QUOTE(pirasa @ 2008 10 02, 18:35)
Kaip padaryti tą papuošimo masę?
Taigi ką tik parašė
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 02, 16:40)
Na torto pertepimas , tai mano firminis 36% greitinele + cukrus + citrinos rugstele + kvapai ( nebutina ).
Papuostas jis beze kremu , kuri kiek as stebiu , mergaites bijo daryti , ismoktumete - atkristu viena problema del papuosimo .
Na cie visai ne forma
, is kartono issikerpi norimo dydzio sirdele ( jos po to visam laikui lieka) , iskocioji teslos laksta , apipjauni pagal sirdeles forma ir iskepi . Cia pas mane sujunkti du skirtingu dydziu tortukai .
Na ,o sitas papuosimas , as turiu galvoje dzibukus , tai pats lengviausias , aptepi trupuciu kremo visa tortuka , o paskui tik spaudai tuos dzibukus .
Papildyta:
QUOTE(aguonele @ 2008 10 02, 18:29)
Stai jau karta buvo idejes cipciukas beze recepta
B E Z E :
Vienam normalaus dydzio kiausinio baltymui imama 120g. cukraus( nei daudiau nei naziau ) .
Pirniausia mikseris ir tas indas kureme plaksite baltyma ,turi buti be galo sausi ir neriebaluoti!!!!! Paimame nedideli bliudeli ( emaliuta ar metalini ) ipilamei ji cukru ir uspilame 3 dideliais saukstais vandens ,statome ant plyteles ir verdame ( jokiu budu nemaisyti) isivaizduokite ,kad tas vanduo kuri uspylete visas turi isgaruoti beverdant. Kol sirupas verda aukstokame inde imusame kiausinio baltyma (jei papuls trynio ,galite mesti lauk ir vel imti kita kiausini ), su el. mikseriu isplakame iki super standziu putu. Grystame prie sirupo : jus negalite atsitraukti nuo virykles ,ir turite stebeti ,kad jis neparuduotu( galite mesti i siukslynajei parudo),sirupas bus tinkamas kada jis lyg suletintai ,sunkiai prades kunkuliuoti. Nukeliame nuo virykles ir tuoj pat labai plona srovele pilame i isplaktus baltymus ,pilant taikome i ta vieta kur sukasi plakimo sluoteles, plakant ipilame citrinos ruksties( puse arbatinio saukstelio ) ir jei patinka kokiu nors kvapu. Vis plakant istatome i inda su saltu vandeniu (pasiruosti is anksto ), na plakti reikia koki desimt min. kol beze praaus. Jeigu su konditeriniu maiseliu pro karpyta antgaly isspaudus gelyte po1 min. jibus tokia pat -karpytais krasteliais ,o nepasileidusi ,reiskesi beze gavosi. Patariu nedaryti daugiau nei is 3 kiausinio baltimu( labai ikaista mikseris). Su siuo kremu torta reikia puosti is karto. Taip pat ji galima daryti ivairiu spalvu idedant valgomu dazu , i kita indely atsidedi norima kieki bezo isidedi dazu ir paplaki kol vienodai nusispalvins
Prisipazinsiu ,kol padariau gera beze ir atradau proporcijas ,sugadinau ne viena padekla kiausiniu, jums dabar turetu buti nesunku ji pasigaminti victory.gif victory.gif victory.gif
Su beze galika puosti tokius tortus kuriu kreme nera zelatinos,ji didziause jo priese ( tinka kremai is plaktos grietineles be zelatino ,sviestiniai ) ,paprasciausia beze negali liestis su zele nes tuoj pat pavandenyja.