QUOTE(Daivaa @ 2006 04 29, 20:20)
Sveikos gėlininkės
Aš turiu du nemažaus medelius, bet nemoku jų prižiūrėti. Jie dideli, nes Šeškinės turgelyje iš bobučių jau išaugintus nusiperku. Pačiai man nelabai sekais. Vienas vargšelis jau du kartus nupuvo žemėse, bet as jį vis nupjaunu ir iš naujo iššakniju. Tai dabar toks apgailėtinas, išstypęs, gal atsigaus. Man kažkai labai nukrenta lapeliai, gal perlaistau? O gal per mažai laistau? Visiškai nejaučiu, kaip tas gėles reik prižiūrėti
Aš turiu du nemažaus medelius, bet nemoku jų prižiūrėti. Jie dideli, nes Šeškinės turgelyje iš bobučių jau išaugintus nusiperku. Pačiai man nelabai sekais. Vienas vargšelis jau du kartus nupuvo žemėse, bet as jį vis nupjaunu ir iš naujo iššakniju. Tai dabar toks apgailėtinas, išstypęs, gal atsigaus. Man kažkai labai nukrenta lapeliai, gal perlaistau? O gal per mažai laistau? Visiškai nejaučiu, kaip tas gėles reik prižiūrėti
Jei kalbi apie storalapius, tai juos geriau kartą kitą napalaistyti, negu perlaistyti
Jiems labiau patinka kai žemė karts nuo karto gerai padžiūna, todėl juos laistau ne dažniau kaip kas dvi savaites. O žiemą tai dar rečiau laistau
O kalbant aplamai apie gėlių laistymą, yra patikimas būdas nustatyti kada gelę jau reikia lieti: reikia dviem pirštais suimti vezonėlyje esančios žemės ir ją tarp pirštų suspausti, jeigu žemė suspaudus nubyra tai laikas laistyti , jeigu tarp dviejų pirštų sustausta žemė išlieka nesubyrėjus, tai laistyti dar nereikia.