**Ir meilės trikampių irgi nebus.
***Ilgo pasakojimo nelabai rasit...
****Atsipalaiduokite ir grožėkitės nuostabiausia sala - pasakojimas skirtas tiems, kurie buvo, yra, bus arba norėtų pabūti Maljorkoje.
*****Taip pat ir tiems, kurie Maljorkos aplankyti visai nenori. Čia Jums, mielieji, kad pakeistumėte nuomonę apie šią salą
***Nuo ko viskas prasidėjo***
Tąkart mudu su klasioke buvome išvaryti iš vienos Istorijos grupės į kitą dėl pernelyg didelio mokinių skaičiaus. Išsikraustėme pas visiškai naują mokytoją, kuri, išgirdusi mano pavardę, nusišypsojo ir visai klasei išrėžė:
- Rino! Čia gi tas, kuris rašinius apie savo keliones rašo!
Taip... Ji pradėjo man pasakoti apie savo dukrą, kuri taip pat skaito mano pasakojimus, publikuojamus internete. Klasiokė, pastebėjusi pastovius mokytojos žvilgčiojimus į mane pamokos metu, plekštelėjo per petį ir paguodė:
- Dabar tu niekur nedingsi privalėsi laikyti Istorijos egzaminą
Pavaduotojos kabinetas. Laukiu eilėje prie jo savo klaidoms tvarkaraštyje ištaisyti. Mano mylimiausia buvusi matematikos mokytoja, taip pat einanti ir pavaduotojos pareigas, atpažino savo buvusį mokinį ir pakvietė į vidų.
Tvarkaraščio taisymu užsiima kita mokyklos darbuotoja. Jai aš buvau pristatytas maždaug taip:
- Čia mūsų keliauninkas! Kur pasakojimus rašo. Pažiūrėk, kas jam negerai su pamokom... Apie tave man socialinė pedagogė pasakojo.
- Juokingesnio slapyvardžio susigalvoti negalėjai?
- Na, bet tu ir negras... Jau aš tai AŠ, na bet Tuuuu......
- Kur jau vėl buvai?
O buvau aš Maljorkoje. Dar Sicilijoje ir kai kur kitur, bet šįkart aš ne apie tai. Noriu papasakoti apie paskutinę vasaros palydėjimo kelionę į Ispaniją, Maljorkos salą. Į salą, kuri mus labai sužavėjo tiek lankytinų vietų gausumu, tiek nepaprastai skaidriu vandeniu, tiek kainos ir kokybės santykiu.
Maljorka tokia visai nedidukė sala Viduržemio jūros viduryje, gana tolokai nuo Ispanijos krantų. Tai Balearų salynui priklausantis žemės lopinėlis, apsuptas pasakiškai skaidraus vandens ir dar mažesnių salelių...
[Sausio 29 diena, 2008 metai]
- Labas, Flylal paskelbė akciją į Maljorką, Salonikus, Kiprą ir kitus kurortus skraidina vos už 294 litus... Pigiau grybo, tai galvoju, gal skrendam...
- Jeigu pats suorganizuosi visą kelionę, užsakysi viešbutį ir pervežimą, pasidomėsi lankytinomis vietomis ir esi garantuotas, kad išsiversime be kelionių agentūros pagalbos, aš sutinku
Tą pačią dieną bilietus ir nusipirkome. Aš ir mano teta. Pastovūs bendrakeleiviai, neprisiviliojantys daugiau kelionių manija užsikrėtusių žmonių... Mano tėčiui šie bilietai pasirodė per brangūs (???), o mano mama niekur kitur, išskyrus Londoną, nenori (nors tik jame ir tebuvo...)....
Iki kelionės dar lygiai 7 mėnesiai, o mes jau žinome, kur keliausime šiemet. Keista, vienok. Juk visos praėjusios kelionės buvo suplanuotos likus vos porai dienų iki skrydžio...
Tačiau atėjo laikas keistis NUSPRENDŽIAU metas pradėti keliauti savarankiškai