QUOTE(Mona187 @ 2009 01 26, 20:53)
Neatidaro man kažkodėl šios nuorodos
Kopijuoju:
"1. Atsidarome norimą vaiko ar kito daikto, kurį norėsime "padėti" į kitą foną, nuotrauką. (File>Open>Open)
2. Paimame Pen Tool. Taip
3. Padidiname nuotrauką kiek galima daugiau, kad būtų galima kruopščiau "apkirpti". Didiname spausdami Ctrl ir + daug kartų (mažiname su Ctrl ir -).
4. Paspaudžiame pele ant objekto kontūro.
5. Spaudome tokius taškelius aplink objektą brėždami liniją. Jei koks taškelis padedamas ne vietoje, grąžiname jį su Ctrl+Z. Apvedame aplink objektą ir baigiame paspaudę ant pirmojo taškelio. Aplink objektą atsiranda kontūras. Jei reikia, dar apibrėžiame tokius kontūrus viduryje (pvz man reikėjo iškirpti dangų tarp rankų).
6. Tuomet einame į Paths lentelę (jei reikia, iššaukiame ją Window>Paths) ir paspaudę ant sluoksnio dešiniu pelės klavišu pažymime "Make Selection...". Feather Radius: 1. Anti-aliased, New Selection. OK. Taip. Tuomet Edit>Copy.
7. Atsidarome mūsų foną (nuotrauką, paveiksliuką, kur įklijuosime objektą). Edit>Paste.
8. Tuomet dar pakoreguojame ką norime, uždedame kokį efektą jei reikia, rėmelį ir išsaugome (File>Save arba Save As...).
9. Viskas. "
Mano pastabos:
2 - 5. Kirpimo įrankių yra ir daugiau (visi "lasso tools", quick mask ir t.t.), todėl rinktis galima bet kurį, kuris patogesnis objektui apvesti.
6. bet kurio įrankio "Feather" ir "radius" galima pasirinkti lango viršuje, po pagrindinio meniu juosta, tada nereiks eiti į "paths", o pažymėjus objektą (kai punktyras aplink jį atsiranda), spausti ctrl - j (iškelia kerpamą objektą į naują sluoksnį) ir tada - Edit>Copy.
O visa kita, kaip čia parašyta.