Na merginos , ir as neatlaikiau neisbandziusi tos mases is saldainiu .
Va kas gavosi
Jeigu ka sudomino tortas , tai cia receptas :
4 kiausiniai
4 did. saukstai cukraus
2 did. saukstai kakavos
1 did. saukstas miltu
1 did. saukstas krakmolo.
Pertepimui :
36% grietineles , didelis indelis 450mlg.
puse stiklines cukraus
1 stikline kapotu( maltu ) graikisku riesutu .
Kiausiniu trynius istrinti su cukrumi iki putu .
Miltus , krakmola , kakava gerai ismaisyti .
I issuktus trynius supilame labai gerai isplaktus baltimus ir supilame miltu misini .
Labai atsargiai viska ismaisome .
Supilame i tortine forma ( as kepiau 18 cm. ) isklota kepimo popieriumi .
Kepame 180-200C. orkaiteje tol , kol ikisus pagaliuka jis bus sausas ( ilgokai ) .
Atvesusi biskvita perpjauname i tris dalis .
Galima sulieti konjaku ar brendziu ( as visada sulieju ).
Isplakame atsaldyta grietinele , i ja supilame riesutus ir gerai ismaisome .
Pertepame biskvitus ir aptepame sonus ir virsu , toliau puosimas pagal jusu skoni .
Dabar truputi apie ta mase kuria padengtas tortas :
1. man ji neskani ,
2. idejus kakava labai sukieteja ir be galo sunku kocioti ,
3. gal as geriau pasiliksiu prie senesniu puosimo budu
Bet tai tik mano nuomone , bandykite gal jums patiks
ciupciuk, bet koks groooooooooooozis Pas Jus rankos auksines
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 04, 00:20)
Na merginos , ir as neatlaikiau neisbandziusi tos mases is saldainiu . Va kas gavosi
2. idejus kakava labai sukieteja ir be galo sunku kocioti ,
3. gal as geriau pasiliksiu prie senesniu puosimo budu
Bet tai tik mano nuomone , bandykite gal jums patiks
2. idejus kakava labai sukieteja ir be galo sunku kocioti ,
3. gal as geriau pasiliksiu prie senesniu puosimo budu
Bet tai tik mano nuomone , bandykite gal jums patiks
Wow koks gražuolis . O pagal kurį receptą darėt tą masę, jei pagal mano duotą, tai ten šokoladas dedamas ne kakava - gal ir tai turėjo reikšmės skoniui. O kaip tuos drugelius patupdėt ant torto?
niu jau cipciukui tai reikia kulinarinį medalį įteikt
jau toks grožis visų tortų
jau toks grožis visų tortų
Velniai zino pagal koki as ten dariau
100g saldainiu
100-200 pudros
1 saukstas sviesto
Jie buvo triju spalvu , tai kai islydziau gavosi baisi spalva , tai idejau kakavos , na tada tai ir sukietejo i kaula , net aliejaus pyliau .
Na nesvarbu , viskas baigesi pakenciamai, svarbiausia , kad vidui tortukas velniskai skanus , toks visas riesutinis niam niam
100g saldainiu
100-200 pudros
1 saukstas sviesto
Jie buvo triju spalvu , tai kai islydziau gavosi baisi spalva , tai idejau kakavos , na tada tai ir sukietejo i kaula , net aliejaus pyliau .
Na nesvarbu , viskas baigesi pakenciamai, svarbiausia , kad vidui tortukas velniskai skanus , toks visas riesutinis niam niam
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 04, 01:02)
Velniai zino pagal koki as ten dariau
100g saldainiu
100-200 pudros
1 saukstas sviesto
Jie buvo triju spalvu , tai kai islydziau gavosi baisi spalva , tai idejau kakavos , na tada tai ir sukietejo i kaula , net aliejaus pyliau .
Na nesvarbu , viskas baigesi pakenciamai, svarbiausia , kad vidui tortukas velniskai skanus , toks visas riesutinis niam niam
100g saldainiu
100-200 pudros
1 saukstas sviesto
Jie buvo triju spalvu , tai kai islydziau gavosi baisi spalva , tai idejau kakavos , na tada tai ir sukietejo i kaula , net aliejaus pyliau .
Na nesvarbu , viskas baigesi pakenciamai, svarbiausia , kad vidui tortukas velniskai skanus , toks visas riesutinis niam niam
uch, gal nebekalbekit naktį apie torto skanumą
nes seilės jau nutysusios iki žemės, jau taip ir jaučiu burnoj švelnų riešutinį skonį
Gal kas zinote biskociu (biscotti) receptu? Sonatinos recepta isbandziau ir taip uzsikreciau...
QUOTE(Raseliuke @ 2008 10 04, 00:55)
Pritariu.O kur cipciukas ismoko visu tu grozybiu?
o sakykit, koks pirmas zingsnis darnat ta mase is saldainiu? (arba praziopsojau , arba nedaskaiciau ) . juos deti i puoda be jokio skyscio ir kaitinti- tirpdyti? neprisvyla?
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 04, 00:20)
Na merginos , ir as neatlaikiau neisbandziusi tos mases is saldainiu .
Va kas gavosi
Va kas gavosi
Nu jau koks grožis
O iš tos masės kur rožytes lipdot,galima būtų tą "staltiesę" nulipdyt? Aš kažkaip jau tokią viziją mačiau,nes ruošiuosi kepti sūnui tortą gimtadienio proga.
Ir dar norėjau paklausti kaip šitą vietą pritvirtinot Labai jau patiko ta idėja
QUOTE((Ericka) @ 2008 10 04, 09:54)
o sakykit, koks pirmas zingsnis darnat ta mase is saldainiu? (arba praziopsojau , arba nedaskaiciau ) . juos deti i puoda be jokio skyscio ir kaitinti- tirpdyti? neprisvyla?
Aprasyta temoje "kaip papuosti pyragus........."
Papildyta:
QUOTE(nengamo @ 2008 10 04, 10:22)
Nu jau koks grožis
O iš tos masės kur rožytes lipdot,galima būtų tą "staltiesę" nulipdyt? Aš kažkaip jau tokią viziją mačiau,nes ruošiuosi kepti sūnui tortą gimtadienio proga.
Ir dar norėjau paklausti kaip šitą vietą pritvirtinot Labai jau patiko ta idėja
O iš tos masės kur rožytes lipdot,galima būtų tą "staltiesę" nulipdyt? Aš kažkaip jau tokią viziją mačiau,nes ruošiuosi kepti sūnui tortą gimtadienio proga.
Ir dar norėjau paklausti kaip šitą vietą pritvirtinot Labai jau patiko ta idėja
Man atrodo, kad ir sitas klausimas butu aktualesnis temoje " Kaip papuosti savo pyragus....". Nes paskui is vis nezinosime kur ka ieskot