Įkraunama...
Įkraunama...

----Saldūs receptai su nuotraukomis---

Tortas tikrai įspūdingai atrodo, net vyrui parodžiau, likom sužavėti wub.gif
Atsakyti
Na kadangi ir as tortuko negausiu , tai issikepiau pyraga - keksa
Labai purus , dregnas , aromatingas :

5 kiausiniai
200 EVE margarino
200g. cukraus
300g. miltu
3 mazi sauksteliai kep. milt.
as dejau zalios spalvos cukatu , ipyliau nemazai apelsinu kvapu .

Sviesta labai gerai issukti , sukant musti po viena kiausini , berti po kelis saukstus miltu sumaisytus su kep. milt. ir po kelis saukstus cukraus .Viska gerai issukame , taip kartojame , kol susides visi priduktai . Suberiame cukatas , kvapus , issukame.
Supilame i norima forma gerai istepta riebalais ( tas neliecia silikoniniu formu ), kepame 200C. orkaiteje .
Iskepes bus tada , kai ikistas pagaliukas bus sausas , na as kepiau apie pusvalandi.

user posted image
user posted image
Papildyta:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2008 10 02, 13:11)
Na štai kas gavosi, tiksliau ne karamelizuoti, o riešutai cukruje  doh.gif  bet vis tiek labai skanu  thumbup.gif  Galvoju, kad arba perdaug įbėriau cukraus, arba tiesiog kelias sekundes per ilgai kaitinau  g.gif
Arba kitą kartą pabandysiu dėti truputį medaus, kad paruduotų, nes dabar gavosi tokie šviesios  spalvos  ax.gif

Tu per mazai kaitinai,mano irgi taip gavosi ir jau galvojau reikes ismest riesutus,bet pasididinau ugni,tada tas cukrus pradejo tirpt,as vis maisiau ir maisiau,tada jie apsivele tokia grazia karamele ir neliko jokio cukraus puode. mirksiukas.gif
Cipciuk,tavo keksas atrodo fantastiskai,ypac su tais zaliais cukrintiniais thumbup.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif
kepu aguonų pyragą rolleyes.gif tačiau nežinau kas nutiko unsure.gif atrodo viską dariau pagal receptą,tačiau kai pyragas jau iškepė ir jį atpjoviau,viduj ta aguonų masė ne kieta,o netgi skysta gavosi doh.gif gal per mažai manų įdėjau.dabar dar įdėjau kepti,sakau gal dar nedakepiau unsure.gif
čia dar kol neatpjoviau unsure.gif
Atsakyti
na sito aguonu pyrago nekepiau,bet daznai buna kai pastovi saldytuve ir sustingsta tai kuo puikiausiai gaunas viskas...
Atsakyti
Mamytės, reikia pagalbos ax.gif Sumaniau nusipirkti kepimo formą keksiukams, taigi iškilo klausimas, kurią patartumėt geriau pirkti, ar paprastą ar silikoninę (berods taip vadinasi ta tokia lyg ir "guminė" blush2.gif )?
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2008 10 02, 22:58)
na sito aguonu pyrago nekepiau,bet daznai buna kai pastovi saldytuve ir sustingsta tai kuo puikiausiai gaunas viskas...

ačiū už patarimą 4u.gif reiks nakčiai šaldytuve palikt,gal iki rytojaus sustings cool.gif
Atsakyti
Keksiukams naudoju silikonines formas (turiu atskirai po viena keksiuka kepti ir sujungtas,tai abi patogios),man patogu juose kepti ir plauti juos,beto nereikia jokiu riebalu.as tik uz silikonines thumbup.gif
Atsakyti
Aguonele teisi , labai geros tos formos , tik apverti ir keksiukai iskrenta , bet kaip sakoma -gera kepeje ir bliude iskeps , as nuo sovietu laiku turiu metaliniu formeliu ir mazyciu ir dideliu , tas keksas su zaliom cukatom keptas senoj metalinej formoj , istepi margarinu ir iskepusi apverti ir truputi pakratai , labai gerai iskrenta .
Bet cia tavo teise rinktis kokia pirkti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 10 01, 16:09)
Na, jūs čia ir prikepėt grožybių thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif , šaunuolės. Vakar pas mane irgi namai kvepėjo kepiniais ax.gif . Štai vaišinkitės riestainiais ir grietiniečiais

user posted image


RIESTAINIAI SU CINAMONU

2 st. miltų (gali reikėti daugiau, priklauso nuo grietinės ir medaus),
½ st. cukraus
50 g sviesto,
4 v. š. grietinės (tirštos),
1 kiaušinis,
¼ a. š. druskos,
¼ a. š. sodos,
1 a. š. medaus (aš dėjau desertinį šaukštą),
½ st. cukraus ir ¼ a. š. cinamono apibarstymui.

Miltai sumaišomi su soda ir persijojami. Grietinė, cukrus, kiaušiniai ir druska maišomi, kol ištirps druska ir cukrus. Prieš tai minkštas sviestas arba margarinas plakamas inde medine lopetėle 5–8 min. (aš plakiau mikseriu), palaipsniui sudedamas grietinės-kiaušinių mišinys, sudedamas medus, po to miltai ir greitai per 20–30 sek. užminkoma tešla. Rūgštis grietinėje susilietusi su soda, sudaro anglies dioksidą, kuris ilgai minkant išgaruoja, dėl ko kepiniai gaunasi tangūs, nepurūs. Vietoje grietinės galima dėti rūgpienį, kefyrą arba kitą rūgštų pienišką produktą.
Iš tešlos suformuoti smulkius, po 20 g riestainius, apibarstyti juos cukrumi su cinamonu. Kepti 10–15 min. 220° C. 




pasinaudojau siuo receptu ir katik iskepiau tokius pat biggrin.gif kaip skanu biggrin.gif aciu uz greita , skanu, paprasta recepta biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
Dėkui labai, ieškosim silikoninės thumbup.gif O ji šeip stabiliai laikosi kai į ją tešlos pripili? Nes man ji tokia drebandi ir linguojanti, netvirta pasirodė doh.gif
Atsakyti
Cipsiuko tortas swoon.gif

QUOTE(irmulia @ 2008 10 02, 16:11)
Na štai kas gavosi, tiksliau ne karamelizuoti, o riešutai cukruje  doh.gif  bet vis tiek labai skanu  thumbup.gif  Galvoju, kad arba perdaug įbėriau cukraus, arba tiesiog kelias sekundes per ilgai kaitinau  g.gif
Arba kitą kartą pabandysiu dėti truputį medaus, kad paruduotų, nes dabar gavosi tokie šviesios  spalvos  ax.gif
user posted image
user posted image

Nepalaukei, kol cukrus išsilydys ir pasidarys ruda masė g.gif
Čia tu toje stadijoje baigei gaminti, kur vanduo išgaruoja, cukrus tampa birus, o riešutai sausi. Reikia intensyviai maišyti toliau ir ima rastis skystis. Vat juo aplipinus karamelės skonis thumbup.gif
Atsakyti