Abu vienodi tortukai, tik skirtingai papuosti
Vienam tortui:
Pirktinis biskvitas (kur iskart laksteliais supjaustytas)
Mazas indelis plakamosios grietineles (atrodo, 35%)
Didelis indelis naturalaus jogurto be jokiu priedu.
2 saukstai zelatinos.
Konservuotu vaisiu: ananasu, persiku, braskiu...(as po maza induka perku)
Papuosimui vaisiu.
Du saukstus zelatinos uzpilti 6 saukstais salto vandens ir palikti brinkti. Per ta laika susismulkinti vaisius mazais gabaliukais. Isbrinkusia zelatina pakaitinti, kad istirptu ir palikti vesti. Isplakti grietinele su trupuciu vanilinio cukraus, citrinos sulciu. I jau standziai isplakta supilti jogurta ir viska gerai ismaisyti. Supilti zelatina (turi buti atvesus). Ant biskvito laksto tepti jogurto ir grietineles krema, pribarstyti vaisiu ir vel tepti kremo. Deti kita laksta ir vel pribarstyti vaisiu. Tada uzdejus trecia laksta viska apipilti likusiu kremu, palyginti ir statyti i saldytuva pastingti. Kai apstingsta galima puosti
As dar biskvito lakstus, pries pertepdama sudrekinu su tuo skysciu, kur lieka nuo konservuotu vaisiu, ipylus i ji biski brendzio.
Niu jau kokie grožiai, čia užsukus....
QUOTE(daividija @ 2008 07 08, 20:14)
O cia mano didysis aguonu tortas,kaip MB pasake "narkomanu dziaugsmas" Tortas gavosi labai didelis,bet toks sotus,kad daug nesuvalgysi.
Pagrindui:
130g sviesto,
100g cukraus,
2 kiausiniai,
300g miltu,
2a.s.kepimo milteliu.
Aguonu masei:750ml pieno,
100g manu kruopu,
1 kiausinis,
200g aguonu,
130g cukraus,
200g cukraus,Varskes uzpilas;
250g tepamo varskes surio,
2kiausiniai,
5v.s. cukraus,
Pagrindui visus produktus suminkyti ir pusvalandziui padeti is saldytuva.
Aguonu masei visus produktus sudeti i puoda ir maisant uzvirinti.Atvesinti truputi.
Tesla iskloti i torto forma,sonus irgi,tada supilti aguonu mase.Ant virsaus uzpilti varskes mase:Suri,kiausiniu trynius ir cukru istrinti.Atskirai isplakti iki standumo baltymus ir imaisyti i suri,mase supilti ant aguonu.Deti i ikaitinta orkaite(170) ir kepti 50min,jei prades virsus ruduoti,pridengti folija.dar 10 min palikti isjungtoje orkaiteje,po to atvesinti formoje ir isimti.
Pagrindui:
130g sviesto,
100g cukraus,
2 kiausiniai,
300g miltu,
2a.s.kepimo milteliu.
Aguonu masei:750ml pieno,
100g manu kruopu,
1 kiausinis,
200g aguonu,
130g cukraus,
200g cukraus,Varskes uzpilas;
250g tepamo varskes surio,
2kiausiniai,
5v.s. cukraus,
Pagrindui visus produktus suminkyti ir pusvalandziui padeti is saldytuva.
Aguonu masei visus produktus sudeti i puoda ir maisant uzvirinti.Atvesinti truputi.
Tesla iskloti i torto forma,sonus irgi,tada supilti aguonu mase.Ant virsaus uzpilti varskes mase:Suri,kiausiniu trynius ir cukru istrinti.Atskirai isplakti iki standumo baltymus ir imaisyti i suri,mase supilti ant aguonu.Deti i ikaitinta orkaite(170) ir kepti 50min,jei prades virsus ruduoti,pridengti folija.dar 10 min palikti isjungtoje orkaiteje,po to atvesinti formoje ir isimti.
Tai kiek cia to cukraus Aguonu masei
Idomu maskarpones suris tiktu
QUOTE(Neryte @ 2008 09 30, 12:16)
galiu aš atsakyti už Daividiją anoj temoj ji pasitaisė, kad reikia 130 gr. cukraus ir 200 gr sviesto.
p.s. ką tik įkišau į orkaitę kepti šį tortą, jaučiu bus lb skanus. tik aguonų aš idėjau 300 gr, o manų 60 gr. žiūrėsiu kas gausis ir pieno pyliau mažiau.
QUOTE(Raseliuke @ 2008 09 30, 13:47)
galiu aš atsakyti už Daividiją anoj temoj ji pasitaisė, kad reikia 130 gr. cukraus ir 200 gr sviesto.
p.s. ką tik įkišau į orkaitę kepti šį tortą, jaučiu bus lb skanus. tik aguonų aš idėjau 300 gr, o manų 60 gr. žiūrėsiu kas gausis ir pieno pyliau mažiau.
p.s. ką tik įkišau į orkaitę kepti šį tortą, jaučiu bus lb skanus. tik aguonų aš idėjau 300 gr, o manų 60 gr. žiūrėsiu kas gausis ir pieno pyliau mažiau.
Pieno ir as maziau pyliau
QUOTE(Raseliuke @ 2008 09 30, 13:47)
galiu aš atsakyti už Daividiją anoj temoj ji pasitaisė, kad reikia 130 gr. cukraus ir 200 gr sviesto.
p.s. ką tik įkišau į orkaitę kepti šį tortą, jaučiu bus lb skanus. tik aguonų aš idėjau 300 gr, o manų 60 gr. žiūrėsiu kas gausis ir pieno pyliau mažiau.
p.s. ką tik įkišau į orkaitę kepti šį tortą, jaučiu bus lb skanus. tik aguonų aš idėjau 300 gr, o manų 60 gr. žiūrėsiu kas gausis ir pieno pyliau mažiau.
ACIU,kaip tik einu kepti
QUOTE(Neryte @ 2008 09 30, 14:42)
ACIU,kaip tik einu kepti
O kaip visos susigunde ant tokio skanesto
QUOTE(Raseliuke @ 2008 09 30, 13:47)
galiu aš atsakyti už Daividiją anoj temoj ji pasitaisė, kad reikia 130 gr. cukraus ir 200 gr sviesto.
p.s. ką tik įkišau į orkaitę kepti šį tortą, jaučiu bus lb skanus. tik aguonų aš idėjau 300 gr, o manų 60 gr. žiūrėsiu kas gausis ir pieno pyliau mažiau.
p.s. ką tik įkišau į orkaitę kepti šį tortą, jaučiu bus lb skanus. tik aguonų aš idėjau 300 gr, o manų 60 gr. žiūrėsiu kas gausis ir pieno pyliau mažiau.
Tai kaip gavosi ,as dar laukiu kol iskeps
QUOTE(Neryte @ 2008 09 30, 17:28)
Tai kaip gavosi ,as dar laukiu kol iskeps
skanus
tik aš neišlaukiau kada atšals, tai karštą prapjoviau, dėl to biški įdaras išbėgo
bet šaltas jis skanesnis už šiltą
QUOTE(Raseliuke @ 2008 09 30, 17:33)
skanus
tik aš neišlaukiau kada atšals, tai karštą prapjoviau, dėl to biški įdaras išbėgo
bet šaltas jis skanesnis už šiltą
tik aš neišlaukiau kada atšals, tai karštą prapjoviau, dėl to biški įdaras išbėgo
bet šaltas jis skanesnis už šiltą
O foto kur?