba jus, arba brolis, arba kitas galimas paveldėtojas, kuris vietoj gimimo liudijimo pateikia kitus dokumentus, irodancius, kad jie turi teise paveldeti pagal istatyma (jei nera testamento), notaras uzves paveldejimo byla. Uzvedus paveldejimo byla, kiti galimi paveldetojai pateikia tik savo asmens dokumentus ir gimimo liudijimus arba kitus dokumentus (pvz, santuokos liudijimą ir pan.).
kreiptis reikia butinai per tris menesius po tevo mirties.
gali tekti surinkti pazymas is banku, regitros ir registru centro apie tevo turetas pinigines lesas ir turta - siaip niekas tokiu duomenu neduos, tik pagal notaro isduota raštą, kad esate paveldetojas. Kai kurie bankai iduos jums pazymas i rankas, kai kurie pateikines tiesiai notarui - kaip nustato vidines banko proceduros.
visus dokumentus atiduodat notarui, kuris tvarko paveldejimo byla. Kai pabaigs popierizmus ir praeis 3 menesiu po tevo mirties terminas, per kuri gali kreiptis kiti paveldetojai, tada notaras isduos dokumentus, kad jus su broliu esat paveldetojai, su tais dokumentais persiregistruojat visa turta, uzdarot saskaitas bankuose ir paimat pinigus.
notaro paslaugu mokestis priklauso nuo tevo tureto turto vertes.
beje, antros pakopos pensiju pinigai taip pat yra paveldimi, todel reiktu, kad notaras parasytu paklausimus ir pensiju fondui - pvz, mano tevas turejo SEB pensijos sutarti pasirases, tai atskiro paklausimo nereikejo, uzteko paklausimo apie tebo turetas saskaitas ir pingus jose, bet yra ir su bankais nesusijusiu draudimo fondu - perziurekit visus tevo dokumentus, gal rasit ka reikia.
Atsakyti

aciu jums labai aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Širdelė*: 30 spalio 2009 - 14:16