Bananų salą mums pasiūlė gidas kai buvom Luksore, damokėjom po 7 dolerius ir nuplukdė, ten tik per Nilą perkelia, kokios 5 min. Ten būna degustacija - bananų, datulių, arbūzų, įleki į plantacijas ir staigiai atgal. Nu kokį max. pusvalanduką pabūni ir vsio. Aišku juokas ten, bet galbūt vieną kartą gyvenime verta pamatyt kur tie bananai auga ir kaip
Beja, bananai tokie mažiukai, perpus mažesni nei pas mus, man kažkaip mūsų skanesni pasirodė, arbūzas kaip arbūzas, bet va datulės niam niam, man tikrai patiko. Kas lieka nesuvalgyta, leidžia pasiimti. Tai po didžiulę kekę babanų pasiėmėm, datulių maišiuką.
QUOTE(1977 @ 2008 10 31, 22:03)
gal kas gali pasakyti, kur hurgadoje pina kasytes, noreciau savo mergickai supinti
galima rast už 70 lt.
Ir dar kas čia sakėt kad lapkričio aštuntai dienai bus sunku gauti paskutinę minutę į Egiptą, tai absoliučiai klydot. Va, buvom šnd Novature ir pateikė nemažai viliojančių pasiūlymų , bet pasirinkom Tenerifę
Šiaip tai buvo laikas, kai tai datai jau nebebuvo vietų, bet kažkaip pradėjo jų vėl atsirast gal kaip spalio 14d, paleido antrą lėktuvą
O šiaip kaip mums pasakojo vietinis gidas Ramzis, tai jų biednumas išoriškai nu nesvietiškas, siaubas kaip pažiūri kaip gyvena. Bet sakė beveik kiekvienas auksą ir pinigus laiko Šveicarijos bankuose ir toli gražu ne biedni Nežinau ar tiesa, bet galbūt
Šiaip pragyvent ten sakė įmanoma už 50 dolerių per mėnesį.
Realiai tai tikrai, pasijaučiau, kad turtuolė atvažiavus. Prieš porą mėnesių buvau Taline, tai už puodelį mokėjau beveik 50 lt., o Egipte apie 7-9 Lt. ir tikrai gražių yra. Manau tikrai nebrangu, labai nebrangūs suvenyrai, aišku jei nusideri. O man blondinei itin gerai sekės derėtis. Taip įgudau, kad grįžus čia turguj bandžiau derėtis, tai vos ne pasiuntė
O šiaip kaip mums pasakojo vietinis gidas Ramzis, tai jų biednumas išoriškai nu nesvietiškas, siaubas kaip pažiūri kaip gyvena. Bet sakė beveik kiekvienas auksą ir pinigus laiko Šveicarijos bankuose ir toli gražu ne biedni Nežinau ar tiesa, bet galbūt
Šiaip pragyvent ten sakė įmanoma už 50 dolerių per mėnesį.
Realiai tai tikrai, pasijaučiau, kad turtuolė atvažiavus. Prieš porą mėnesių buvau Taline, tai už puodelį mokėjau beveik 50 lt., o Egipte apie 7-9 Lt. ir tikrai gražių yra. Manau tikrai nebrangu, labai nebrangūs suvenyrai, aišku jei nusideri. O man blondinei itin gerai sekės derėtis. Taip įgudau, kad grįžus čia turguj bandžiau derėtis, tai vos ne pasiuntė
QUOTE(Aga @ 2008 11 01, 18:00)
Oi kokie visi drąsūs, kaip visiems saugu, sakau va mūsų viena specė, kuri jau nardo Egipte 6 kartą atvykus, išnėrus pasipylė kraujas per ausis, nosį, burną. O nėrus buvo dešimtis kartų, drąsi ir t.t. Dingo visas drąsumas.
Galiu pasakyti tik tiek, kad egiptiečiai tikrai gan aplaidžiai žiūri į visą šį reikalą, vardan pelno.
Galiu pasakyti tik tiek, kad egiptiečiai tikrai gan aplaidžiai žiūri į visą šį reikalą, vardan pelno.
pritariu bet gyncytis tikrai nenoriu galima nerti kiek norit, bet juk yra taisykles ar jos kuriamos kvailiu kitiems kvailiams
su OWD-18metru, su AOWD- 40 metru, patariama laikytis 30m ribos.
mokantis OWD ir yra 5 uzsiemimai baseine, ar negiliai juroje bei 4 atvirame vandenyje iki 12-18 m teorija zinoma irgi
Aga labai grazios nuotraukos
mes uz mergiotes kasytes sumokejom 40 dol. nusivylem jau po poros val. supyne taip, kaip pati buciau supynusi, na tik per dvigubai ilgesni laika. dali issipyne kita ryta, susisiause, po savaites teko ispint, nes atrode baisiai. pasirinkit gera pineja
Kažkur skaičiau, kad ten prie paplūdimio reikia anksti eiti užsiimti vietas , kad gautum gultus, ar tiesa. Čia būtent apie Hurgadą norėčiau pasidomėti.
QUOTE(mutiokas @ 2008 11 01, 23:22)
Kažkur skaičiau, kad ten prie paplūdimio reikia anksti eiti užsiimti vietas , kad gautum gultus, ar tiesa. Čia būtent apie Hurgadą norėčiau pasidomėti.
Nors mes buvom Šarme,bet mačiau,kad tikrai daugelis vietas užsiima iš ryto Patys niekada to nedarėm ir vis tiek rasdavom laisvų gultų Tiesa,mes labiau mėgom gulėti ne prie jūros,o prie baseino
QUOTE(Editukė @ 2008 11 01, 23:27)
Nors mes buvom Šarme,bet mačiau,kad tikrai daugelis vietas užsiima iš ryto Patys niekada to nedarėm ir vis tiek rasdavom laisvų gultų Tiesa,mes labiau mėgom gulėti ne prie jūros,o prie baseino
O rankšluoščius jūs vežėtės iš namų, ar neapsimoka persikrauti bagažo, ten jie normalūs arba galima vietoje nusipirkti
Na vaistų vežiaus visą mašiuką, nieks nieko nesakė. Visokių vežiaus.
Dėl derėjimosi, tai tiesiog nusiderėti galima belekiek, nenuleidžia, išeini, dažniausiai jie išsiveja į gatvę ir atiduoda
Aš odinę paltuką nuo 290 dolerių iki 170 nusiderėjau ir nepirkau Paskui nusipirkau paltuką už 110 dolerių, ir tai vieną brangiausių. Paltukai žemiau kelių odiniai apie 70-120 dolerių jei pirksit, trumpos odinės striukės 45-70 dolerių.
Dėl gultų, pas mus buvo nemokami ir jie, ir rankšluosčiai. Bet arabai nebūtų arabais, jei neuždarbiautų. Eidavo kai kurie 7 val. užsiimt, pradžioj normaliai rasdavo, o paskui ir tokiu laiku visi užimti. Mes atsikeldavom apie 10-12 val. papusryčiaudavom ramiai, išsiterliodavom kremais, tada eidavom pasiėmę 1 dolerį. Nueini prie to kur rankšluosčius išduoda, sakai reik gultų ir rankluosčių, pamato dolerį ir nuveda, paklausia kur norim, saulėj ar ne, net rankluosčius užtiesia. Pasirodo jie patys ryte ir užima visus, kad paskui pardavinėtų Tai paskui ramiai sau miegodavom, nes žinojom, kad už dolerį ramiai gausim du kur tik norėsim
Prie baseino pas mus išvis niekas negulėdavo, net gultų nebuvo.
Papildyta:
Rankšluosčiai bent Hurgadoj gerokai pigesni nei pas mus. Aš nusipirkau pledo didumo 2 vnt. tikrai geros kokybės už 13 dolerių.
Dėl derėjimosi, tai tiesiog nusiderėti galima belekiek, nenuleidžia, išeini, dažniausiai jie išsiveja į gatvę ir atiduoda
Aš odinę paltuką nuo 290 dolerių iki 170 nusiderėjau ir nepirkau Paskui nusipirkau paltuką už 110 dolerių, ir tai vieną brangiausių. Paltukai žemiau kelių odiniai apie 70-120 dolerių jei pirksit, trumpos odinės striukės 45-70 dolerių.
Dėl gultų, pas mus buvo nemokami ir jie, ir rankšluosčiai. Bet arabai nebūtų arabais, jei neuždarbiautų. Eidavo kai kurie 7 val. užsiimt, pradžioj normaliai rasdavo, o paskui ir tokiu laiku visi užimti. Mes atsikeldavom apie 10-12 val. papusryčiaudavom ramiai, išsiterliodavom kremais, tada eidavom pasiėmę 1 dolerį. Nueini prie to kur rankšluosčius išduoda, sakai reik gultų ir rankluosčių, pamato dolerį ir nuveda, paklausia kur norim, saulėj ar ne, net rankluosčius užtiesia. Pasirodo jie patys ryte ir užima visus, kad paskui pardavinėtų Tai paskui ramiai sau miegodavom, nes žinojom, kad už dolerį ramiai gausim du kur tik norėsim
Prie baseino pas mus išvis niekas negulėdavo, net gultų nebuvo.
Papildyta:
Rankšluosčiai bent Hurgadoj gerokai pigesni nei pas mus. Aš nusipirkau pledo didumo 2 vnt. tikrai geros kokybės už 13 dolerių.
Dar norėjau pasidomėti apie kvepalus, tiksliau apie aliejukus.
Ar jų HURGADOJEbūna kur nors nusipirkti, ar tik Kaire kur (atrodo) jų fabrikas.
Kokios panašiai jų kainos.
Ar jų HURGADOJEbūna kur nors nusipirkti, ar tik Kaire kur (atrodo) jų fabrikas.
Kokios panašiai jų kainos.
Beja rankšluosčiai neblogos kokybės yra parduotuvėj Coton House, pagrindinėj gatvėj, už McDonaldo dar paėjus link vietinių rajono.
QUOTE(Aga @ 2008 11 02, 00:24)
Beja rankšluosčiai neblogos kokybės yra parduotuvėj Coton House, pagrindinėj gatvėj, už McDonaldo dar paėjus link vietinių rajono.
čia Hurgadoje
Yra lietuvių toj parduotuvėj tų aliejukų, parduotuvė šalia viešbučio Roma.
Kaire mes nusiderėjom už mažą buteliuką iki 10 dolerių, nes pirkom nemažai vienetų, šiaip tas mažas berods 25 doleriai. Nepasakyčiau, kad kažkoks stebuklas. Aš pirkau Kleopatra kvapą. Nežinau kur sunaudosiu Nebent gal į žvakę ar į kokį masažo aliejų įlašinsiu Šiaip ir Kaire ir Luksore mus vežė jų, Luksore gerokai pigiau gavom.
Šiao ten jų Hurgadoj daug kur pardavinėja.
Taip, Hurgadoje Coton House.
Kaire mes nusiderėjom už mažą buteliuką iki 10 dolerių, nes pirkom nemažai vienetų, šiaip tas mažas berods 25 doleriai. Nepasakyčiau, kad kažkoks stebuklas. Aš pirkau Kleopatra kvapą. Nežinau kur sunaudosiu Nebent gal į žvakę ar į kokį masažo aliejų įlašinsiu Šiaip ir Kaire ir Luksore mus vežė jų, Luksore gerokai pigiau gavom.
Šiao ten jų Hurgadoj daug kur pardavinėja.
Taip, Hurgadoje Coton House.