QUOTE(juraciux @ 2008 12 01, 21:07)
jau turbut skambejo sitas klausimas milijona kartu nu bet man besimokanciai neaisku. ar fotoshope abu paveiksliukai (pvz remukas ir nuotrauka kuria noriu ikelti i remuka) privalo buti VIENODU dydziu?
ar tarkim jei mano remukas didesnis uz nuotrauka man reikia atitinkamai didinti fotke arba mazinti remuka
(nes iki siol nuotraukytes visai su kita foto programa dailinau tai ten galima viska pasididinti arba pasimazinti tiek kiek reikia, o fotoshope situ paprastybiu dar neperpratau). Arba jei as noriu perkelti viena personaza ant tam tikro fono kaip man sumazinti ta personaza iki man reikiamo dydzio
ka reikia daryti
Geriausiai kad butu vienodo dydzio, nes sumazini galesi, bet jau jei reikes dydinti gali prarast kokybe. Jei remukas dydesnis tiesiog sluoksniu paleteje spausi
ctrl+t ir laikant
shift+alt (cia kad tolygiai temptusi), tiesiog sumazini iki norimo dydzio. Taipat yra mazinamas perkeliamas personazas: ji iskipus pertempi i fona su V (move tool), ir tada vel su ctrl+t sumazini kiek reikia.
Tikiuosi aiskiai?
jei ka klausk.
Papildyta:
QUOTE(Kimine @ 2008 12 01, 19:47)
Na va, matot net dar nemoku klausimo suformuluoti
.Kai įkeliu nutrauką į rėmelį, nuotrauką nublukinu iki tiek, kad matytusi rėmelio kraštai,vat tada ir neišeina gražiai nutrinti, vis ta ranka sudreba. O gal jūs kitaip darot?
tai cia jau "halturka" gaunasi. Tau nereikia nieko blukinti ir trinti, tiesiog sluoksniu paleteje reikia sluoksni su nuotrauka perpempt po sluoksniu su remeliu.
jei zingsniais butu taip: (cia jei ir remas ir nuotrauka yra vienodo dydzio)
1. atidarai remeli, isitikini kad nuotraukos vieta yra tuscia (jei ne iskerpi), ctrl+J (atsiranda dar viena sluoksnis)(jau turim du)
2. atidarai nuotrauka ir ja pertempi i remelio langa (gaunasi trecias sluoksnis)
3. nupaudus pele laikai sluoksni su nuotrauka ir tempi kol atsiranda juoda linija tarp remeliu sluoksniu, tada paleidi. viskas. nuotrauka remelyje.
(sluoksniu paleteje atrodyti turi taip: sluoksnis su remeliu: sluoksnis su nuotrauka, sluoksnis su remeliu)