Ar mano storalapis sumedės? Jam jau kokie du metai, lapai stori, gražūs, bet kamienas nelabai medėja ir daug šakelių prisiauginęs. Ką daryti, kad butų panašus į medį o ne į krūmą?
QUOTE(Serpentes @ 2007 09 14, 08:54)
nu rimtai ne kas, nugyrė jį visi tau matosi kad jau buvo didelis
čia tik mano nuomonė ką aš daryčiau jei man taip būtų aš jam nuskinčiau viską kas nudžiuvę ir išveščiau į kitą aplinką (pvz. pas mamą) na nežinau ar padėtų, bet gal to reikia
peikit tą mano nuomonę, bet greičiausiai aš taip daryčiau
vargšiukas streso gavęs
čia tik mano nuomonė ką aš daryčiau jei man taip būtų aš jam nuskinčiau viską kas nudžiuvę ir išveščiau į kitą aplinką (pvz. pas mamą) na nežinau ar padėtų, bet gal to reikia
peikit tą mano nuomonę, bet greičiausiai aš taip daryčiau
vargšiukas streso gavęs
na nezinau
pas mama nevesiu nes ji toli gyvena ir abejoju ar ten atsigautu
turbut bandysiu kaip nors toliau ji gelbeti, tik jau nebezinau kaip
QUOTE(*Vilma* @ 2007 09 14, 09:19)
na nezinau
dabar skaitinėjau apie jį ir radau:
"Storlapius vargina ir įvairūs kenkėjai - dažniausiai paprastasis ar miltuotasis skydamariai. Jie siurbia lapo, o kartais (ypač miltuotasis) net stiebo sultis ir silpnina augalą. Jeigu lapai nemaži, galima juos nuplauti ūkiško muilo tirpalu, tačiau to negana. Kenkėjams naikinti naudojami įvairūs cheminiai preparatai kambarinių augalų priežiūrai (jų nusipirkti galima gėlių parduotuvėse). Smagu, kad storalapiai palyginti atsparūs grybinėms ligoms."
QUOTE(*Vilma* @ 2007 09 14, 10:47)
va mano vargsiukas buvo dideliais storais lapais veslus, o kas beliko visi kas pamatydavo girdavo...
buvau vasara isnesus, bet nepadejo
Siulyciau padeti ant sauletos palanges ir koki menesi nelieti ,
O po to bus ziema, tai lieti karta i menesi, negausiai.
Nors negrazu taip rasyti, bet reikia talento numarinti sita augala
QUOTE(Crassula @ 2007 09 14, 09:43)
Nors negrazu taip rasyti, bet reikia talento numarinti sita augala
manai nemoku geliu priziureti
turiu daug ir visos sekmingai auga, ziugina ziedais,ir siam viskas gerai buvo, kol neparsivezem i naujus namus.
idomu tada kaip jis sekmingai augo pas mane daug metu, jei turiu talenta sita gele numarinti
QUOTE(Serpentes @ 2007 09 14, 10:12)
tikiu, kad atsigaus ir vėl visus džiugins
aciu ir as tikiuosi
QUOTE(jusda @ 2007 09 14, 10:05)
Ar mano storalapis sumedės? Jam jau kokie du metai, lapai stori, gražūs, bet kamienas nelabai medėja ir daug šakelių prisiauginęs. Ką daryti, kad butų panašus į medį o ne į krūmą?
As tai geniu saviski, apatines sakas isvis nupjaustau virsutines retinu. Kai saku pamazinu tada jo kotas storeti pradeda taip po truputi medzio forma igauna ir kamienas po truputi sumedeja. Manau kad sis augalelis vienas is letai auganciu.
QUOTE(Daivike. @ 2007 09 14, 13:30)
As tai geniu saviski, apatines sakas isvis nupjaustau virsutines retinu. Kai saku pamazinu tada jo kotas storeti pradeda taip po truputi medzio forma igauna ir kamienas po truputi sumedeja. Manau kad sis augalelis vienas is letai auganciu.
aš ir vis prageniu, kad gražesnės formos jis augtų.
dėl augimo net nežinau, gal priklauso nuo laikymo, nes pas mane vienas žiauriai greit paaugo per vasarą matyt kažkas jam tiko va o šitas, kur buvau įdėjus lėtokai paskutiniais metais augo, bet aš jį ant šiaurinės palangės laikau manau reikės keisti vietą
QUOTE(*Vilma* @ 2007 09 14, 11:15)
aciu ir as tikiuosi
Apzhiurek atidzhiai, ar koks parazitas jo nepuola... Gal insekticidu jam reikia?
QUOTE(Crassula @ 2007 09 14, 13:38)
Oi nezinau net ka ir atsakyti, nes tikrai nesuvokiu sito augalo numarinimo technologijos
Nebent israuti ir isrovus puse metu laikyti nuogom saknimis.
ar tu bent mastai, ka rasai be komentru...
QUOTE(Ziuzia @ 2007 09 14, 14:00)
Apzhiurek atidzhiai, ar koks parazitas jo nepuola... Gal insekticidu jam reikia?
aciu labai uz patarima , kiek ziurejau tikrai nieko nemaciau, o kas yra insekticidai?
mociute patare israuti ir nuplauti saknis su kalio tirpalu, nes sako gal saknis kas valgo kazin ar nepakenksiu dar labiau