nu ir receptu pridejusios dabar tik meginti ir meginti
suintrigavot ir mane su ta knuyga o jinai labai stora? nes rezgiu plana huligana
QUOTE(rugegele23 @ 2008 09 13, 10:00)
Man atrodo geriau iskart padaryta puost, nes as palaikiau saldytuve, o paskui puosiau, tai uogos nesilaike, neisispaude... nes kremas jau sustinges buvo. O sokoladu tirpintu tai gerai ir ant apstingusio.
aciukas, reiks kazka galvot ant sustingusio torto, jauciu bandysiu sokoladu apliet ir kokiu zirniuku uzbarstyt, jei kas gausis imesiu foto
QUOTE(neramuole @ 2008 09 13, 11:29)
aciukas, reiks kazka galvot ant sustingusio torto, jauciu bandysiu sokoladu apliet ir kokiu zirniuku uzbarstyt, jei kas gausis imesiu foto
Aisku nuotraukyte imesk
QUOTE(Cinside @ 2008 09 12, 20:48)
Nusipirkau keksiukų formeles
Taigis, pradėjau keksiukų kepimo maratoną
Keksiukai su vyšniomis. Receptas čia:
Taigis, pradėjau keksiukų kepimo maratoną
Keksiukai su vyšniomis. Receptas čia:
gardziai keksiukai atrodo
lauksim kitu!
o forma ten pas tave silikonine?
QUOTE(Nerytė @ 2008 09 13, 13:03)
pritariu del keksiuku labai sauniai ir prezentuoti
bet manau jog forma ne silikonine,nu bent jau man tai nesigauna tokia tvirta apacia (nu turiu omeny tokia grazi )ir ideali isore..
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 11, 22:17)
Velnias kiek cia ju dauk yra , na sitas atrodo nesunkus.
OBUOLIU PYRAGAS PUOSTAS JUOSTELEMIS
250g miltu
2 pakeliai vanilino
250g. krakmolo
250g. sviesto
2 kg. obuoliu
100g. cukraus
125g razinu
kondencuoto pieno
Suberkite miltus ant lentos ir padarykite duobute.
I ja berkite 1 pakeli vanilino , krakmola , gabaliukais sukapota sviesta , apzerkite miltais ir skubiai minkykite ,kol pasidarys vientisa tesla .
Jei tesla labai minksta ,dadekite truputi miltu ir padekite 1 h. saltai.
Nulupkite obuolius , perpjaukite i ketures dalis ir isimkite seklytes.
Obuolius su antru pakeliu vanilino ir cukrumi pavirkite ant letos ugnies uzdagtame puode , kol tie suminkstes.
Leiskite atausti ir suberkite razinas .
Iskociokite 2/3 teslos ir dekite ant sviestu pateptos skardos.
Ant virsaus isdeliokite obuoliu ir razinu misini .
Plonai iskociokite likuse tesla ,supjaustykite 1 cm. juostelemis ir isdrkite tinkleli ( na tipo groteles ).
Aptepkite kondencuotu pienu , kad blizgetu .
Kepkite 30-35 min. jau ikaitintoje orkaiteje iki 200 - 225C.
Na man atrodo sitas ir lengvas ir gana idomus pyragiukas
OBUOLIU PYRAGAS PUOSTAS JUOSTELEMIS
250g miltu
2 pakeliai vanilino
250g. krakmolo
250g. sviesto
2 kg. obuoliu
100g. cukraus
125g razinu
kondencuoto pieno
Suberkite miltus ant lentos ir padarykite duobute.
I ja berkite 1 pakeli vanilino , krakmola , gabaliukais sukapota sviesta , apzerkite miltais ir skubiai minkykite ,kol pasidarys vientisa tesla .
Jei tesla labai minksta ,dadekite truputi miltu ir padekite 1 h. saltai.
Nulupkite obuolius , perpjaukite i ketures dalis ir isimkite seklytes.
Obuolius su antru pakeliu vanilino ir cukrumi pavirkite ant letos ugnies uzdagtame puode , kol tie suminkstes.
Leiskite atausti ir suberkite razinas .
Iskociokite 2/3 teslos ir dekite ant sviestu pateptos skardos.
Ant virsaus isdeliokite obuoliu ir razinu misini .
Plonai iskociokite likuse tesla ,supjaustykite 1 cm. juostelemis ir isdrkite tinkleli ( na tipo groteles ).
Aptepkite kondencuotu pienu , kad blizgetu .
Kepkite 30-35 min. jau ikaitintoje orkaiteje iki 200 - 225C.
Na man atrodo sitas ir lengvas ir gana idomus pyragiukas
Tai va, isbandziau sita dziaugsmeli siandien Vargas man... vistiek sugebejau sudarkyt recepta. Idejau kiek ko reikia teslai, o ten gavosi kazkoks s..., sutrupejo ir viskas... tada neiskenciau ir imusiau viena kiausa, tada viskas gavosi gerai. Bent taip galvojau. Labai sunkiai kociojosi, nes ji tokia trapi tesla..Ir galu gale pagalvojau, ar as nesumaisiau mililitru su gramais, nu didesnes veplos negali but nes ant matuoklio is vienos puses ml, is kitos g, bet jei sumaisiau, tai turbut idejau maziau nei reikia miltu ir krakmolo, o kas butu jei butu dar daugiau!!!! visai nesigautu tesla. na bet gal ir nesumaisiau, o jei ir apsirikau tai tik ant keleto gramu. Uztepiau kaip ir parasyta kondensuotu pienu, bet is jo gavosi karamele, tai nekaip atrodo pyragas. Paragavau, ir visai nieko, bet vyras liepe karsto nevalgyt, nes skrandziui negerai, kol duona, pyragas neatveses, tai padejau atvest. Bet siaip skanu!!! bent jau man. Trapi tokia tesla, kaip sausainine.
Toli grazu skiriasi nuo knygoje pateikto paveikslelio bet aij, suvalgysim
Ir gal reikejo mazesnej formoj det, kad tankesni langai butu
As jau knyga gavau is drauges
Ačiū labai visoms už pagyrimus keksiukams
Taip, forma silikoninė. O gaunasi jie superiniai joje, nesvyla visiškai. Toks švelnus paviršius išeina
Netikėtai garų puodą gavau, tai keksiukų planas kažin ar bus įgyvendintas pilnai Nes turiu naują džiaugsmo objektą
Taip, forma silikoninė. O gaunasi jie superiniai joje, nesvyla visiškai. Toks švelnus paviršius išeina
Netikėtai garų puodą gavau, tai keksiukų planas kažin ar bus įgyvendintas pilnai Nes turiu naują džiaugsmo objektą
Kepiau Sonatinos "Obuolių pyragą su jogurtu"
Tingiu ieškot, kur originaliai buvo parašyta, tai perkopijuoju receptą (tikiuos, Sonatina nesupyks):
Tešla
100 ml cukraus
200 ml miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1/2 a. š. kardamono
100 g sviesto ar margarino
100 ml kefyro
Įdaras
3 - 4 obuoliai
1 v. š. cukraus
Jogurto padažas
300 ml vanilinio (arba kitokio) jogurto
2 kiaušiniai
1 v. š. cukraus
1/2 a. š. malto imbiero (1 a. š. šviežio)
Sumaišyti visus sausus ingredientus. Supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir kefyrą. Viską gerai išmaišyti ir užminkyti minkštą elastingą tešlą.
Formą patepti sviestu, sudėti tešlą ir rankomis suformuoti dugną ir sieneles.
Ant tešlos sudėti obuolius, supjaustytus plonomis riekutėmis. Pabarstyti cukrumi. Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
Išplakti jogurtą su kiaušiniais, cukrumi ir imbieru. Šią masę užpilti ant obuolių ir dar kepti 15 20 min. 200° C temperatūros orkaitėje.
Man gavosi šitaip:
Tingiu ieškot, kur originaliai buvo parašyta, tai perkopijuoju receptą (tikiuos, Sonatina nesupyks):
Tešla
100 ml cukraus
200 ml miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1/2 a. š. kardamono
100 g sviesto ar margarino
100 ml kefyro
Įdaras
3 - 4 obuoliai
1 v. š. cukraus
Jogurto padažas
300 ml vanilinio (arba kitokio) jogurto
2 kiaušiniai
1 v. š. cukraus
1/2 a. š. malto imbiero (1 a. š. šviežio)
Sumaišyti visus sausus ingredientus. Supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir kefyrą. Viską gerai išmaišyti ir užminkyti minkštą elastingą tešlą.
Formą patepti sviestu, sudėti tešlą ir rankomis suformuoti dugną ir sieneles.
Ant tešlos sudėti obuolius, supjaustytus plonomis riekutėmis. Pabarstyti cukrumi. Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
Išplakti jogurtą su kiaušiniais, cukrumi ir imbieru. Šią masę užpilti ant obuolių ir dar kepti 15 20 min. 200° C temperatūros orkaitėje.
Man gavosi šitaip:
Ziuriu ir sitam recepte nereikia kiauso matyt as kaip visad paskubejau ir imusiau
Oij siandien nusikaliau ir pietus paruosiau, ir pyraga iskepiau, ir koldunu pridariau, ir dar tingini ruosiuosi daryti...
Oij siandien nusikaliau ir pietus paruosiau, ir pyraga iskepiau, ir koldunu pridariau, ir dar tingini ruosiuosi daryti...
QUOTE(rugegele23 @ 2008 09 13, 18:12)
Ziuriu ir sitam recepte nereikia kiauso matyt as kaip visad paskubejau ir imusiau
Oij siandien nusikaliau ir pietus paruosiau, ir pyraga iskepiau, ir koldunu pridariau, ir dar tingini ruosiuosi daryti...
Oij siandien nusikaliau ir pietus paruosiau, ir pyraga iskepiau, ir koldunu pridariau, ir dar tingini ruosiuosi daryti...
Padariau ir tingini
O obuoliu pyraga anyta isgyre, kad labai skanus pasigyriau
Dabar vartau ta knyga "Konditerijos enciklopedija", nu tiek liuksisku skanestu...
Kalbuosi pati su savim