Įkraunama...
Įkraunama...

----Saldūs receptai su nuotraukomis---

QUOTE(jurgav.. @ 2008 09 23, 17:06)
obuolių pyragas wub.gif
user posted image

6 kiaušiniai (kaimiškus naudodama dėjau 5)
1-1,5 st cukraus
1,5 st miltų
po šaukštelį vanilinio cukraus ir cinamono
apie 6 obuolius

kiaušinius gerai išplakt su 2/3 cukraus. supilt miltus ir mediniu šaukštu atsargiai išmaišyt.
obuolius nulupt ir supjaustyt skiltelėm. apibarstyt likusiu cukrum, vaniliniu ir cinamonu. išmaišytus obuolius pilti į tešlą ir viską sukrėst į aliejum pateptą kepimo formą.
kept vidutinio karštumo orkaitėj apie pusvalandį.

SKANAUS!!! thumbup.gif
beje, pyragas labai greit pagaminamas ir nuostabaus skonio, o visi namai kvepia rudeniu blush2.gif

ir mes namie toki pyraga kepam, pagal si receptuka man jis pats skaniausias thumbup.gif
Atsakyti
dekui cypsiuk uz super receptuka su dziovintais vaisiais, vakar kepiau ji, laaaabai skanu thumbup.gif , tik va prasau patarimo kaip ji laikyt kad is ryto nebutu apdziuves? g.gif iskepiau ji vakar apie 11 val vakaro, ir paragave palikom ant lentutes per nakti, tai ryte sonukai kietoki apdziuve buvo, bet vistiek labai skanu nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 18, 13:36)
Na va dar vienas kleckas tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif

" BALTA IR JUODA " (bet kadangi as neturejau vanilinio kremo , tai dariau su riesutiniu , isejo " BALTA IR KREMINE ")

Biskvitui :
4 kiausiniai
125g. cukraus
50g. miltu
50g. krakmolo
30g. kakavos
2 sauksteliai kepimo milteliu.

Kremui :

2 pakeliai vanilinio kremo pusfabrikacio
400mlg. salto nieno
300g . minksto sviesto .

Kiausinius plakame su 4 saukstais silto vandens visu greiciu 1 min. Supilame cukru ir dar plakame 2 min.
I plakini suberiame sumaisytus miltus , krakmola , kakava ir kepimo miltelius , plakame leciausiu greiciu , kol gausis vientisa mase .
Tesla supilame i skarda istiesta kepimo popieriumi ir islyginame.
Kepame jau ikaitintoje prkaiteje 200C.     10-15min.
Atvesusi biskvita supjaustome norimo aukscio vienodomis juostomis.
Pasidarome krema : i kremo miltelius supilame salta piena , ir plakame kol bus tirsta mase , tada per du kartus sudedame minksta sviesta ( vis plakdami ) , gerai isplakame .

Biskvito juosteles aptepame norimo storio kremu .
Imame viena juostele ir ja susukame i ritineli , statome i centra ( cia bus torto viduriukas).
Imame kita juosta ir ja vyniojame toliau aplink pries tai pastatyta ritineli , taip susukame visas turimas juostas.
Gavosi tortukas biggrin.gif , ji aptepame likusiu kremu , ir puoseme , stai ir viskas  thumbup.gif
Mano patarimai : tortuka tepkite is karto ant norimo padeklo , kad nereiketu nukelineti , nes jis labai minkstutis ( nebent gerai pasaldykite kameroje ).

user posted image

user posted image

QUOTE(cipciukas @ 2008 09 22, 21:17)
user posted image

Prispyre manesendien zentasiskepti ekleru doh.gif ( daugiau niekas ju seimoj nevalgo ) , bet kadangi pas mane zentas liuks thumbup.gif  tai iskepiau rolleyes.gif

[COLOR=fuchsia]" EKLERAI "
user posted image

user posted image

Reseptas:

190ml. pieno
90g. sviesto
1 saukstelis cukraus
150g. miltu
4 kiausiniai
ziupsnelis druskos.

Gamyba:

Piena , sviesta ,cukru ir druska uzverdame . Persijotus miltus imaisyti i nuo ugnies nukelta piena . Vel statyti puoda ant ugnies ( mazos ) ir maisant plikyti tesla , tai reiskia maisyti tol , kol gausis vientisas gabalas , o puodo dugnas pasidenks balta plevele . Tesla perdeti i kita inda ir imusti viena kiausini , labai gerai issukti , po to imusti antra kiausini , ir vel gerai issukti ir taip visus . Tesla turi buti vientisa ir elastinga .
Skakda iskloti popierium , tesla sudeti i svirksta ir isspausti norimo dydzio ekleriukus . Kepti apie 30 min.     200c. jau ikaitintoje orkaiteje ( kepimo laikas priklauso nuo pyrageliu dydzio ).

Krema gaminau is sio kremo ( tai plikytas kremas ).

Vertinimas : tikekit -ne , bet sita daikta dariau pirma karta ( nes pas mus niekas ju nemegsta  schmoll.gif ) , teko paragauti ......skanu . Zentas sunaikino ekleriukus per keles minutes doh.gif , klause ar brangu ji gaminti , sakau ne , tai jis - teks daznai kepti doh.gif  doh.gif  doh.gif
suoer atrodo ypac prapjautas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
o plykytus seniai dariau bet kazkokios lepioskes gavos tai daugiau ir nebe darau schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingauk: 25 rugsėjo 2008 - 12:42
As bet koki kepini ( ypac jei stovi per nakti ) uzdengiu plevele , o pas mane tas pyragas labai greitai dingo , tai as ir nezinojau , kad jis padziuna bestovedamas doh.gif
Atsakyti
ingauk nu nepyk,bet kita karta kai cituosi tai istrink nuotraukas ar tai ko nereikalinga doh.gif

as isbandziau siandien ir mielines bandutes. skanios,bet man pati mieline tesla nelabai patiko blush2.gif lipo prie ranku,ko normaliai kitos nedarydavo,vos suvynioti galejau...ir cukraus reikia tikrai negaileti.
user posted image
Atsakyti
Na va kokios fainuoles isejo , Aguonele as tikrai minejau , kad ji limpa , ir minejau , kad minkant kartas nuo karto reikia pasitepti rankas aliejumu , o taip tai tesla minkstoka . O sviestu tu iskociota laksta istepei blink.gif , man tai jos is ranku slysta kokios slidzios buna ir prie ranku nelimpa schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
na kaip pirmas blynas,tai geras geras. as barsciau miltais stala,kazkaip apie alieju pagalvojau bet ...o sviesto dejau,teisingai, maziau,nes dariau is puses normos ir siaip 100 g tepti man per daug pasirode...
Atsakyti
Ismeginau Neramuoles paprastuti recepta, gavosi super skanus pyragiukas. Tik as dejau ne abrikosus, o paprastas lietuviskas slyvas , nes ju daug turejau.... niam niam.... vaisinkites.
Aciu uz gera recepteli, Neramuole! 4u.gif 4u.gif

receptas sios temos 15 psl. smile.gif jei kas susigundysite...
user posted imageuser posted image
Atsakyti
Mano vyras uzsiciklino ant vieno torto, ir nori kad ji tik kepciau biggrin.gif cia eina kalba apie Sonatinos Napoleona. O man norisi isbandyt kuo daugiau receptuku g.gif
Atsakyti
Ismeginau Neramuoles paprastuti recepta, gavosi super skanus pyragiukas. Tik as dejau ne abrikosus, o paprastas lietuviskas slyvas , nes ju daug turejau.... niam niam.... vaisinkites.
Aciu uz gera recepteli, Neramuole! 4u.gif 4u.gif

receptas sios temos 15 psl. smile.gif jei kas susigundysite...

ner uz ka ax.gif smagu kad patiko drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2008 09 25, 16:04)
[b

Labai skaniai atrodo thumb_yello.gif
Atsakyti
ir vėl kepiau meduolį (foto tik tokią turiu unsure.gif )
receptas
user posted image

išėjo minkštutis ir skanus 4u.gif
Atsakyti