Įkraunama...
Įkraunama...

Turto "perrašymo" procedūros: pirkimas

Laba diena, skyrybos Įvyko taikos būdu sudarėme turto dalybų sutartį kurią patvirtino teismas turtas butas automobilis atiteko man. Sutartis įsigaliojo po mėnesio, bet aš neturiu jokio dokumento iš teismo. Kaip man reikėtų susitvarkyti buto ir automobilio nuosavybės dokumentus? (Jie santuokos metu buvo registruoti man vardu) smile.gif ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bulvyte:) @ 2009 02 20, 16:47)
Laba diena, skyrybos Įvyko  taikos būdu sudarėme turto dalybų sutartį kurią patvirtino teismas turtas butas automobilis atiteko man. Sutartis įsigaliojo po mėnesio, bet aš neturiu jokio dokumento iš teismo. Kaip man reikėtų susitvarkyti buto ir automobilio nuosavybės dokumentus? (Jie santuokos metu buvo registruoti man vardu)  smile.gif ačiū  4u.gif

Nuvaziuokite i teisma ir paprasykite, kad isduotu teismo sprendima smile.gif
Atsakyti
Norejau paprasyti patarimo, mociute nori padovanoti man buta, ar man kaip anukei galioja viskas tas pats, kas ir dovanojant buta vaikui (t.y. mano teciui), nebus kazkokiu kitu mokesciu ir pan?

Ar reikalingi dokumentai vis dar tie patys, nera kazkokiu pakeitimu?

1) pažymos sandoriui iš registrų centro ( ilgiausiam terminui - 50 lt)
2) pasų kopijų
3) vaiko gimimo liudijimo
4) pažymos iš bendrijos kad nėra skolų
5) tėvų santuokos liudijimo

Aciu visoms atsakiusiosms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bananamio @ 2009 02 24, 13:50)
Norejau paprasyti patarimo, mociute nori padovanoti man buta, ar man kaip anukei galioja viskas tas pats, kas ir dovanojant buta vaikui (t.y. mano teciui), nebus kazkokiu kitu mokesciu ir pan?

Ar reikalingi dokumentai vis dar tie patys, nera kazkokiu pakeitimu?

1) pažymos sandoriui iš registrų centro ( ilgiausiam terminui - 50 lt)
2) pasų kopijų
3) vaiko gimimo liudijimo
4) pažymos iš bendrijos kad nėra skolų
5) tėvų santuokos liudijimo

Aciu visoms atsakiusiosms  4u.gif

Mokesciu valstybei nebus. del dokumentu tai siaip notarai patys turi pirėjimą prie Nekilnojamojo turto registro duomenų ir patys gali patikrinti kas yra savininkas, bet esu girdejusi, kad vis tiek praso tos pažymos is pardavėjo. g.gif tikriausiai priklauso nuo notaro. dėl dokumentų tai reikia gimimo/santuokos liudijimų, kad būtų galima atsekti jūsų giminystės ryšį (kad jūs esate anūkė)
Atsakyti
Sveikos brangiosios, norėjau su jumis pasikonsultuoti, nes matau, kad kai kurios nemažai susidūrę su panašiomis situacijomis.
Pas mane yra tokia situacija: mano tėvai yra išsiskyrę jau seniai ir yra butas, kuriame šiuo metu gyvenu aš su vyru, metų sūnumi ir mama. Butas po skyrybų nebuvo padalintas tad dokumentuose savininkas yra mano tėvas, kuris negyvena tačiau dar prisiregistravęs. Aš noriu, kad tėvas butą aprašytų ar dovanotų man arba sūnui pati nežinau kas šioje situacijoje būtų geriau. Norėčiau jūsų patarimo kaip geriau daryti. smile.gif
Atsakyti
reiktu patarimo nuo ko pradeti smile.gif
vyras iki santuokos paveldejo senelio buta. dabar susikeitem (neoficialiai) butais su jo mama. norim susitvarkyt visus dokumentus, bet kur pirmiausia reikia kreiptis? ir kaip geriua daryt? gal kad neva dovanoja mama sunui su marcia (nes norim kad tai butu bendra-jungtine nuosavybe, ar kaip ten vadinas, na kad butas vienodai lygiai mudviem priklausytu), o sunus mamai?
padetu bet kokia informacija, patarimai (nuo o pradet, kiek kainuot gali ir pan.) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(isdykusS @ 2009 04 22, 01:16)

smile.gif
Atsakyti
QUOTE(viliuxe @ 2009 03 04, 12:30)
Sveikos brangiosios, norėjau su jumis pasikonsultuoti, nes matau, kad kai kurios nemažai susidūrę su panašiomis situacijomis.
Pas mane yra tokia situacija: mano tėvai yra išsiskyrę jau seniai ir yra butas, kuriame šiuo metu gyvenu aš su vyru, metų sūnumi ir mama. Butas po skyrybų nebuvo padalintas tad dokumentuose savininkas yra mano tėvas, kuris negyvena tačiau dar prisiregistravęs. Aš noriu, kad tėvas butą aprašytų ar dovanotų man arba sūnui pati nežinau kas šioje situacijoje būtų geriau. Norėčiau jūsų patarimo kaip geriau daryti. smile.gif

Jūsų situacijoje svarbus yra santuokos nutraukimo laikas - nes pagal seną CK po santuokos nutraukimo buvo duodamas terminas 3 metai padalinti santuokos metu įgytą turtą. jei iki 2001-07-01 tas termina nebuvo pasibaigęs, tai įsigaliojus šiam CK jis prasitęsė (bendras terminas dabar 10 metų).
Jeigu terminas dar nepasibaigęs, tai motina gali teismo tvarka prašyti padalinti tą butą per pusę (su sąlyga jei tas butas buvo pirktas santuokos metu).

Jeigu butas galutinai yra tėvo, tai turto dovanojimas yra daromas pas notarą. turto perrašymo jau nebėra. arba dovanojimas, arba pardavimas, ar keitimas, ar palikimas testamentu - bet ne perrašymas. visi mano išvardinti sandoriai (kaip ir dauguma kitų, susijusių su nekilnojamuoju turtu) yra tvirtinami pas notarą. o kam dovanoti - jums, ar jūsų vaikui tai jau jums patiems spręsti. valstybei mokesčių bet kokiu atveju nebus. tačiau jei jūsų nepilnametis vaikas taps savininku, o jūs iki jam sulaukiant pilnametystės planuosite tą butą parduoti, įkeisti ar kitaip suvaržyti, tai reiks kreiptis į teismą ir gauti teismo leidimą. jeigu bus dovanojama jums, tai bus jūsų asmeninė nuosavybė (nebent dovanojimo sutarty bus nurodyta, kad dovanoja per pusę su jūsų vyru). asmeninė nuosavybė nėra dalijama tarp sutuoktinių skyrybų atveju.
Sėkmės.
Atsakyti
Labai ačiū už išsamų atsakymą. 4u.gif smile.gif
Atsakyti
Laba diena, gal gaite kuri patarti, ar galima susigrąžinti padovanotą turtą jei iki dovanojimo buvo apgaudinėjama, kad įgyti nuosavybę. Tai pat yra tokie aspektai kad butas buvo padovanotas 2003 m.(ar nera kokio senaties termino), tai pat padovanotas butas iškarto po kelių men. perdovanotas kitam asmeniui. Ar yra galimybe kreiptis i teisma dėl dovanojimo panaikinimo, tai pat dovanotojas yra rusakalbis senyvas zmogus, ir jo teigimu notere neisverte i rusu kalba sutarties ir pasirasymo metu jis nesuprato ka darbo ( dovanojimo sutarti parasyta kad sutartis buvo isversta i rusu kalba, bet senelis tvirtina kad to nebuvo padaryta) lauksiu Jusu nuomuoniu smile.gif
Atsakyti
Sveiki,
busiu dekinga uz konsultacija labai opiu klausimu.
Situacija tokia,kad vienas asmuo savo vardu paemes paskola bustui.2 metus nuo paskolos gavimo imokas uz buta mokejo jis,o musu seima tik gyveno.Paskutinius 2 metus imoka mokama tam zmogui,o jis savo ruoztu perveda i banka.Noretume,kad kazkaip butu iforminta musu naudai.3 metai praeje nuo busto pirkimo,kaip suprantu mokesciu jokiu nereiktu moket valstybei.
Ar imanomas variantas,kad tas zmogus parduoda mums ta buta uz min mokesti(1 lt pvz:).O mes perperkam ji su visais finansinias isipareigojimais-bet butent tokiais paciais kokius ir jis turejo(terminas ,palukanu dydis ir pan).Tuo paciu noretume ,kad tas pardavimas-pirkimas jungtine sutartimi(kad butas po lygiai priklausytu ir man ir vyrui).
Gal kas nukreiptu pas ka galima pasikonsultuoti siuo klausimu(ar i banka,ar pas teisininkus eiti).

Atsakyti
QUOTE(migla23 @ 2009 06 18, 23:53)
Sveiki,
busiu dekinga uz konsultacija labai opiu klausimu.
Situacija tokia,kad vienas asmuo savo vardu paemes paskola bustui.2 metus nuo paskolos gavimo imokas uz buta mokejo jis,o musu seima tik gyveno.Paskutinius 2 metus imoka mokama tam zmogui,o jis savo ruoztu perveda i banka.Noretume,kad kazkaip butu iforminta musu naudai.3 metai praeje nuo busto pirkimo,kaip suprantu mokesciu jokiu nereiktu moket valstybei.
Ar imanomas variantas,kad tas zmogus parduoda mums ta buta uz min mokesti(1 lt pvz:).O mes perperkam ji su visais finansinias isipareigojimais-bet butent tokiais paciais kokius ir jis turejo(terminas ,palukanu dydis ir pan).Tuo paciu noretume ,kad tas pardavimas-pirkimas jungtine sutartimi(kad butas po lygiai priklausytu ir man ir vyrui).
Gal kas nukreiptu pas ka galima pasikonsultuoti siuo klausimu(ar i banka,ar pas teisininkus eiti).

einat su tuo zmogum i banka ir derinates su banku, nes turtas, pirktas uz paskola, yra ikeistas bankui, paskolas dalija irgi jis ax.gif
jei susitariat su banku, tada viskas iprastai kaip perkant buta.
jei esat susituoke, tai butas ar siaip ar taip bus bendroji sutuoktiniu nuosavybe, nesvarbu, kieno vardu paskola ir kieno vardu butas registruotas.
Atsakyti