Aš turiu "Woll" keptuvę, tai man super
Praktiškai nenaudoju riebalų ir man niekas nesvyla, neprikepa
Kepu tikrai ne kasdien, bet buvo irgi kiek 'apsivėlusi', bet paprastu kokosiniu šveistuku patryniau ir vėl kaip nesenai pirkta.
Ar kas naudojatės keramikiniais peiliais?
Susigundžiau šiandien 'ekologiškumu' ir tuo, kad 'nežudo' vitaminų pjaustant daržoves, vaisius ir pan.
"Kadangi keramika yra ypač chemiškai stabili, nevyksta reakcija su maistu. Nekinta produktų maistinės bei skoninės savybės. Ypač aktualu pjaustant daržoves ir vaisius, nes išlieka visi juose esantys vitaminai."
"Keraminiai ašmenys be pastangų pjauna bet kokį maistą. Dėl glotnaus paviršiaus Kyocera peiliai taip pat yra labiau higieniški, atsparūs korozijai ir nesuteikia pašalinio kvapo ar metalo jonizacijos ruošiant daug rūgščių, sulčių, druskų ar aromatinių medžiagų turinčius gaminius (pvz. citrina, imbieras ir pan.). Dėl šių sąvybių keraminius peilius ypač vertina termiškai neapdoroto "gyvo maisto" ( raw food ) šalininkai. "
Įdomiausia tai, kad "Jie skirti papildyti o ne pakeisti kitus jūsų peilius. Keraminis peilis geriausiai tinka pjauti bekaulę mėsą, vaisius ar daržoves. Išpjaustyti, iškaulinti, šaldytam maistui ir sūriui pjauti naudokite plieno peilius.
Keraminiai peiliai lūžta ir trupa lengviau nei plieniniai. Elkitės su jais atsargiai."
Brangūs baisiai, bet išbandysiu vieną