Na pirkau daug, išleidau nedaug, nes nusiderėjom iki negalėjom, gi blondinė nuvariau, tai ir dovanų kalnus gavau
Pirkau odinį paltuką, vieną iš brangesnių, tai nusiderėjau iki 110 dolerių. Šiaip kiti 70-90 dolerių, trumpi dar pigesni. Pirkau pufą kupranugario odos, mokėjau 10 dolerių, nors prašė 40. Visokių skarų, skarelių galybes. Kartušus sidabrinius su aukso raidėm pirkau Kaire ir Luksore ekskursijos metu iš gido, tai po 15 dolerių. Kaljaną pirkau, metalinį, tikrai gerą, su visokiais priedais, nusiderėjau iki 38 dolerių, prašė apie 100.Rankšluosčių pirkau, bet oro uoste, Duty free, tai už du pledų dydžio mokėjau tik 13 dolerių, bet tikrai žiūrėjau kokybiškus. Kvepalus Luksore pirkau muziejuje kur veža, tai už mažą buteliuką nusiderėjau iki 10 dolerių. Puodeliai gan pigūs, mūsų pinigais gaunas 9-12 Lt nesiderint. tabakas be galo pigus, už bloką su 12 dėžučių tesumokėjau tik apie 6 Lt net neįtikėtinai nusiderėjau, kai pas mus viena dėžutė dvigubai brangesnė. Pirkau skarą ant klubų su dzinguliukais pilvo šokiui, tai apie 12 Lt gavos. Mamai pirkau papuošalų iš turkio, koljė apie 20 Lt, ir šiaip daug visokių suvenyrų, pigūs tikrai. Vežiaus 600 dolerių, išleidau 450. O parsivežiau pilną lagaminą, ir keliavom į Luksorą, Kairą, nardyti.
Verta paragauti guavų sulčių, nerealaus skonio mango vaisiai, net neįtikėtina.
Vežtis ko reik nė nežinau. Kremų nuo saulės ir po deginimosi. Kažko įpatingo neprireikė. Vynas man patiko, aišku sausas, man labai patiko alus, nors jo nemėgstu čia. Mūsų chebrytė tai gėrė viskį, brendį, romą, baltą, tai sakė nestiprūs.
Aš neviduriavau, tik labai raižė pilvą, ir dabar dar paraiž kartais, draugas biški viduriavo, bet ne pastoviai.
Maistas buvo tikrai gan geras, daug daržovių, nedaug makalošių, pasiimi ko reik, užsipili aliejaus ar acto padažo ir valgai. Šiaip vištiena, jautiena, daržovių ragu. Be galo daug saldumynų, pyragų galybė, bandelių, kas mėgsta tai atsivalgė. Ryte man labai patiko blynai.
Šiaip pagrindinis dalykas derėtis, derėtis, derėtis, ir geriausia be vyrų eit Buvo man, kad pasimečiau, tai viena maklinėjau naktį, nuėjau net iki jų gyvenamojo rajono, ir nieko, aišku ir plojo, ir mojavo, ir ko tik nebuvo, bet draugiškai.
Buvom diskotekoj Buda, patiko, muzika tikrai labai gera, europietiška, moterims įėjimas ir kokteiliai iki 1 val. buvo nemokami.
Ekskursijas ėmėm iš Sun safari, patiko, nusiderėom Luksorą iki 48 dolerių, Kairą 53. Nardyt plaukėm nuo mūsų viešbučio, buvo nardymo centras, tai visa diena su maistu 19 dolerių.
Siūlau nueit į lietuvių parduotuvę, pas Žilviną ir Kąstytį, vienas negras, kitas arabas, nepasigailėsit. Randas Šalia viešbučio Roma, berods Ašraf vadinas, super diedai
Yra fiksuotų prekių parduotuvė, Abu Ašara, maistas ten, apačioj daržovės, kainos normalios. Pinigus siūlau keistis šalia esančiam banke, nes kitur labai kursas be ryšio, išduria. Aš išsikeičiau 50 dolerių tik, bet galima realiai ir nesikeist iš viso.
Papildyta:
Seila, galima vežtis bloką žmogui oficialiai, bet kaip matai jiems tas negalioja, norėjo ir išsiėmė, nors neaišku kur čia išėmė, Vilniuj išskrendant ar čia atskridus.
Ten jie prekiauja šiaip tipo kvepalais, bet turi visko, ir kaljanų, ir suvenyrų, ir skarų.
O kaip pasako kainą, iškart sakyk oi ne, ir mušk pusiau
Alumni, mes buvom gan prastam nes vietų niekur nebuvo, Waves 3*, bet patiko, tik kambariai prastoki, tiksliau lovos. O šiaip graži teritorija, pačiam centre, ant jūros kranto, maistas geras, daug programų visokių vakarais, faini animatoriai, jei ne kambariai, būtų super viskas.
o ta parduotuve Žilvino ir Kąstycio Hurgadoje?labai i ja noreciau, esu juos macius per tv lietuviu kazkokia laida, tikrai atrodo prikolni zmones
Tiesa, akiniai būtini nuo saulės, ir galvos apdangalas beveik būtinas, pirkau skarelę už 1,5 dolerio, kad nekaistų makaulė pliaže gulint
Beja, seifo neėmėm, nešiojomės pinigus ir pasus, mobilius palikinėdavau kambaryje. Sakėį vagysčių praktiškai nepasitaiko, nes pakėlus triukšmą būtų nekas darbuotojams, jei kas dingtų.
Šiaip jie nevagia, jie apsuka
Jei kas kur blogai, grąžos nenori atiduot ar matot, kad apsuko, iškart sakai skambinu Turizmo policijai, tai be kalbų atiduoda daugiau nei priklauso.
Seila, taip Hurgadoj, šalia viešbučio Roma, centrinėj gatvėj, lengva rast
Beja, dar kartą primenu, kad bet kur važiuojant būtina vežtis su savimi draudimą, geriausia jį turėt išvis su savimi nuolat. Ir bent paso kopiją, jei paso neturite.
Papildyta:
Taip atrodo Kairo centras ir visai normalu tos šiukšlės.
Nu tikrai ne žiauriausią, galybės žiauresnių vaizdelių pilna
Išvis skurdi ir purvina šalis, jei ne Nilo pakrantės, išvis manau nebūtų beveik žalumos.
Papildyta:
Beja, šitas vaizdas šalia Kairo muziejaus, gal 50 metrų iki jo.
Šiaip mes daug pamatėm ko nemato paprastai turistai, nes lankėsi prezidentas ir buvo nepravažiuojamos pagrindės gatvės, o tik įsukus į šalutinę nuo pagrindinės, baisūs vaizdai.
Kad ir prie Luksoro muziejaus, kur kvepalų parduotuvė, iš aikštės super praėjimas. Met mūsų nepraleido, tai apvažiavom aplink, pamačiau ko nesitikėjau gyvenime pamatyt O pravažiavom max 200 metrų. centrinės gatvės normalios, nesimato viso realaus gyvenimo.
Beja, seifo neėmėm, nešiojomės pinigus ir pasus, mobilius palikinėdavau kambaryje. Sakėį vagysčių praktiškai nepasitaiko, nes pakėlus triukšmą būtų nekas darbuotojams, jei kas dingtų.
Šiaip jie nevagia, jie apsuka
Jei kas kur blogai, grąžos nenori atiduot ar matot, kad apsuko, iškart sakai skambinu Turizmo policijai, tai be kalbų atiduoda daugiau nei priklauso.
Seila, taip Hurgadoj, šalia viešbučio Roma, centrinėj gatvėj, lengva rast
Beja, dar kartą primenu, kad bet kur važiuojant būtina vežtis su savimi draudimą, geriausia jį turėt išvis su savimi nuolat. Ir bent paso kopiją, jei paso neturite.
Papildyta:
Taip atrodo Kairo centras ir visai normalu tos šiukšlės.
Nu tikrai ne žiauriausią, galybės žiauresnių vaizdelių pilna
Išvis skurdi ir purvina šalis, jei ne Nilo pakrantės, išvis manau nebūtų beveik žalumos.
Papildyta:
Beja, šitas vaizdas šalia Kairo muziejaus, gal 50 metrų iki jo.
Šiaip mes daug pamatėm ko nemato paprastai turistai, nes lankėsi prezidentas ir buvo nepravažiuojamos pagrindės gatvės, o tik įsukus į šalutinę nuo pagrindinės, baisūs vaizdai.
Kad ir prie Luksoro muziejaus, kur kvepalų parduotuvė, iš aikštės super praėjimas. Met mūsų nepraleido, tai apvažiavom aplink, pamačiau ko nesitikėjau gyvenime pamatyt O pravažiavom max 200 metrų. centrinės gatvės normalios, nesimato viso realaus gyvenimo.
Aš tai kai buvau kaire, mus pietauti vežė į tokį "restoraną", prie kurio buvo pririšta gal penkiolika asiliukų ir jie ten turbūt visą dieną stovėjo... tai uoj koks vaizdas ir kvapas - kaip tvarte . šiukšlynas ten, bet ką padarysi... yra ir tvarkingų vietų - kai važiavom pro patį centrą, tai gana švaru pasirodė (išskyrus Nilo pakrantę )
Tikrai yra ir žiauresnių, bet yra ir gražesnių vietų
Tikrai yra ir žiauresnių, bet yra ir gražesnių vietų
Mes Luksore pietavom "pagerintam" restorane, beveik nevalgėm O Kaire puikus, prie restorano asiliukas irgi buvo pririštas. Norėjau paeit kelis metrus gatvėj, tai gidas neleido, tuoj partysė, nes nesaugu, apsauga iškart sulėkė, liepė iškart į autiką ir nė žingsnio į šoną
Kažko pastrigo fotkių programa, nebeleidžia įkelt
Kažko pastrigo fotkių programa, nebeleidžia įkelt
sveikutes
o mes visa seima 11.06 isvykstam i sharma, i viesbutuka sharm cliff resort, gal kas turite atsiliepimu?
kaip laukiu, tikiuosi kad vaikiukam patiks
gal kas galite papasakoti aplamai apie apie kelione su mazais vaikais i egipta? man idomu kaip ten skrydi vaikai istempia. ir dar vienas klausimukas mes varom su novaturu, tai sake bagaza duoda 20 kg registruota ir 5 kg rankini, skrendam su "flylal", o jo tinklapy raso kad rankinis bagazas 8 kg, plius vaikiukam po 10 kg duoda. idomiai cia taip iseina, sake novaturo vadybininke pasidomes ir pranes man, bet jau trys dienos tylu
idomiai taip iseina, vesimes du vezimukus sketukus (14kg), tai praktiskai jau vienas bagazas, o kita krausim kitus daiktus, bet pasveriau, kad pats cemodanas 5 kg sveria
nu bet manau tilpsim, as ne is tu kur 25 sukneles dedasi ir dar puse namu ant atsargos i cemodana susikisa
Papildyta:
ir dar vienas klausimelis, o deretis galima turge, ar ir parduotuvese, ir ar yra ten kokia parduotuve kaip pas mus kokia maxima, norfa ar bent jau pigiau grybo?
o mes visa seima 11.06 isvykstam i sharma, i viesbutuka sharm cliff resort, gal kas turite atsiliepimu?
kaip laukiu, tikiuosi kad vaikiukam patiks
gal kas galite papasakoti aplamai apie apie kelione su mazais vaikais i egipta? man idomu kaip ten skrydi vaikai istempia. ir dar vienas klausimukas mes varom su novaturu, tai sake bagaza duoda 20 kg registruota ir 5 kg rankini, skrendam su "flylal", o jo tinklapy raso kad rankinis bagazas 8 kg, plius vaikiukam po 10 kg duoda. idomiai cia taip iseina, sake novaturo vadybininke pasidomes ir pranes man, bet jau trys dienos tylu
idomiai taip iseina, vesimes du vezimukus sketukus (14kg), tai praktiskai jau vienas bagazas, o kita krausim kitus daiktus, bet pasveriau, kad pats cemodanas 5 kg sveria
nu bet manau tilpsim, as ne is tu kur 25 sukneles dedasi ir dar puse namu ant atsargos i cemodana susikisa
Papildyta:
ir dar vienas klausimelis, o deretis galima turge, ar ir parduotuvese, ir ar yra ten kokia parduotuve kaip pas mus kokia maxima, norfa ar bent jau pigiau grybo?
Čarteriniuose reisuose 20+5 kg. Vaikiškas vežimėlis neįsiskaičiuoja į svorį. Rankinio niekur mums nesvėrė išvis.
Tai ten yra parduotuvė ta fiksuotų kainų, kurioj nesiderama Abu Ašara, viršutiniuose aukštuose suvenyrai, drabužiai, pirmam maistas, apačioj daržovės.
Turgaus išvis nematėm niekur. Derimasi visose ne fiksuotose parduotuvėse.
Ai va dar beplaudama galvą prisiminiau, pas ką viešbučiuose nėra plaukų džiovintuvų, būtinai pasiimkite. Ir BŪTINAI būtinai, plaukų kokias kaukes, balzamus ar kondicionierius. Nes vanduo be galo sūrus, kasdien plaunies galvą, plaukai šiaudiniai, tai tepiau tepiau visokiais biesais, gerai, kad sumąsčiau pasiimti, nes būčiau pusę plaukų nusirovus šukuojant.
Tai ten yra parduotuvė ta fiksuotų kainų, kurioj nesiderama Abu Ašara, viršutiniuose aukštuose suvenyrai, drabužiai, pirmam maistas, apačioj daržovės.
Turgaus išvis nematėm niekur. Derimasi visose ne fiksuotose parduotuvėse.
Ai va dar beplaudama galvą prisiminiau, pas ką viešbučiuose nėra plaukų džiovintuvų, būtinai pasiimkite. Ir BŪTINAI būtinai, plaukų kokias kaukes, balzamus ar kondicionierius. Nes vanduo be galo sūrus, kasdien plaunies galvą, plaukai šiaudiniai, tai tepiau tepiau visokiais biesais, gerai, kad sumąsčiau pasiimti, nes būčiau pusę plaukų nusirovus šukuojant.
taip deretis netgi butina isskyrus minetas parduotuves, o tugus yra tik jau primirsau kaip tas rajonelis vadinasi, zodziu mes vaziavome su taksi, bet buvome jau sutemus tai man ten baisoka buvo vaikscioti:((( kazkaip sarmo centre Nama Bay smagiau kur kas ir ten prekyba vyksta )))) o plaukucius tikrai saugoti reikia, nes kaip issausejo tai gal pusmeti vargau kol atstaciau i vieta su kaukem ir balzamais...geriausi prisiminimai bent jau man is nardymo, beja buvom ir Hurgadoj ir Sarme pastarajam man labiau patiko:))))) gal tiesiog, kad viesbutis geresnis buvo kur kas:))))))))
Tai nardymo prasme nesulyginama net Hurgada ir Šarmas
Bet aš kažkaip neužsikrėčiau nardymu, užteko dienos atviroj jūroj ir kelių kartų viešbučio pakrantėj, nesd iškart eina rifas, šalia nuskendęs laivas
Bet aš kažkaip neužsikrėčiau nardymu, užteko dienos atviroj jūroj ir kelių kartų viešbučio pakrantėj, nesd iškart eina rifas, šalia nuskendęs laivas
o kiek mazdaug vienas ar dviese vaziuodami pasiemate pinigeliu?imat dolerius ir eurus ar tik dolerius ir kiek mazdaug?galvojam pasiimti aisku daugiau kad del visa ko nepritrukti, gal koki svarkeli ir as odini nusiziuresiu ar dar ka
Na imk dolerius, eurais niekur nemačiau kainų, ekskursijos doleriais imamos ir t.t.
Sakau aš ėmiau 600 viena, parsivežiau 150. Draugė vežės 250 ir užteko, nors važiavom į Kairą, Luksorą, nardyt.
Tikrai ten pigu, odiniui švarkeliui planuok iki 100 dolerių, tikrai ne daugiau. O smulkmenos, suvenyrai tikrai labai pigūs.
Sakau aš ėmiau 600 viena, parsivežiau 150. Draugė vežės 250 ir užteko, nors važiavom į Kairą, Luksorą, nardyt.
Tikrai ten pigu, odiniui švarkeliui planuok iki 100 dolerių, tikrai ne daugiau. O smulkmenos, suvenyrai tikrai labai pigūs.
turiu dar viena klausimeli.
gal kas naudojotes papildoma viesbuciu paslauga kaip aukle? kokios kainos, kokie atsiliepimai, ar galima deretis? ten jos egiptietes buna ar siaip kokios atvykeles?
mat rezgu toki plana chuligana, sakau jei viskas ten mums gerai seksis, ar nepavyktu man su vyru vaikus vakare pamigdzius palikti auklei keletai valandu ir kur nors pabegti? bet biski bijociau...
gal kas naudojotes papildoma viesbuciu paslauga kaip aukle? kokios kainos, kokie atsiliepimai, ar galima deretis? ten jos egiptietes buna ar siaip kokios atvykeles?
mat rezgu toki plana chuligana, sakau jei viskas ten mums gerai seksis, ar nepavyktu man su vyru vaikus vakare pamigdzius palikti auklei keletai valandu ir kur nors pabegti? bet biski bijociau...