Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų virtuvės ekipuotė

QUOTE(Diva:) @ 2010 09 07, 10:53)
O kaip elgiasi keptuves, naudojant Ghee ?  Kaip tik ruosiuosi pirkti ekologiska Ghee-nesu kepusi ant jo maisto, labai idomu bus isbandyti..
user posted image

Na gal kaip kokios keptuvės. O šiaip pasak ajurvedos ant ghee sviesto kepti yra gerai.
Pačiam pasigaminti nėr jau taip labai lengva, iš pirmo karto gali ir nevisai puikiai pavykti. Bet juk smagiau apčiam pasigaminti, pabandykit, parsisiųti visada spėsite. smile.gif
Atsakyti
skaitau apie green pan ir alieju ir nieko nesuprantu doh.gif ta keptuve naudojam turbut nuo praeitos ziemos kepu ant iprasto aliejaus, na ne to kur skirtas salotoms ir niekas man nejuoduoja ir nedega schmoll.gif tiesa buna kartais pirma keptuve blynu prikimba ax.gif ar kokios kepamos bulves is pradziu prikimba, bet paskui atsoka ir viskas normaliai. keptuve po kiekvieno naudojimo isplaunu po kranu, i indaplove nekisu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 01 26, 12:24)
turguje nusipirkom ketaus keptuvę, pirmą kartą tik ją ruošiau su druska ir "kepimu" orkaitėje. Kol neįsikepė ir neįsiriebalino, iš pradžių kiek lipdavo maistas prie jos, bet panaudojus kelis mėnesius kepa puikia, jokių priekaištų jai neturiu, išskyrus, kad sunki ji man  ax.gif Nepirksiu jokio GreenPan'o, ruošiuosi špižinę naudoti iki gyvenimo galo  biggrin.gif

Ar lig šiol esi ja patenkinta? nieks nelimpa, viskas puiku?
Ačiū iš anksto 4u.gif
Atsakyti
ka manot apie tokia keptuve ar cia sveika?

raso kad pavirsius padengtas aliuminiu

http://topshop.lt/ho..._v4_750x100.jpg
Atsakyti
QUOTE(agnuske @ 2010 11 02, 23:33)
ka manot apie tokia keptuve ar cia sveika?

raso kad pavirsius padengtas aliuminiu

http://topshop.lt/ho..._v4_750x100.jpg

Aš į tokius daiktus žiūriu skeptiškai, pati atsikandau visokių teflonų ir grįžau kaip močiutė kepdavo: prie špižinės...

Kiek čia sveikumo Hotpan keptuvėje, neaišku, žinoma, kad be riebalų tai pliusas, bet kokia ten danga? Vien aliuminis ten negali būt, viskas sviltų,, ant aliuminio turėtų būt išlieta kokia nors nesvylanti danga, nieko neužmačiau kad apie tai būtų užrašyta, tai kokio sveikumo ir patvarumo ta danga lieka po klaustuku..
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2010 11 03, 00:01)
Aš į tokius daiktus žiūriu skeptiškai, pati atsikandau visokių teflonų ir grįžau kaip močiutė kepdavo: prie špižinės...

Kiek čia sveikumo Hotpan keptuvėje, neaišku, žinoma, kad be riebalų tai pliusas, bet kokia ten danga? Vien aliuminis ten negali būt, viskas sviltų,, ant aliuminio turėtų būt išlieta kokia nors nesvylanti danga, nieko neužmačiau kad apie tai būtų užrašyta, tai kokio sveikumo ir patvarumo ta danga lieka po klaustuku..

taip butent danga turejau omeny.. su spizine mum kazkaip nesiseka.nieko neina iskept net jei lb daug aliejaus ipilam,vistiek svyla. ar imanoma ja kzkaip pataisyt ar jau nauja pirkt ir stengtis deramai priziuret?
Atsakyti
QUOTE(agnuske @ 2010 11 03, 19:29)
taip butent danga turejau omeny.. su spizine mum kazkaip nesiseka.nieko neina iskept net jei lb daug aliejaus ipilam,vistiek svyla. ar imanoma ja kzkaip pataisyt ar jau nauja pirkt ir stengtis deramai priziuret?

Aš išsitraukiau seną špižinę keptuvę, ją paruošiau naudodimui, t.y. prikepinau aliejų orkaitėj. Ar jūs taip darėt? Nes tada užsideda toks fainas sluoksnis ir nieks tada nelimpa ir aliejaus daug nepilu, kaip tik pilu kuo mažiau, tiesa jos neplaunu, visad palieku nors biški pariebaluotą. Patenkinta aš, kaip fainai keista buvo, prisiliest prie keptuvės su metaliniu šaukštu... Ruošiuos pirkt naują, tik normalaus dydžio, nes šitoji mažiukė visai. Tiesa pirmi keli kepimai biški pasvilo, maniau vėl kišiu į orkaitę prikepinimui, bet nespėjau, dar pora kepimų ir kepa puikiai, nieks nelimpa.

Aš viską dariau pagal šią Giedriaus instrukciją, kol kas nenusivyliau, va čia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2010 11 03, 19:21)
Aš išsitraukiau seną špižinę keptuvę, ją paruošiau naudodimui, t.y. prikepinau aliejų orkaitėj. Ar jūs taip darėt? Nes tada užsideda toks fainas sluoksnis ir nieks tada nelimpa ir aliejaus daug nepilu, kaip tik pilu kuo mažiau, tiesa jos neplaunu, visad palieku nors biški pariebaluotą. Patenkinta aš, kaip fainai keista buvo, prisiliest prie keptuvės su metaliniu šaukštu... Ruošiuos pirkt naują, tik normalaus dydžio, nes šitoji mažiukė visai. Tiesa pirmi keli kepimai biški pasvilo, maniau vėl kišiu į orkaitę prikepinimui, bet nespėjau, dar pora kepimų ir kepa puikiai, nieks nelimpa.

Aš viską dariau pagal šią  Giedriaus instrukciją, kol kas nenusivyliau, va čia 4u.gif

nusipirkau ir aš ketaus keptuvę, patenkinta labai smile.gif bet kol išmokau aš joje gaminti.. svilti man niekas nesvyla, tik taip įdomiai tik pradedu ką kepti atrodo, kad prisvilo, bet po kurio laiko viskas atšoka ax.gif aliejaus reikia labai nedaug, plaunu aš ją visada, bet man vis tiek lieka toks riebaliuko sluoksnis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2010 11 03, 20:21)

Aš viską dariau pagal šią  Giedriaus instrukciją, kol kas nenusivyliau, va čia 4u.gif

aciu 4u.gif sudetingai cia unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(agnuske @ 2010 11 04, 17:59)
aciu 4u.gif  sudetingai cia unsure.gif

Tikrai nieko sudėtingo 4u.gif keptuvę reik patept plonu sluosniu aliejaus, dėt į orkaitę karšta ir kept, viskas smile.gif kitos skaičiau į keptuvę pila puse l aliejaus ir verda, daugiau apie špižines keptuves yra čia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2010 11 11, 11:42)
Tikrai nieko sudėtingo 4u.gif keptuvę reik patept plonu sluosniu aliejaus, dėt į orkaitę karšta ir kept, viskas smile.gif kitos skaičiau į keptuvę pila puse l aliejaus ir verda, daugiau apie špižines keptuves yra čia 4u.gif

Tiesiog itariu,kad mes ta keptuve jau sugadinom.bet aciu 4u.gif , pasiskaitinesiu sia temuke smile.gif
Atsakyti
QUOTE(agnuske @ 2010 11 11, 12:26)
Tiesiog itariu,kad mes ta keptuve jau sugadinom.bet aciu 4u.gif , pasiskaitinesiu sia temuke smile.gif

Šiaip rašo, kad špižiui kenkia tik rūdys mirksiukas.gif
Atsakyti