Pabaigus trečią kursą, nusprendžiau, kad man jau metas susirasti vaikiną. Tuo metu labai mokiausi, dirbau, todėl pasimatymams nebuvo laiko. Pagalvojau, vasara bus gera proga susirasti kažką mielą. Draugė pusiau juokais, pusiau rimtai užrodė vieną pažinčių tarnybą. Tais laikais dar nebuvo tokių internetinių pažinčių svetainių, daug kas siųsdavo skelbimus į laikraštį ar naudojosi minėtomis pažinčių tarnybomis. Taigi, nuvykau ten. Mane maloniai priėmė, be galo išgyrė (išvaizdą ir protą

), tik patarė sumažinti reikalavimus, bo nurodžiau, kad vaikinas būtų nerūkantis ir su aukštuoju išsilavinimu. Na, bet nuramino, sakė "kaip tau tai tikrai rasim". Dar žadėjo pripiršti savo draugės sūnų, bet jo taip ir nesutikau (o gal sutikau?). Prasidėjo nepaprasti eilinės vasaros nuotykiai. Bet apie kiekvieną kandidatą iš eilės.
1 skambutis. Musulmonas. Būsimas medikas. Sakau: NE, NE. O jis man tai būkim tik draugais, išmokysi mane lietuvių kalbos. Mandagiai atsisveikinau.
2 skambutis. Mielas šnekus balsas. Baisiai patenkinta lekiu į pasimatymą, kur mano svajonių neapvilia kerinti išvaizda: madingai apsikirpęs, prisižiūrintis ir simpatiškas. Buvo labai miela pasivaikščioti ir paplepėti, gal net per daug atvirai. Tik jo profesija šiek tiek glumino, nes jis šoko striptizą klube (štai tau kodėl nepriekaištinga išvaizda

). Bet atsisveikinom gražiai, jis man į žanduką pakštelėjo. Kitą dieną paskambino ir paklausė, ar nenorėčiau artimiau susipažinti ir važiuoti su juo savaitei į Palangą. Nepanorau. Vėliau mačiau jo tel numerį skelbime, kur jis siūlėsi pabendrauti su vyresnio amžiaus moterimis už atlygį. Feeee.
3 skambutis. Gerokai už mane vyresnis vyrukas iš provincijos. Nuobodokas ir mano paistalai apie dvasinį pasaulį, poeziją ir lankomus psichologijos kursus jam buvo kaip iš "kosmoso". Bet jis prisipažino, kad kažkada turėjo problemų su alkoholiu, bet parišo tą reikalą. Dar nepatiko, kad jis buvo aistringas medžiotojas, nors aš myliu gyvūnus. Kalbėjo su manim lyg su maža mergaite ir vadino mažybiniu vardu

Sutikau nueiti su juo į antrą pasimatymą, o kadangi pasiūlė rinktis, nusitempiau jį į šunų parodą

Aš gi myliu gyvūnus. Po 2 val. jam pradėjo skaudėti galvą

Aš jam pasiūliau važiuoti namo, nes man tai buvo bais įdomi diena. Palydėjau jį iki mikriuko, pamojau ranka per langą ir dar spėjau sugrįžti ir pažiūrėti ,,Best in Show"
4 skambutis. Melancholiškas balsas padvelkė lengva depresija. Uždaras, neįdomus vaikinas iš temos "mamos sūnelis". Slampinėjom po miestą, kai JIS išalko nusipirko kioske bandelę su kopūstais (dar 15 min. garsiai svarstė, kokią pirkti), o kai pagaliau pasiūliau nueiti į kavinę, tai nupirko man sulčių. Pro langą pamatėm einantį dainininką Liną Adomaitį, tai jis pasigyrė, kad jį pažįsta ir kad galėsime kada nors keturiese pasėdėti kur nors (norėjo padaryti įspūdį?). Kitą dieną aš jį nusitempiau į zoologijos sodą (xe xe patikrinti, ar myli gyvūnus). Taip mylėjo gyvūnus, bet nemokėjo elgtis su mergina. Pradžioje paėmė mano ranką, o kai reikėjo lipti aukštais laiptais, tai mane "mete į šoną" ir ėmė kepurnėtis vienas

na, aš ne pėsčia, užlipau ir be jo pagalbos. Paskui dar bandė imti už rankos, bet jau nedaviau. Po kelių dienų, kai paskambino, tariau sudie. Vos neapsiverkė, nes manė, kad tai jo gyvenimo šansas ir mes abu labai tinkame

Siūlė važiuoti pas kažkokius draugus į sodą su palapinėmis, nors pasakiau, kad daugiau neisiu su juo susitikti. Dar apskundė mane tai agentūros vadovei, nuo jos gavau pylos, kad "toks geras berniukas neįtiko ir kaip jis mane gyrė". Apsaugok Dieve nuo tokio gėrio.
5 skambutis. Supratau, kad ta agentūra bergždžias reikalas, nes kiša bet kokius bernus, ką turi, net neskaito mano anketos, kokius reikalavimus keliu. Tokių, kokių ieškau, ten paprasčiausiai nebuvo. Jau buvau nusiteikus atsisakyti jų paslaugų, kai paskambino kitas vaikinas. Susitikom romantiškoj vietoj - santakoj. Žiū ateina tipiškas kaunietis - languoti flaneliniai marškiniai, sukišti į džinsus, balti kedukai (švarūs

). Tik rankoje tokia vyriška rankine su kilpa rankai įkišti. Žodžiu, einam kalbam apie statybas, nes ten jis dirba, o laisvalaikiu kaimynam dar stato namą. Geras toks, tik aš su tom aukštom materijom jį priverčiu jaustis nejaukiai. Klausia, kur kitą kartą susitiksim? Sakau, eisim į muzikinį teatrą, nes man ten labai patinka. Jo akys tik išsiplėtė

Sakau koketiškai "patinka vyrai juodais kostiumais". Lyg ir nudžiugo. Reikalai pagędo, kai jį reikalai prispyrė. Sako jis man: Palaikyk mano tašę (tą daiktą su kilpa), o aš už krūmo nubėgsiu"

Na, jis nubėgo, likau stovėti ir laukti, kol grįš. Į teatrą taip ir nenuėjom.
Kitą dieną atsiėmiau visus duomenis ir nuotraukas iš tos agentūros. Kiekvieną kartą susitikusios su drauge smagiai pasijuokiam iš tos vasaros nuotykių. O savo meilę sutikau visai neplanuotai ir gavau tokį, kokio ieškojau - išsilavinusį, vyrišką, atsakingą ir įdomų