Cia tau Daividija uz skanu pyrago receptuka
O dabar gausi barti , kad neparasiai , kad jis viiiiiiisai mazutis gaunasi
Bet vertas tas pyragiukas demesio , ypac kas megsta saldziau , prie nesaldytos kavos
Dedu as ta pyrageli i visai maaaaaza formele , ateina vyras , sako " tu cia ka , tik sau kepi , o kur man "??? tas pyragiukas nabagas vos 20 ant 20 cm. isejo .
Va JIS
Na ne toks grazus kaip anoj nuotraukoj
Papildyta:
jurgav... isivaizduoju , koks minkstutis tas meduolis , net Kaledom pakvipo ( man meduolis ir Kaledos - neatsiejami dalykai )
Grazu...
QUOTE(jurgav.. @ 2008 09 20, 16:28)
labai super atrodo pyragiukas
o aš dariau irgi obuolių pyragą, tik spėju šįkart obuoliukai nelabai tikę buvo, nes subliuškęs ir negražus pyragas atrodo
aš dar dėjau razinų, cinamono bei lašelį citrinų esencijos.
receptas iš čia: obuolinis keksas
o aš dariau irgi obuolių pyragą, tik spėju šįkart obuoliukai nelabai tikę buvo, nes subliuškęs ir negražus pyragas atrodo
aš dar dėjau razinų, cinamono bei lašelį citrinų esencijos.
receptas iš čia: obuolinis keksas
QUOTE(aguonele @ 2008 09 11, 11:13)
nu nepyk cypciukas,bet gal galetumei nuotraukas sumazinti kai keli,nes man tai labai isdarko puslapi
gal kas mokat lenkiskai, noreciau sita recepta gal isbandyti buciau labai dekinga
gal kas mokat lenkiskai, noreciau sita recepta gal isbandyti buciau labai dekinga
cia ne lenkiskai o cekiskai greiciausiai arbe slovakiskai
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 25, 20:17)
Cia tau Daividija uz skanu pyrago receptuka
O dabar gausi barti , kad neparasiai , kad jis viiiiiiisai mazutis gaunasi
Bet vertas tas pyragiukas demesio , ypac kas megsta saldziau , prie nesaldytos kavos
Dedu as ta pyrageli i visai maaaaaza formele , ateina vyras , sako " tu cia ka , tik sau kepi , o kur man "??? tas pyragiukas nabagas vos 20 ant 20 cm. isejo .
O dabar gausi barti , kad neparasiai , kad jis viiiiiiisai mazutis gaunasi
Bet vertas tas pyragiukas demesio , ypac kas megsta saldziau , prie nesaldytos kavos
Dedu as ta pyrageli i visai maaaaaza formele , ateina vyras , sako " tu cia ka , tik sau kepi , o kur man "??? tas pyragiukas nabagas vos 20 ant 20 cm. isejo .
Aha,jis nedidukas,bet saldokas,daug suvalgyti vistiek neina Recepte buvo parasyta susipjaustyti labai mazais kubiukais,kaip saldainiukus valgyti Bet dziaugiuosi,kad patiko
Labukas,o as kepiau eklerus pagal Cipciuka,isejo
Kepiau pirmasyk,ai galvoju apsieisim be idaro,dar neaisku ar iseis
Isejo,kepiau 30min,o dingo per 5min,na tai sakau vakare iskepsiu dar ir su idaru.Pradejau maisyti tesla,o MB man:Tai daryk is dvigubos normos Na ,tai ir padariau.Idara dariau is plaktos grietineles,nes tuomsyk kito nezinojau,tai cia buvo greiciausias
Cipciuk,dar karta aciu
Papildyta:
Na,nefotkinau as ju,nes vistiek man foto neleidzia ideti.
Isvaizda nera tokia grazi kaip Cipciuko,nes as spaudziau per maiseli
Kepiau pirmasyk,ai galvoju apsieisim be idaro,dar neaisku ar iseis
Isejo,kepiau 30min,o dingo per 5min,na tai sakau vakare iskepsiu dar ir su idaru.Pradejau maisyti tesla,o MB man:Tai daryk is dvigubos normos Na ,tai ir padariau.Idara dariau is plaktos grietineles,nes tuomsyk kito nezinojau,tai cia buvo greiciausias
Cipciuk,dar karta aciu
Papildyta:
Na,nefotkinau as ju,nes vistiek man foto neleidzia ideti.
Isvaizda nera tokia grazi kaip Cipciuko,nes as spaudziau per maiseli
QUOTE(April-Aries @ 2008 09 26, 21:19)
Na,nefotkinau as ju,nes vistiek man foto neleidzia ideti.
Oi, kiek skanėstukų prikepėėėt
April-Aries, Aš dėl to ir darau viską iš dvigubos ar trigubos normos iškart, jau pasimokiau nekartą , o ir gerai kai dar kitai dienai lieka ko nors skanaus O kaip čia tau taip neduoda fotkių dėt. Aš irgi dar 100 žinučių neparašiau, bet per photobuketą įkėlinėju ir browse mygtukas apačioj yra (tik per jį dar nebandžiau dėt tiesiai iš kompo).
Aš išbandžiau dar vieną įdomų pyrago receptą (seniai nusižiūrėjus buvau, čia jo originalas, tam psl. yra net 2 beveik vienodi receptai, aš kepiau pagal pirmąjį). Žodžiai autorės:
OBUOLIŲ-AGUONŲ-VARŠKĖS PYRAGAS
Tešlai:
20 g mielių,
180 ml šilto pieno,
80 g cukraus,
50 g minkšto sviesto,
1 kiaušinis,
druskos,
400 g miltų.
Aguonų įdarui:
200 ml pieno,
15 g sviesto,
2 v. š. manų kruopų,
100 g maltų aguonų,
4 v. š. cukraus,
15 ml romo.
Varškės įdarui:
3 tryniai,
50 g sviesto,
100 g cukraus,
2 pak. vanilinio cukraus,
4 v. š. pieno,
500 g neriebios varškės,
2 v. š. vanilinio pudingo miltelių,
30 g razinų.
45 vidutinio dydžio obuoliai,
1 citrina,
50 g sviesto.
Sumaišyti produktus tešlai. Uždengti ir palikti 45 min. Pieną užvirinti su sviestu ir cukrumi, įmaišyti maltas aguonas (aguonų nemaliau, nes sulūžo kavamalė) ir virti ant silpnos ugnies 30 min. Aguonos truputį išbrinks. Sudėti manų kruopas. Pavirti 57 min. Masė sutirštės. Ataušinti. Supilti romą.
Sumaišyti trynius, sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų. Įmaišyti pieną, varškę, pudingo miltelius ir razinas.
Tešlą išminkyti, iškočioti ir įdėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Palikti dar 15 min.
Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Apšlakstyti citrinos sultimis.
Ant tešlos uždėti varškės, o po to aguonų mases. Padengti obuolių skiltelėmis ir lengvai paspausti. Dar šiltą pyragą aptepti skystu sviestu. Kepti 180° C, 45 min.
Autorės patarimai:
*Kai pilsite pieną į varškę (viskas priklauso nuo varškės drėgnumo ir trynių dydžio), gali būti, kad jums užteks 3 šaukštų.
*Kai išvirs aguonų įdaras, jis jums gali pasirodyti skystokas. Nepergyvenkite. Lėtai auštant aguonos ir manai išbrinks.
*Pyragas gaunasi labai skanus. Įdarai gerai derinasi vienas su kitu.
Mano komentaras:
Pyragas labai labai skanus, toks naminis, skonis primena bandelių su varške skonį tik su daaaug įdaro. Didžiausias minusas labai daug darbo: kol tešla pakyla, obuolių lupimas, bent aguonų masę reikėtų pasiruošt iš vakaro, kad mažiau terliotis gaminant. Tešlos imiau 1 porciją, aguonų įdaro 1-ą porciją (jis man gerokai sutirštėjo, tam kad būtų įmanoma paskleist aguonų įdarą ant viršaus, įpyliau kelis šaukštus grietinėlės, gal manų per daug užkabinau; aguonas sumaliau per mėsmalę), o varškės įdaro man pasirodė mažoka tai dar įdėjau 2 trynius, papildomai 300 g varškės (iš viso varškės sudėjau 800 g), sviesto 75-80 g, žodžiu, visko dėjau truputį daugiau nei 1,5 normos. Nedavė ramybės klausimas, gal reikėjo baltymus išplakti ir įmaišyti į varškę, bet laikiausi recepto ir baltymų nedėjau, bet gal būtų puresnė varškės masė buvus ? Likusius baltymus užšaldžiau. Citrinos žievelė irgi būtų nepamaišius. Tešlą užmaišiau taip: mieles sumaišiau su cukrumi, truputį palaukiau, po to supyliau jas į šiltą pieną, įbėriau druskos, supyliau lengvai paplaktą kiaušinį ir pradėjau berti miltus, po to sudėjau minkštą sviestą, kol dar tešlą buvo įmanoma maišyti šaukštu. Ir baigiau užminkyt tešlą. Kildinau indą su tešla įstačius į kitą dubenį su šiltu vandeniu, po kiek laiko vandenį pakeičiau šiltesniu. Autorė nerašė kaip užmaišyt tešlą, bet man gavosi gerai, tešla iškilo normaliai. Kildinau ilgiau nei valandą. Sėkmės ir skanaus, kas kepsit
Atrodo labai gražiai ir skaniai Toks tikrai naminis.
Bet jau gamyba tai nelabai "naminė"
Bet jau gamyba tai nelabai "naminė"
QUOTE(Cinside @ 2008 09 26, 23:42)
Atrodo labai gražiai ir skaniai Toks tikrai naminis.
Bet jau gamyba tai nelabai "naminė"
Bet jau gamyba tai nelabai "naminė"
Ačiū Joo, gamyba tikrai "nelabai nenaminė"
QUOTE(RiMami @ 2008 09 26, 20:30)
Oi, kiek skanėstukų prikepėėėt
April-Aries, Aš dėl to ir darau viską iš dvigubos ar trigubos normos iškart, jau pasimokiau nekartą , o ir gerai kai dar kitai dienai lieka ko nors skanaus O kaip čia tau taip neduoda fotkių dėt. Aš irgi dar 100 žinučių neparašiau, bet per photobuketą įkėlinėju ir browse mygtukas apačioj yra (tik per jį dar nebandžiau dėt tiesiai iš kompo).
Aš išbandžiau dar vieną įdomų pyrago receptą
April-Aries, Aš dėl to ir darau viską iš dvigubos ar trigubos normos iškart, jau pasimokiau nekartą , o ir gerai kai dar kitai dienai lieka ko nors skanaus O kaip čia tau taip neduoda fotkių dėt. Aš irgi dar 100 žinučių neparašiau, bet per photobuketą įkėlinėju ir browse mygtukas apačioj yra (tik per jį dar nebandžiau dėt tiesiai iš kompo).
Aš išbandžiau dar vieną įdomų pyrago receptą
Jau pyrago grazumas ir itariu skanumas,megstu tokius!!!!
Nebesugalvoju ka kepti , o taip norisi
" KARALISKIEJI RIESTAINIAI "
375g. miltu
40g. kakavos
175g. cukraus
1 kiausinis
250g. sviesto (as dajau marg, EVE )
150g sokolado
apibarstymui riesutu , kokoso drozliu pasirinktinai .
Ant minkimo lentos ( as dariau bliude ) persijoti kakava ir miltus ir padaryti duobute .
I ja iberti cukru ir imusti kiausini , su dalimi miltu sumaisyti minksta tesla .
Suberkite tarkuota ( su burokine tarka) sviesta , apzerkite likusiais miltais ir greitai uzminkykite tesla .
Is teslos susukite piestuko storio virvele ,supjaustykite mazdaug 18 cm. ilgio pagaliukais ir susukite riestainiukus .
Dekite i skarda isklota kepimo popieriumi ir kepkite 20min. 200c. jau ikaitintoje orkaiteje .
Sokolada istirpinkite istate inda i kita inda su verganciu vandeniu ( as ipyliau tris didelius saukstus pieno ) .
Riestainiukus aptepkite ( as kisau i sokolada ) sokoladu ir apibarstykite kuo turite .
Papildyta:
As dariau is puses normos , gavosi 29 riestainiukai .
" KARALISKIEJI RIESTAINIAI "
375g. miltu
40g. kakavos
175g. cukraus
1 kiausinis
250g. sviesto (as dajau marg, EVE )
150g sokolado
apibarstymui riesutu , kokoso drozliu pasirinktinai .
Ant minkimo lentos ( as dariau bliude ) persijoti kakava ir miltus ir padaryti duobute .
I ja iberti cukru ir imusti kiausini , su dalimi miltu sumaisyti minksta tesla .
Suberkite tarkuota ( su burokine tarka) sviesta , apzerkite likusiais miltais ir greitai uzminkykite tesla .
Is teslos susukite piestuko storio virvele ,supjaustykite mazdaug 18 cm. ilgio pagaliukais ir susukite riestainiukus .
Dekite i skarda isklota kepimo popieriumi ir kepkite 20min. 200c. jau ikaitintoje orkaiteje .
Sokolada istirpinkite istate inda i kita inda su verganciu vandeniu ( as ipyliau tris didelius saukstus pieno ) .
Riestainiukus aptepkite ( as kisau i sokolada ) sokoladu ir apibarstykite kuo turite .
Papildyta:
As dariau is puses normos , gavosi 29 riestainiukai .