Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų virtuvės ekipuotė

Beje, apie puodus ir kaitlentes, kiek skaitinejau internete, tai kartais nuomones apie leidziamus naudoti puodus (ant vieno ar kito tipo kaitlenciu) skiriasi.

Pvz vieni sako, kad ant stiklo-keramikos kaitlentes reiktu nenaudoti puodu kuriame yra vario ir siaip variniu indu kiti sako galima. Su emaliuotais taip pat. Vienur raso kad nederetu, o pvz Creuset teigia, kad ju ketaus emaliuoti indai tinka ant visu virykliu - tiek indukciniu, tiek stiklo-keramikos, elektriniu ir net ugnies. Kitur velgi ir gi radau, kad ant stiklo-keramikos geriau nenaudoti ketaus indu... Radau paaiskinuma kodel:
1. ketaus indai gali subraizyti SK (stiklo-keramikos) kaitlentes pavirsiu, puoda patraukus. BET, dazniausiai rekomenduojama puodus graziai perkelti is vienos vietos i kita uzuot patraukus. tai sita ketaus problem - ne problema. Beje, turimas omeny neemaliuoti ketaus indai. ant neemaliuotu susidaro sluoksniukas visokiu degesiuku, tai gal tas ir galetu subraizyti pavirsiu, bet emaliuotas neturetu g.gif
2. kitas dalykas, kad dazniausiai tokie puodai buna su idubusiu dugnu, o keramikinei plytelei reikia puodu su kuo lygesniu dugnu (cia as ne pati sugalvojau, o rasau ka suzinojau)


2 problems with cast iron on these tops= 1 Most are ridged not flat on the bottom 2 sliding them, the iron can permanently discolor the glass.


Creuset puodai yra visiskai emaliuoti ketaus puodai. Na, jei jie raso, kad tinka visoms kaitlentems, tai visoms g.gif Va su indukcinemis daugiau problemu, nes jos pripazista tik metalinius indus, prie kuriu limpa magnetas g.gif zodziu, jei noresit isigyti stikliniu, akmeniniu ar aliuminio puodu tai indukcine tada ne jums schmoll.gif


Yra geras puslapiukas kuriame rasite daug naudingos info (anglu k.) apie stiklo-kermaikos kaitlentes ir isskilusius sunkumus jas naudojant. Patarimus beria ellen, kuri labiau pataria isigyti dujine virykle, kadangi taip lengviau kontroliuoti karsti.

ellen patarimai naudojant SK kaitlente:

Here are basic points for using your smooth top oven:

Do not "slide" pots or pans around on the ceramic top, you must pick up the pots or pans and place them where you want them. Sliding them can cause cuts or scrapes on the glass.

Always use proper pan size for the cooking area you are using...to determine proper pan size, it would be the size of the pan compared to the size of the cooking area, always try to match the pan as close as possible to the size of the burner.

Never operate the cooking areas without having a pan on them.

Never allow a pan or pot to boil dry.

Always keep utensil handles turned inwards towards the stove, not outwards where they can be bumped.

Do not leave food or utensils in the oven during self cleaning cycle

NEVER COOK ON A BROKEN RANGE TOP, if your top is cracked or broken contact your service dept.
immediately.

Pans that have a uneven bottom or are warped or "grooved" do not work as well as smooth bottom pans, and will tend to cook slower and in a uneven manner.


SALTINIS

SK kaitlentes valymas


konereikia daryti naudojant SK kaitlente


kokius puodus naudoti ant SK kaitlentes

IR DAR DAUG NAUDINGU PATARIMU maisto gamybos forume
Atsakyti
o gal svarbiau tuos puodus tinkamai prižiūret...senoliai naudojo aliuminius ir nenumirė...o anaiptol sveikesni buvo...beje sveikiausia mėsa kepta ant žarijų,nes energetiškai pakrauta...
Atsakyti
QUOTE(Žirklutės @ 2008 10 27, 14:53)
Pas mus tokia, gana sunki, bet kepa tai gerai. Ir priežiūra parasta, tik išplauti ir viskas, jokių būrimu su aliejais ir pan. Naudojam gal pusmetį, jokių minusų neišlindo

Ir pas mus tokia. Kepa tikrai gerai, bent jau iki siol kepe... Naudoju jau metus. Pries pora menesiu pastebejau ant dugno tokias mazas puslytes ir vis ruosiausi nuvaziuoti i parduotuve paklausti, ar tai ne brokas, gal pakeistu. O vakar paziurejau, kad labai jau apsinese keptuve is vidaus ir nusprendziau ja isvalyti doh.gif Kai pavaliau su nebraizancia pavirsiu kempine, tai tos pusles nusilupo ir liko skylutes, matosi viduje metalas. Tai dabar visai pasimeciau ir nezinau, ka galvoti. Koks ten metalas, ar nekenksminga? Ir apskritai, ar priims i garantini (garantija 3 metai). Jeigu (anot gamintojo) galima naudoti metalinius irankius gaminant sioje keptuveje, tai kaip galejau su kempine pazeisti vidu? blush2.gif
Kokia jusu virykle? Ar neapsinese pati keptuve is vidaus?

QUOTE(dilditele @ 2008 10 28, 21:57)
Va sitos firmos keptuve ir as ketinu pirkt. Irgi turiu toki plana chuligana parodoj pigiau isigyt, gal ir Kaune parodoj ju bus.
Nors po to kai nusipirkau Silit keptuve uz panasia kaina ir dziaugiausi tik 1.5 m, tai ir is Woll kazko per daug nesitikiu. Nors gal  bigsmile.gif
Beje is tos imperija.lt esu pirkus Elo plienine keptuve, tai ji pas mane rugsta spintoj, viska traukia  schmoll.gif


O kas atsitiko Silit keptuvei po 1,5m.? Ji taip pat is titano keramikos?
Atsakyti
QUOTE(Banga @ 2008 11 07, 14:49)
Ir pas mus tokia. Kepa tikrai gerai, bent jau iki siol kepe... Naudoju jau metus. Pries pora menesiu pastebejau ant dugno tokias mazas puslytes ir vis ruosiausi nuvaziuoti i parduotuve paklausti, ar tai ne brokas, gal pakeistu. O vakar paziurejau, kad labai jau apsinese keptuve is vidaus ir nusprendziau ja isvalyti  doh.gif  Kai pavaliau su nebraizancia pavirsiu kempine, tai tos pusles nusilupo ir liko skylutes, matosi viduje metalas. Tai dabar visai pasimeciau ir nezinau, ka galvoti. Koks ten metalas, ar nekenksminga? Ir apskritai, ar priims i garantini (garantija 3 metai). Jeigu (anot gamintojo) galima naudoti metalinius irankius gaminant sioje keptuveje, tai kaip galejau su kempine pazeisti vidu?  blush2.gif
Kokia jusu virykle? Ar neapsinese pati keptuve is vidaus?
O kas atsitiko Silit keptuvei po 1,5m.? Ji taip pat is titano keramikos?


Aga titano keramika. Lygiai taip pat pasirode puslytes, kurios su laiku "pratruko" zodziu lygiai kaip ir jusiskei Woll. Keptuve suejo per 1.5m. Ir tai ka jus cia pasakojat apie Woll man visai nepatinka, jau buvau pasiruosus paklot sumele Woll keptuvei (Silit kainos beveik tokios pacios). Bet kaip matau neverta. Tai kokia keptuve tada pirkt?? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Banga @ 2008 11 07, 14:49)
Ir pas mus tokia. Kepa tikrai gerai, bent jau iki siol kepe... Naudoju jau metus. Pries pora menesiu pastebejau ant dugno tokias mazas puslytes ir vis ruosiausi nuvaziuoti i parduotuve paklausti, ar tai ne brokas, gal pakeistu. O vakar paziurejau, kad labai jau apsinese keptuve is vidaus ir nusprendziau ja isvalyti  doh.gif  Kai pavaliau su nebraizancia pavirsiu kempine, tai tos pusles nusilupo ir liko skylutes, matosi viduje metalas. Tai dabar visai pasimeciau ir nezinau, ka galvoti. Koks ten metalas, ar nekenksminga? Ir apskritai, ar priims i garantini (garantija 3 metai). Jeigu (anot gamintojo) galima naudoti metalinius irankius gaminant sioje keptuveje, tai kaip galejau su kempine pazeisti vidu?  blush2.gif
Kokia jusu virykle? Ar neapsinese pati keptuve is vidaus?
O kas atsitiko Silit keptuvei po 1,5m.? Ji taip pat is titano keramikos?


sad.gif blyn... kolkas dar gera, naudoju ant sovietinės el.viryklės. Nu žiūrėsiu kaip po pusmečio bus. Bet vidus tai kol kas švarus, jokių degėsių, nuosėdų ar subraižymų.
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2008 11 07, 15:46)
Aga titano keramika. Lygiai taip pat pasirode puslytes, kurios su laiku "pratruko" zodziu lygiai kaip ir jusiskei Woll. Keptuve suejo per 1.5m. Ir tai ka jus cia pasakojat apie Woll man visai nepatinka, jau buvau pasiruosus paklot sumele Woll keptuvei (Silit kainos beveik tokios pacios). Bet kaip matau neverta. Tai kokia keptuve tada pirkt??  verysad.gif

Dabar nuejau ir paziurejau, kada pirkta mano keptuve: 2007-08-31. Taigi vos daugiau negu metus sekmingai ja pasinaudojau sad.gif O jau tikrai atrode patikima ir, kas svarbiausia, kad ne teflonine. Tikejausi, kad sita bus "sveikesne", o dabar nezinau, ar tokia "apsilupusi" ji bus labai jau "sveika" g.gif Bandziau kepti, tai kepimo kokybe kaip ir tokia pati, bet kazkaip neramu man. Bandysiu kreiptis i garantini, paziuresiu, ka sakys.
O svarbiausias klausimas, kuris ir man dabar rupi: kokia gi keptuve tada pirkti??? unsure.gif


QUOTE(Žirklutės @ 2008 11 07, 16:54)
sad.gif blyn... kolkas dar gera, naudoju ant sovietinės el.viryklės. Nu žiūrėsiu kaip po pusmečio bus. Bet vidus tai kol kas švarus, jokių degėsių, nuosėdų ar subraižymų.

Taip, ir mano ilgai buvo tokia grazi, o keistis pradejo i metu pabaiga...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Banga: 07 lapkričio 2008 - 20:36
Nežinau kodėl taip lt.Irgi atsitiko kažkas panašaus,o turiu Londone iš argos paprastą pirktą,beveik du metai ir viskas tvarkoje g.gif ...
Atsakyti
QUOTE(Banga @ 2008 11 07, 20:33)
Dabar nuejau ir paziurejau, kada pirkta mano keptuve: 2007-08-31. Taigi vos daugiau negu metus sekmingai ja pasinaudojau sad.gif O jau tikrai atrode patikima ir, kas svarbiausia, kad ne teflonine. Tikejausi, kad sita bus "sveikesne", o dabar nezinau, ar tokia "apsilupusi" ji bus labai jau "sveika"  g.gif  Bandziau kepti, tai kepimo kokybe kaip ir tokia pati, bet kazkaip neramu man. Bandysiu kreiptis i garantini, paziuresiu, ka sakys.
O svarbiausias klausimas, kuris ir man dabar rupi: kokia gi keptuve tada pirkti???  unsure.gif


Man irgi kazkaip nemalonu pasidare gamint tokioj nusiserusioj keptuvej, kai matai, kad tu pusliu vis daugeja. Gaila, as jau nebeturejau cekio
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2008 10 27, 15:35)
O tai tos plienines netraukia prie saves pvz kokiu kepamu blynu? kazkaip man plieninej viskas prikempa, kalbu ne apie Zepterius visokius



aš turiu Zepter puodus ir keptuvę. Galiu pasakyt, kad jos labiau pritaikytos maisto ruošimui be riebalų, taigi mūsų tradicinių patiekalų (keptų riebaluose) jose nepagaminsi, nes labai pritraukia prie dugno... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 19 balandžio 2009 - 11:19
O aš turiu varinių puodų su plieno vidum rinkinį. Va tokius: http://www.gwdoling......amina Copper/
Vienintelis trūkumas - sunkiai valosi. Juk varis nuo karščio oksiduojasi, tai reikia spec. priemones pirkti, kitaip jie iš išorės ima labai negražiai atrodyti. Viskuo kitu esu labai patenkinta: viduj plienas, sunkus dugnas puikiai paskirsto karštį, rankenėlės neįkaista - nereikia jokių puodkėlių. Tik va keptuves iš šito rinkinio pardaviau - labai maistas prie jų lipo, bet tam virėjui-mėgėjui, kaur iš manęs pirko, tai nerūpėjo bigsmile.gif
O troškintuvą nusipirkau Le Creuset : http://www.debenhams...62181_207923_-1
Tik va keptuvės mano abi tefloninės... verysad.gif tokią: http://www.pots-and-..._24cm_Saut.html
ir va tokią: http://www.pots-and-...Frying_Pan.html
Ir neseniai keptuvės pirktos, keisti nesinori...
Vienintelis dalykas, ką keisti būtina - virdulys. Reikia metalinį įsigyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valkiria: 19 balandžio 2009 - 22:31
QUOTE(rytorasa @ 2009 04 19, 11:19)
aš turiu Zepter puodus ir keptuvę. Galiu pasakyt, kad jos labiau pritaikytos maisto ruošimui be riebalų, taigi mūsų tradicinių patiekalų (keptų riebaluose) jose nepagaminsi, nes labai pritraukia prie dugno...  verysad.gif


O tai blynus galima kept Zepter keptuvese? ji plienine??
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2009 04 19, 23:51)
O tai blynus galima kept Zepter keptuvese? ji plienine??


aha, plieninė.. Jau minėjau, kad jokių patiekalų, gaminamų riebaluose joje nepagaminsi, nes teks intensyviai grandyti nuo dugno.. doh.gif Šioje keptuvėje nieko su riebalais nekepu, gaminu tik tokius patiekalus, kuriuos galima pagaminti be papildomų riebalų. Kitokiems patiekalams turiu kitą keptuvę. .. ax.gif
Zepter puodai skirti sveiko maisto- be riebalų ir be vandens gaminimui. Juos pirkti už tokią kainą ir naudoti kaip paprastus puodus tikrai nėra prasmės...
Atsakyti