Įkraunama...
Įkraunama...

Egiptas (I dalis)

o galima fotkinti nuvykus i Luksora ar siaip mieste? ax.gif negausim baudu?
Atsakyti
QUOTE(Seila @ 2008 11 05, 14:17)
o galima fotkinti nuvykus i Luksora ar siaip mieste? ax.gif negausim baudu?

Galima. Viename muziejuje neleido, bet po to susimokejome ir viskas buvo ok smile.gif
Atsakyti
mes rytoj 7 val isskrendam i sharma.lagaminai sukrauti, viskas suruosta. vakar skambino is agenturos, pasake kad laikas nepasikeites ir tipo viskas ok, tik mane nustebino, kad kai pirkom kelione, tai sake skrydis trunka 3val20min, o jau vakar pasake kad 4val20min. kaip cia gaunasi? gal lektuvas kur nors dar papildomai leidziasi?kas skridot su flylal'u i sharma, kiek truko kelione?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aryvle: 05 lapkričio 2008 - 12:38
aš šiaip norėčiau pasidalinti info apie viešbutį Sun Rise Sharm el sheikh, dar vadinamą Sun Rise Hadaba. Jis 2*, taigi mums buvo tikra paslaptis prieš važiuojant, kas tai per viešbutis. Na viešbutis išties labai neblogas(vertinu pagal kainą). Maistas vietinis, bet skanus. Gal vaisų mažoka, nes kai susirenka abžorų lietuvių, rusų, tai po kelias lėkštes prisideda. Na savaime aišku po to kitiems nebelieka sad.gif Kambariai neblogi, už arbatpinigius gražiai tvarkomi. Kiekviena karta grize rasdavom vis kita rankšluoščių figūrą. Patalyne keičia ne kasdien. Matyt tiek neturi... Bet diskomforto nejutom, jei ko nors reikia, parašai raštelį ir palieki bakšiš smile.gif Viska išsprendė. Deja, prastai su vonios kambariu, dušas su užuolaida, na neestetiškos išvaizdos, bet gyventi galima, apie visu kitus patogumus, kaip fenas, šampūnas pamirškit. Pamirškit ir apie muilus, kažkokie mėginukai neaiškūs rusiški yra padėti... Yra baseinas, lyg ir nieko, chloruojamas, išbandžiau. Tiesa, galimas daiktas, kad ten gyvena uodų lervos kokios ir dėl viešbučio taupymo, jų niekas nenaikina. Taigi, mes per naktį sutraiškydavom jų 20. Bandėm viską, taip pat ir dichlafosą. Jis labiausiai ir padėjo. Bet patys suprantat, kad nemalonu. Bet ne visuose kambariuose jų buvo tiek daug. Priklauso kažkaip tai ir nuo kondicionieriaus. Mūsiškis prastai veikė. Dar, jei kažkas ne taip, nepamirškit, kad už pinigėlį kitą, jums gali pasiūlyti pasikeiti kambarį į tą, kuris labiau patiks, leis išsirinkti pačiam. smile.gif Tiesa, viešbutis yra Hadaboje (taksistai jį vadina Sun Rise Hadaba), viename seniausiu rajonų, ir ne ant jūros kranto, todėl visur nemokamai veža autobusiukas. Iki pliažo 5 minutes, aišku Egiptiečiai veža kaip pakvaišę. Na tekdavo kartais į tą kledarėlį ir pasigrūsti. Beje, dėl pliažo, jis įlankoje, dėl to nelabai kokie ten rifai, bet mes atradom nuostabu dalyką, jeigu nuo viešbučio pliažo paėjėtumėte į dešinę kokius 200m. per olas perkopti (nesunku, tik skamba keistai) rastumėte laukini pliažą su nuostabiais rifais. Ten net nardymui laivai atplaukdavo smile.gif Mokamai žinoma. Va, tam pliažui jaučiu nostalgija. Dar vienas sprendimas, is viešbučio pasukus dešinėn eiti gatve iki galo, kol prieisite Reef beach, ten mokama, bet rifai nepakartojami. Mokama man rodos 10$ už žmogų. Bet vertas dėmesio... Be to, Hadaboje yra privalumas, nelabai toli nuo Naama Bay (centro) ir labai arti prie Alf leila va leila (1001 naktis) pramogų centro. Na ten yra visko :)Nuo baseinu iki šokių pokių su sijonais, pilvo šokių ir pan. Toli tik nuo oro uosto, bet pagalvokit, juk pati bendrovė autobusu veža, tai jums galvos skaudėti neturėtų. Na ir galiausiai pasakysiu taip, norėčiau į ką nors prabangesnio nuvažiuoti šį karta, bet jei kartais nutiktu taip, kad nebūtų vietų arba butu vietos tik šiame viešbutyje, tai drąsiai vėl važiuočiau čia. smile.gif Tiesa, visai netoli yra parduotuve Mexicana rodos, kur derėtis nereikia, o kainos superinės. Eiti į dešinę, link reef beach :)Buvau to labai pasiilgus, nes pabodo visur mušti kainas smile.gif Nerekomenduoju pirkti ką nors parduotuvėje ant kampo prie pat viešbucio, nes pardavėjas nemandagus ir apsukinėja, geriau paeikit iki Mexikanos, galvos jums neskaudės smile.gif 200m. gal nuo viešbučio, o gal mažiau :)Na rodos va ir viskas smile.gif)

Papildyta:
QUOTE(Aryvle @ 2008 11 05, 13:38)
mes rytoj 7 val isskrendam i sharma.lagaminai sukrauti, viskas suruosta. vakar skambino is agenturos, pasake kad laikas nepasikeites ir tipo viskas ok, tik mane nustebino, kad kai pirkom kelione, tai sake skrydis trunka 3val20min, o jau vakar pasake kad 4val20min. kaip cia gaunasi? gal lektuvas kur nors dar papildomai leidziasi?kas skridot su flylal'u i sharma, kiek truko kelione?

galimas daiktas, kad taip pasakė, nes ten laikas skiriasi nuo Lietuvos valanda (valanda vėliau) Tiksliai nebe prisiminsiu kiek laiko skridom, bet tikrai ne 5h. Man rodos pirmasis laikas teisingas smile.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fefkute: 05 lapkričio 2008 - 12:45
QUOTE(Adade @ 2008 11 05, 14:16)
mes irgi ryt,as irgi vis pasiziuriu ar nepasikeite skrydzio laikas,bet kol kas viskas gerai smile.gif
visada skrydis trunka apie 4,5 val 4u.gif

kad ir kaip ten butu, man kelione neprailgo... kazkaip buvo laikas pagalvot ka noriu veikti smile.gif Beje, pabandykit pasikeiti i dolerius taip, kad butu kuo smulkiau. 1 doleris yra 5 EGP (grubiai, prarasit kelis ten centus, kai keisit ne banke). Didziausia man beda, kai atvaziavom i viesbuti ir neturejom smulkiu, tai niekam negalejom arbatpinigiu palikt, nei nesikui, nei kambariu tvarkytojams. Nenaudokit doleriu, geriau Paundus, nes visur nesismulkina ir vercia grubiai smile.gif) Bet kuriuo atveju, Sharma pamilau smile.gif Sekmes, kaip smagu smile.gif
Atsakyti

gerų atostogų, lauksim grįžtant
o skrydis kiek žinau į Šarmą biški trumpesnis nei į Hurgadą g.gif nu bet tik kokiu pusvalandžiu
Papildyta:
ai ir dar noriu paklausti kiek jūs paliekat bakšiš kambarių tavrkytojams??? mes kasdien palikdavom po 1dol bet NIEKADA neradom nei rakšluosčių gražiai sutvarkytų nei dar ko nors įpatingo, o draugai tame pačiame viešbutyje kaskart gaudavo ką nors gražaus už tuos pačiu pinigus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Adade @ 2008 11 05, 14:16)
mes irgi ryt,as irgi vis pasiziuriu ar nepasikeite skrydzio laikas,bet kol kas viskas gerai smile.gif
visada skrydis trunka apie 4,5 val  smile.gif
ir man atrodo,kad laikas dabar nebesiskiria  smile.gif

Sekmadienį sugrįžom iš Madinat Makadi, laikas dabar tikrai nesiskiria smile.gif
Atsakyti

GRIZAU SESTADIENI IS sARMO, TIEK PIRMYN, TIEK ATGAL KELIONE TRUKO 4 VAL 25 MIN
Atsakyti
QUOTE(enenes @ 2008 11 05, 13:32)

ai ir dar noriu paklausti kiek jūs paliekat bakšiš kambarių tavrkytojams??? mes kasdien palikdavom po 1dol bet NIEKADA neradom nei rakšluosčių gražiai sutvarkytų nei dar ko nors įpatingo, o draugai tame pačiame viešbutyje kaskart gaudavo ką nors gražaus už tuos pačiu pinigus g.gif

Kasdien po 1 dol.palikdau ir kasdien mane nustebindavo savo išradingumu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(enenes @ 2008 11 05, 14:32)

Turbut jusu ir jusu draugu kambarius tvarke skirtingos kambarines. Jusu greiciausiai pasitaike tingine biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SilvijaG: 05 lapkričio 2008 - 14:28
o sakykit,kada ir kur įklijuoja egipto vizą? g.gif
vaistus vežtis rankiniam bagaže ar dėti į lagaminą..vežantis rankiniam bagaže ar neiškils problemų?
g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilminė @ 2008 11 05, 16:58)
o sakykit,kada ir kur įklijuoja egipto vizą? g.gif
vaistus vežtis rankiniam bagaže ar dėti į lagaminą..vežantis rankiniam bagaže ar neiškils problemų?
g.gif

zinoma kad viza klijuoja i pasa, vaistus patarciau veztis lagamine, na as veziausi kelias tabletes nuo galvos skausmo rankiniame.
Atsakyti