QUOTE(Džiaugsmoji diena @ 2010 07 08, 21:55)
Kaip tik atėjau paklausti atsiliepimų apie Greenpan, ogi žiūriu, kad jų jau yra. Gundausi ir aš įsigyti šią keptuvę. Tik nemačiau, kad pardavinėtų dangčius. Ką darote, ar prisitaikote kokį kitą?
Prisitaikiau paprasta Pyrex stiklinį dangtį - iš mamos pasiėmiau, nes tiko idealiai
Matomai, pirko ji tą dangtį Maximoje ar turguje: man nebuvo svarbu, tiesiog tiko ir pasiėmiau.
O, kad būtų specialus prie šios keptuvės - neteko matyt
QUOTE(brigitaraganele @ 2008 11 06, 17:02)
...senoliai naudojo aliuminius ir nenumirė...o anaiptol sveikesni buvo..
.beje sveikiausia mėsa kepta ant žarijų,nes energetiškai pakrauta...
.beje sveikiausia mėsa kepta ant žarijų,nes energetiškai pakrauta...
jei ir buvo sveikesni, tai tik ne dėl to, kad valgė iš aliuminio puodų. Beje, kokie senoliai, ne taip seniai gyvenimo trukmė buvo apie 40 metų.
sveikiausias maistas troškintas. Kepta ant žarijų mėsa gal ir teigiamai energetiška, bet su nesveik skrandžiu prapultis, išorė apsvilusi, vidus neiškepęs iki galo.
Mes naudojame sunkias ketines ( špižines) keptuves. Pradėję naudoti tikrai jautėme skirtumą, buvo daug skaniau nei teflononėje keptuvėje iškepta. Kažkas rašė, kad sunki šių keptuvių priežiūra. Anaiptol, retkarčiais ištrinu marlės gabaliuku, suvilgytu aliejuje ir viskas. Kepdama pirmiausia labai gerai įkaitinu aliejų, gan ilgai, tol, kol išgaruoja visos nereikalingos priemaišos. Vėliau aliejus kaisdamas nebesikeičia, todėl kepiniai nesvyla, neprisigeria į juos aliejus. Griežtai negalima kepant dapilynėti neįkaitinto aliejaus, reikia apsiskaičiuoti iš karto, kiek reikės. Niekada neplaunu keptuvių su plovikliais, tik vandenuku, o jei po kepimo gan švari- tik išluostau.
Testukas, ar aliejus jau įkaito iki reikiamos kondicijos- įmesti žiupsniuką druskos, jei druska atšoka šaudydama- galima pradėti kepti. Tikrai verta palaukti keletą minučių, neskubėti krauti kepsnius į šaltą aliejų
QUOTE(agnuske @ 2010 04 30, 18:59)
Kazi kokia keptuve ir kepimo forma kepti orkaiteje geriausia pasirinkti:
-spizine (ketaus)
-titano keramika
-akmens mase
-green pan
kur tas optimalus variantas, kad butu ir sveika ir praktiska ir patvaru ?
-spizine (ketaus)
-titano keramika
-akmens mase
-green pan
kur tas optimalus variantas, kad butu ir sveika ir praktiska ir patvaru ?
Keptuvės aš dar neatradau, nepasiteisino man nei titaninės ir pan. Ir kokia be pirkčiau, man ji funkcionali būna tik metus
Bet indą kepimui orkaitėje, aš atradau ir nekeisčiau į jokias skardas ar stiklinius indus.
Tai Ultraplius indas (gamintojas Tupperware - aš esu pamišus dėl šios produkcijos ). Kuom jis man patinka, kad yra lengvas(pagamintas iš spec. plastiko), gražus (jų yra visokių formų) - tinka ir maistą jame iškart patiekti, turi dangtį, lengvai plaunasi. Svarbiausia, kas liečia gaminamą maistą : nereikia ištepinėt riebalais skardos, nereikia pilt vandens darant troškinius ar čenachus (plovui ir patiekalams su ryžiais, tai jau reikia ), maistas (pvz. mėsytės) gaunasi tarp troškinto ir kepto , neišdžiūvęs, sultingas. Puikiai tinka kept ir lazanijas, pyragus, užkepėles ir duoną
Info apie šį indą čia http://www.kitaforma..._id=275&lang=lt
QUOTE(davija @ 2010 07 12, 12:21)
Keptuvės aš dar neatradau, nepasiteisino man nei titaninės ir pan. Ir kokia be pirkčiau, man ji funkcionali būna tik metus
Bet indą kepimui orkaitėje, aš atradau ir nekeisčiau į jokias skardas ar stiklinius indus.
Tai Ultraplius indas (gamintojas Tupperware - aš esu pamišus dėl šios
Bet indą kepimui orkaitėje, aš atradau ir nekeisčiau į jokias skardas ar stiklinius indus.
Tai Ultraplius indas (gamintojas Tupperware - aš esu pamišus dėl šios
Ar tas Ultraplius indas pagamintas iš ekologiškų medžiagų?
Rašo, kad pagamintas iš politermio, o ar tai ekologiška aš nežinau
Planavau anksciau isigyti Greenpan keptuve, bet labiausiai noretusi spizines, tik vat turiu viena klausima - ar galima spizine (ketaus) keptuve naudoti ant stiklokeramikines kaitlentes? Neisbraizytu, kazin, kaitlentes pavirsiaus?
QUOTE(eglaite2 @ 2010 08 08, 16:33)
Planavau anksciau isigyti Greenpan keptuve, bet labiausiai noretusi spizines, tik vat turiu viena klausima - ar galima spizine (ketaus) keptuve naudoti ant stiklokeramikines kaitlentes? Neisbraizytu, kazin, kaitlentes pavirsiaus?
Radau Violos fiolos atsakyma, nedaskaiciau .QUOTE(smiltpeliuke @ 2008 10 06, 23:23)
Radau keptuves, atrodo, čia tokios, apie kokias buvo kalbėjęs Giedrius Vilpišauskas (ankščiau buvo nuoroda į jo blogą). Netgi siunčia į LT, siuntimas apie 46 $. Hmmm, verta pamastyti. O gal vis tik pas mus galima kažką panašaus rasti?
Galetume kooperuotis, jei daugiau norinciu pirkti butu - siuntima pasidalintume ir keptuves visai uz pigiai gautusi . Tik, kaip supratau, jau tureciau palaukti su ju naudojimu kol dujine virykle imontuos, nes ant stiklokeramikines tik emaliuotos ketaus keptuves imanomos naudojimui .
merginos, noriu jusu paklaust kaip priziurit stiklo keramikines kaitlentes, su kuo valot ir gal zinot koki efektyvu eco priemone, kai apsitasko su riebalais arba netycia isbega is puodo. man pats riebalas nusivalo, bet lieka vaivorykstes spalvu demeles o tada jau trinu issijuosus su svelnia kempinele, kol pranyksta
QUOTE(eglute82 @ 2010 08 20, 18:29)
merginos, noriu jusu paklaust kaip priziurit stiklo keramikines kaitlentes, su kuo valot ir gal zinot koki efektyvu eco priemone, kai apsitasko su riebalais arba netycia isbega is puodo. man pats riebalas nusivalo, bet lieka vaivorykstes spalvu demeles o tada jau trinu issijuosus su svelnia kempinele, kol pranyksta
Uhu, problem... As lakstau jei tik kas nutyska-iskart valyt- kai skubiai, tai su vandeniu tiesiog nusivalo, bet jei rimtesnis reikalas nieko nesugalvoju, kas nebraizytu ir isvalytu...Turiu ta gramdekli metalini ( buvo su kaitlente kartu kai pirkau), bet vistiek neuztenka tik su juo pabruzint... Valikli ne eko naudoju
Laukiu patarimu ir as sia tema
Anksčiau pirkdavau spec priemones stiklokeramikos kaitlentėm, bet kaina jų ir labai mažas keikis dabar valau švelniu Loc plius pieneliu. nebraižo paviršiaus, gerai nuvalo ir ekonomiškas
QUOTE(Diva:) @ 2010 08 20, 19:03)
Uhu, problem... As lakstau jei tik kas nutyska-iskart valyt- kai skubiai, tai su vandeniu tiesiog nusivalo, bet jei rimtesnis reikalas nieko nesugalvoju, kas nebraizytu ir isvalytu...Turiu ta gramdekli metalini ( buvo su kaitlente kartu kai pirkau), bet vistiek neuztenka tik su juo pabruzint... Valikli ne eko naudoju
Laukiu patarimu ir as sia tema
Laukiu patarimu ir as sia tema
Aš valau ir labai patenkinta štai su tokia švediška vielute: ji ekologiška, suyranti tiesiog per kelias dienas, jei sušlapinama, impregnuota su valymo priemone, nebraižo , bet yra labai efektyvi
http://www.karlsson....l_100_gram.aspx
dar būna štai tokioj dėžutėj:
http://www.gipeco.se....asp?ItemId=298
Pirkau Senukuose, bet jau seniai tai buvo...paskui neberadau ten, tai draugai atvežė iš Švedijos