QUOTE(alincikita @ 2009 10 28, 23:52)
sveikos mamos
gal kas susidure su tokia situacija

gal kas paaiskins
mano tevas staiga mire

visas turtas(zeme,namas) buvo jo vardu.
seniunijoje pasake kad reik 3men.begije perrasyti zeme(esam as su broliu)
kaip viskas vyksta?ta prasme kur mums ispradziu kreiptys ir kiek viskas mazdaug kainuotu?
padekit prasau

esu visai zalia siuose reikaluose
pasiimat:
1. savo asmens dokumenta,
2. savo gimimo liudijima,
3. tevo mirties liudijima,
4. pazyma is seniunijos apie paskutine jusu tevo deklaruota gyvenamaja vieta.
Kreipiates į notara. Paveldejimus tvarko ne bet kuris, o pagal paskutine mirusiojo gyvenamaja vieta priskirtas notaras - kuris, galite susirasti cia.
http://www.notarurum...m=2007119163911
Pateikus auksciau nurodytus dokumentus (juos pateikti galite arba jus, arba brolis, arba kitas galimas paveldėtojas, kuris vietoj gimimo liudijimo pateikia kitus dokumentus, irodancius, kad jie turi teise paveldeti pagal istatyma (jei nera testamento), notaras uzves paveldejimo byla. Uzvedus paveldejimo byla, kiti galimi paveldetojai pateikia tik savo asmens dokumentus ir gimimo liudijimus arba kitus dokumentus (pvz, santuokos liudijimą ir pan.).
kreiptis reikia butinai per tris menesius po tevo mirties.
gali tekti surinkti pazymas is banku, regitros ir registru centro apie tevo turetas pinigines lesas ir turta - siaip niekas tokiu duomenu neduos, tik pagal notaro isduota raštą, kad esate paveldetojas. Kai kurie bankai iduos jums pazymas i rankas, kai kurie pateikines tiesiai notarui - kaip nustato vidines banko proceduros.
visus dokumentus atiduodat notarui, kuris tvarko paveldejimo byla. Kai pabaigs popierizmus ir praeis 3 menesiu po tevo mirties terminas, per kuri gali kreiptis kiti paveldetojai, tada notaras isduos dokumentus, kad jus su broliu esat paveldetojai, su tais dokumentais persiregistruojat visa turta, uzdarot saskaitas bankuose ir paimat pinigus.
notaro paslaugu mokestis priklauso nuo tevo tureto turto vertes.
beje, antros pakopos pensiju pinigai taip pat yra paveldimi, todel reiktu, kad notaras parasytu paklausimus ir pensiju fondui - pvz, mano tevas turejo SEB pensijos sutarti pasirases, tai atskiro paklausimo nereikejo, uzteko paklausimo apie tebo turetas saskaitas ir pingus jose, bet yra ir su bankais nesusijusiu draudimo fondu - perziurekit visus tevo dokumentus, gal rasit ka reikia.