Įkraunama...
Įkraunama...

Egiptas (I dalis)

QUOTE(Aga @ 2008 10 25, 19:04)
Tiesa, akiniai būtini nuo saulės, ir galvos apdangalas beveik būtinas, pirkau skarelę už 1,5 dolerio, kad nekaistų makaulė pliaže gulint ax.gif
Beja, seifo neėmėm, nešiojomės pinigus ir pasus, mobilius palikinėdavau kambaryje. Sakėį vagysčių praktiškai nepasitaiko, nes pakėlus triukšmą būtų nekas darbuotojams, jei kas dingtų.
Šiaip jie nevagia, jie apsuka hihihi.gif

O aš apsiėjau be galvos apdangalo,nes ilgai saulėje kepintis nemėgstu,o jei įkaisdavo galva,tai bliuskutę užsimesdavau.Vaikštant tai tikrai nereikia galvos dengti bigsmile.gif
Seifas pas mus kambary buvo nemokamas,tai viską į jį sudėdavom ir savo skaitmeninį kodą įvesdavom-būdavo tikrai ramu,kad nedings biggrin.gif
O kad tie vietiniai labai apsukrūs ir melagiai,tai jau tikra tiesa-patys patyrėm doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Inga654 @ 2008 10 25, 19:47)
Aš tai kai buvau kaire, mus pietauti vežė į tokį "restoraną", prie kurio buvo pririšta gal penkiolika asiliukų ir jie ten turbūt visą dieną stovėjo... tai uoj koks vaizdas ir kvapas - kaip tvarte   doh.giftongue.gif  šiukšlynas ten, bet ką padarysi... yra ir tvarkingų vietų - kai važiavom pro patį centrą, tai gana švaru pasirodė (išskyrus Nilo pakrantę ax.gif )

Tikrai yra ir žiauresnių, bet yra ir gražesnių vietų  smile.gif

O mes Kaire pietavom plaukdami laivu per Nilą-tai restoranas buvo visai geras ir maistas skanus. bigsmile.gif
Dėl jų netvarkos,tai vienas iš grupės paklausė gido.Šis aišku,pavaidino kiek įsižeidusį biggrin.gif ,bet paaiškino,kad yra tvarkingų rajonų,o be to savo namuose jie labai švariai gyveną,bet už kambario sienų nemaną,kad reikia būti tvarkingiems bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Seila @ 2008 10 25, 21:08)
aciukas uz sia pastabele 4u.gif del tu sampunu visu ir as galvojau ka daryti... ax.gif

Šampūno greičiausiai kambary bus,tik neaišku ar tiks jūsų plaukams.Man tai ten buvęs labai patiko-net pasiėmiau kelis buteliukus į namus biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Aryvle @ 2008 10 25, 20:21)
Papildyta:
ir dar vienas klausimelis, o deretis galima turge, ar ir parduotuvese, ir ar yra ten kokia parduotuve kaip pas mus kokia maxima, norfa ar bent jau pigiau grybo?  blush2.gif

Pas mus net priešais viešbutį buvo 'prekybos centras'-tai tokia nedidelė eilinė parduotuvė,panašiai,kaip pas mus Saulutės būdavo,na ir tam pačiam pastate daug privačių parduotuvyčių,kurių pardavėjai tiesiog gatvėje 'gaudo'pirkėjus. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nijako @ 2008 10 25, 13:07)
labas
mes planuojame kelione sausio arba vasario men i Sarm el seicha. Skrisim su mazu vaiku(1,9men). Apsistojom ties Sea life viesbuciu. Gal kas buvot ten? Kaip priejimas prie juros? Ar reikia avalynes einant maudytis? kaip maistas?

Ana sausi buvom su 2,5metuku dukryte. Tikrai nepatarciau varyti tokiu laiku, nes buna tikrai - SALTA doh.gif Diena tai liuks, bet vakare iki 14 silumos nukrisdavo, o ir vejas tooooks saltas buna, brrrrr doh.gif Na aisku jei nera kitos galimybes paderinti laika, bus gerai ir tada mirksiukas.gif Tik paimkit vaikiukui megstinuku ir pukeska drasiai smile.gif Viesbutis tikrai puikus thumbup.gif maistas geras, koralai is kart prasideda tik ibridus thumbup.gif Renginiai diena ir vakarais - nuostabus thumbup.gif

QUOTE(Aryvle @ 2008 10 25, 19:21)
o mes visa seima 11.06 isvykstam i sharma, i viesbutuka sharm cliff resort, gal kas turite atsiliepimu?
gal kas galite papasakoti aplamai apie apie kelione su mazais vaikais i egipta? man idomu kaip ten skrydi vaikai istempia. ir dar vienas klausimukas ax.gif  mes varom su novaturu, tai sake bagaza duoda 20 kg registruota ir 5 kg rankini, skrendam su "flylal", o jo tinklapy raso kad rankinis bagazas 8 kg, plius vaikiukam po 10 kg duoda. idomiai cia taip iseina, sake novaturo vadybininke pasidomes ir pranes man, bet jau trys dienos tylu  g.gif
idomiai taip iseina, vesimes du vezimukus sketukus (14kg), tai praktiskai jau vienas bagazas, o kita krausim kitus daiktus, bet pasveriau, kad pats cemodanas 5 kg sveria  doh.gif  doh.gif  doh.gif

Mes su vaiku keliaujam nuo pat mazu dienu, nes nelabai isivaizduoju atsiskyrima savaitei, tai tempiames visur ir visada smile.gif Tai va... Lektuves visada turiu kazka naujo ir idomaus nupirkus, kad susidometu (pvz nauja kontruktoriu , ar knygele spalbvinimo,....) na tu juk pati geriau zinai, kas domina jusu vaika. Paimu ir skanestu, kad kylant ir leidziantis nejustu ausyciu. O siaip tai visiskos problemos nera thumbup.gif O kam tau 2 sketukai??? Mes niekada sketuko nepriduodam i bagaza, o einam iki lektuvo , tada tie krovejai paima ilipant i lektuva, o islipus iskart paduoda ir vel varai vezime thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mamyte21 @ 2008 10 26, 10:21)
  O kam tau 2 sketukai???  Mes niekada sketuko nepriduodam i bagaza, o einam iki lektuvo , tada tie krovejai paima ilipant i lektuva, o islipus iskart paduoda ir vel varai vezime  thumbup.gif

tai abiem vaikiukam po sketuka, nes mano dickis toks tinginiukas biski, tai kad rankos iki keliu nenutystu ji benesiojant, tai geriau paimsiu vezimuka ir jam...
o mes i sharma varysim lapkricio 6 diena, tai nemanau kad bus saltoka ax.gif
aisku siltesniu drabuzeliu keleta vaikam imesiu, juk ne kazikiek tie vaikiski sveria blush2.gif

tai kaip del aukliu, niekas nesinaudojot ju paslaugomis? blush2.gif
Atsakyti
Vežimėlius veškit iki pat lėktuvo, paskui paims, nusileidus atiduos. Vilniuj mes lipo tiesiai iš terminalo į lėktuvą. Nebuvo pervežimo jokio, lėktuvas privažiavo priepat.
Šiaip pirmas šokas man buvo ten oro uoste, kad žmonių milijonai, nežinai nė kur pult, eilės kilometrinės prie pasų peržiūros. Taigi imat atvykimo lapelius ir iškart stojat į eilę. Bestovėdami juos užsipildysite, bus greičiau. Aišku turėkit tušinukus su savimi. Nes jei atsistosit kur pildyt, paskui į eilę, susigaišta laiko daug. Pildyt reikia tik vardą ir pavardę, tautybę, gimimo metus ir paso numerį. Daugiau viską tuščia palikt, atgal tas pats išvykstant.
Papildyta:
Dar patarimas, ant lagaminų užsiriškit kokius kaspinus ar juosteles, nes 70 procentų jų vienodų ir tik pamatai, kad tavo jau kažkas nešas hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2008 10 26, 12:18)
  Taigi imat atvykimo lapelius ir iškart stojat į eilę. Bestovėdami juos užsipildysite, bus greičiau. Aišku turėkit tušinukus su savimi. Nes jei atsistosit kur pildyt, paskui į eilę, susigaišta laiko daug. Pildyt reikia tik vardą ir pavardę, tautybę, gimimo metus ir paso numerį. Daugiau viską tuščia palikt, atgal tas pats išvykstant.
Papildyta:
Dar patarimas, ant lagaminų užsiriškit kokius kaspinus ar juosteles, nes 70 procentų jų vienodų ir tik pamatai, kad tavo jau kažkas nešas hihihi.gif

Mums atvykimo lapelius išdalino lėktuve-tai išlipom juos jau užsipildę ir eilė labai greit ėjo.Tik pas mus kažkuo jiems nepatiko seno pavyzdžio pasai-tai visus vedė dar prie atskiro kabineto,kuriame sėdėjo ko gero labai svarbus viršininkas lotuliukas.gif ,nes nutaisęs rimtą veidą šaukė visus po vieną vardais ir dar papildomai apžiūrinėjo biggrin.gif Paskui gidė sakė,kad ten keitėsi oro uosto valdžia ir buvo pirmas toks atvejis,kad netiko tie senieji pasai. g.gif
Atsakyti
Nu mano senas pasas, tai neprisikabino. Tik einant jau visai prie kontrolės, šalia stovėjęs norvegų vaikas apsivėmė, mane irgi kaip sutąsė, perbalau visa, tai nė nežiūrėjo, praleido iškart štampą įdėjęs.
Atsakyti
sveikos, keliautojos 4u.gif
mes su MB metomes tarp keliones su daug ekskursiju (prie juros isguliu lygiai 2 val, ne ilgiau, man nuobodu doh.gif ) bei kruizo Nilu.
Kazin didelis kainu skirtumas gaunasi pasirenkant vidutinio lygio viesbucius ir daug kelioniu?
Planuojame kelione vasario pradzioje (ar nebus per salta pavirsiniam nardymui?)
Labai dekoju uz Jusu komentarus ax.gif
Atsakyti
Nu ko gero vėsoka bus tikrai, nes ir dabar vanduo ne iš šiltųjų, 30 min panardžius maudavau sušąlus lauk doh.gif
Beja, kruizas yra nesulyginamas, jei leidžia finansai, rinkčiaus tik jį, na dar gi galima pasiimti po visko kelias dieneles prie jūros Hurgadoj.
Papildyta:
Beja, per ekskursijas tiek nepamtysi, nes lėkimas nežmoniškas gaunas, Kaire užtrukom parą, bet tas važiavimas siaubingai ilgai, kamščiai be proto doh.gif
Atsakyti
Na ir dar pagalvokite apie tai - kai ilsitės , tai perkate ekskursijas atskirai, o kruizo metu tai jau įtraukta į kainą. Sąlyginai kruizas atrodo brangiau, o faktinai...
Atsakyti
gal pigaiu gaunas pvz: imt pigiausia kelione, na viesbutis 1-2* ir pirkti vietoj Hurgadoj kruiza?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 123s: 26 spalio 2008 - 22:09
QUOTE(Laurencija2 @ 2008 10 26, 21:54)
sveikos, keliautojos  4u.gif
mes su MB metomes tarp keliones su daug ekskursiju (prie juros isguliu lygiai 2 val, ne ilgiau, man nuobodu  doh.gif ) bei kruizo Nilu.
Kazin didelis kainu skirtumas gaunasi pasirenkant vidutinio lygio viesbucius ir daug kelioniu?
Planuojame kelione vasario pradzioje (ar nebus per salta pavirsiniam nardymui?)
Labai dekoju uz Jusu komentarus  ax.gif

mes buvome vasario 10-24d. tikrai nebuvo salta oras apie 27-32, vanduo 29.
tik siulyciau nevaziuoti i hurgada. sarme daug smagiau. labai ispudinga ekskursija i izraeli- jaruzale,taipat sustoja pasimaudyti ir prie negyvosios juros, labai ispudinga, galima nuvaziuoti i kaira-piramides, mes dar buvom sv. katerinos vienuolyne bei ras muhamedo draustinyje. o hurgada senesnis, labiau siukslinas miestelis, sarmas daug siuolaikiskesnis. ten grazesnis rifas, smagiau nardyt. o hurgadoj daugumos pigiu viesbuciu, rifas nusistekenes 4u.gif
Atsakyti
del kainos, tai as irgi skaiciavau, kad nedaug brangiau gaunasi, vasario 24 - 3919Lt
o 3+ viesbutis vasario pabaigoje su pusryciais ir vakariene kainuoja apie 2500Lt + (arba as nemoku ieskoti pigiu ax.gif ) + visos keliones tokiu metu ir esi priristas prie vietos, maisto, laiko, ko labiausiai nemegstu.
kiek kainuoja papildomi mokesciai, kurie neitraukti i kaina: viza, draudimas, kuras ir panasiai?
tik man irgi hurgada ne prie sirdies, ten dvi dienas praleidziamos paskutines, bet nepakeisi
Papildyta:
QUOTE(nijako @ 2008 10 26, 19:18)
Dekui uz info. Gal kas buvo tame viesbutyje? Atrodo viliojanciai  bigsmile.gif

pagal nuoroda matau, kad nera vietu (raudona)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laurencija2: 26 spalio 2008 - 22:38