QUOTE(Diva:) @ 2010 09 03, 09:31)
Vistiek nesupratau koks tas specialus aliejus?
Geras, alyvuogiu ar nebutinai, bet skirtas kepimui? Tai toki ir naudojame...kitoks salotoms tik tinkamas- be to, jau nuo seno , net tefloninese keptuvese neskirtas kepimui aliejus labai taskosi ir cirska, tai net nesugalvociau toki pilti i bet kokia keptuve.Parasyta buna- skirta kepimui arba ne...
Ar gal vistik yra kazkoks specialus ?
Tada patikslinsiu.
Pagal gaminimo buda - tai salto spaudimo aliejus. Rafinuotas. I arba II gr. aliejus. Toks aliejus gali buti kaitinimas iki aukstos temperaturos ir tinka kepimui, gruzdinimui.
Na, ir kaip Diva minejo, tai paprastai buna alyvuogiu aliejus, taip pat gali buti kiti egzotiski aliejai kaip avokadu, soju ir pan.
As naudoju pigesni varianta, t.y. spec aliejus kepimui, alia profesionalams. Tai Vilniaus aliejus. Pavadinimas "Kepimui".
Vienu zodziu suzinojau, kas tinka viskam, netinka niekam. Cia tie aliejai, kur kepimui, virimui, salotoms. Vadinas namie reikia tris skirtingus aliejus naudoti