Kadangi zentas vakar susveite visus eklerus , o namie nieko nera saldziai , teko kazka galvoti
Cia ilgo galvojimo vaisius
Pyragas , kaip cia ji geriau pavadinus
" KA TUREJAU , TA SUDEJAU "
Jums reikes :
270g sviesto ( as dejau EVE margarina )
150g . culraus
4 kiausiniai
ziupsnelis druskos
keleta lasu citrinos esencijos
125g miltu
125g krakmolo
pakelis kepimo milteliu ( 11g. )
visko ko turite ( as dejau : razinas , riesutus , dziovintas vysnes , kazkokius dziovintus zalius vaisius , aguonas ir dar iberiau svieziu spanguoliu ).
Puodelyje istirpinkite sviesta ar margarina ir atausinkite . Kai prades stinkti , suberkite cukru - pamaisykite. Po viena imuskite kiausinius , kiekviena karta labai gerai ismaisydami ( as maisiau mikseriu ant maziausio greicio ),Suberkite druska ir ilasinkite kvapus .
Sumaisykite miltus , krakmola ir kepimo miltelius , ir po truputi imaisykite i kiausiniu mase ( ta darba as irgi dariau mikseriu , letai ).
Imaisykite vaisius ir kuo greiciau kiskite i jau ikaitinta iki 185c. orkaite .
Kepe ilgai , virs valandos ( 75min. )
REZIUME : tai dregnas, riebokas bet tikrai skanus pyragas
Papildyta:
Papildyta:
Mergaites , patarkite ka kepti rytoj , nes pyrago beveik neliko
Ar krepselius su vaisiais , ar oboliu pyraga ???
Papildyta:
Rugegele23 ir pas mane jie atrode sausi , bet juk cia yra tokiu gudrybiu , kaip pavyzdziui aptepti jau iskepusius aliejumi
Papildyta:
Ir kremas pas mane slapesnis - plikytas.
[quote=cipciukas,2008 09 23, 20:16]
Kadangi zentas vakar susveite visus eklerus , o namie nieko nera saldziai , teko kazka galvoti
Cia ilgo galvojimo vaisius
Kepkit obuoliu pyraga
Oho, Jus tikrai visokiu gudrybiu zinot, reiks kita kart taip padaryt O gal jau net ir antgalius turesiu, kai sekanti kart kepsiu eklerus tai grazus gausis
O del kremo reiks kitoki dar bandyt, o kazin kaip sitas plikytas gaminasi...
Kaip karsta namie...
Kadangi zentas vakar susveite visus eklerus , o namie nieko nera saldziai , teko kazka galvoti
Cia ilgo galvojimo vaisius
Kepkit obuoliu pyraga
Oho, Jus tikrai visokiu gudrybiu zinot, reiks kita kart taip padaryt O gal jau net ir antgalius turesiu, kai sekanti kart kepsiu eklerus tai grazus gausis
O del kremo reiks kitoki dar bandyt, o kazin kaip sitas plikytas gaminasi...
Kaip karsta namie...
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 23, 17:16)
Kadangi zentas vakar susveite visus eklerus , o namie nieko nera saldziai , teko
Pyragas , kaip cia ji geriau pavadinus
Mergaites , patarkite ka kepti rytoj , nes pyrago beveik neliko
Ar krepselius su vaisiais , ar oboliu pyraga ??? :Papildyta:
Papildyta:
Pyragas , kaip cia ji geriau pavadinus
Mergaites , patarkite ka kepti rytoj , nes pyrago beveik neliko
Ar krepselius su vaisiais , ar oboliu pyraga ??? :Papildyta:
Papildyta:
Pyragas tai Gaila,kad per toli nuo taves gyvenu,ateiciau i svecius pyragu skanaut Bet kai grisiu,tai aplankysiu
Kepk obuolini,man drauge paskolino knyga,ten radau obuoliu pyraga su alkoholyje ismirkintais obuoliukais,mmm,gaila nebeturiu obuoliu,pati galvoju ka cia ryt issikepus.
Eklerams tešlą visada sudedu į maišiuką, jame padarau mažytę skylutę ir spaudžiu į skardą ir jokių švirkštų nereikia
QUOTE(bliuskė @ 2008 09 23, 22:35)
Eklerams tešlą visada sudedu į maišiuką, jame padarau mažytę skylutę ir spaudžiu į skardą ir jokių švirkštų nereikia
Gera mintis!!!
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 23, 20:16)
Skaniai pyragas atrodo.Dabar norim obuolių pyrago
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 23, 20:16)
" KA TUREJAU , TA SUDEJAU "
Cipsiuk, tavo pyragiukas kaip visada žavingas, niam niam , dabar lauksim obuolinio. Vakar man ko tai fotkių nerodė , tai galvojau, kad liksiu nepamačius tavo pyrago - šiandien viskas gerai . O ant pyrago tas įspaustas ornamentas kaip čia padarytas, tikriausia čia toks formos dugnas, ar klystu?
Kaip jūs čia visos skaniai prikepusios Nerealu
O aš šiandien kepiau paprastą keksą. Reikėjo sunaudoti pieną, kol nesugedo, ir vyšnias iš kompoto. Štai kas iš to išėjo:
Keksas su vyšniomis
Reikės:
1,5 st pieno
1 st cukraus
5 šaukštai aliejaus
1 a.š. sodos nugesintos actu
žiupsnelis druskos
2-3st miltų (gali būti ir šiek tiek daugiau, priklauso kokios stiklinės.Tešla turi būti grietinės tirštumo)
vyšnių (dėjau iš kompoto)
Į pieną supilame aliejų, cukrų, druską, miltus, nugesintą sodą, vyšnias. Viską gerai išmaišome. Dedame į formą išteptą riebalais ir kepame apie 180C apie pusvalandį.
Gavosi skanus, drėgnas keksas.
O aš šiandien kepiau paprastą keksą. Reikėjo sunaudoti pieną, kol nesugedo, ir vyšnias iš kompoto. Štai kas iš to išėjo:
Keksas su vyšniomis
Reikės:
1,5 st pieno
1 st cukraus
5 šaukštai aliejaus
1 a.š. sodos nugesintos actu
žiupsnelis druskos
2-3st miltų (gali būti ir šiek tiek daugiau, priklauso kokios stiklinės.Tešla turi būti grietinės tirštumo)
vyšnių (dėjau iš kompoto)
Į pieną supilame aliejų, cukrų, druską, miltus, nugesintą sodą, vyšnias. Viską gerai išmaišome. Dedame į formą išteptą riebalais ir kepame apie 180C apie pusvalandį.
Gavosi skanus, drėgnas keksas.
Na va ir pyragiukas , paprastutis tik laaaaaaabai slapes
Jums reikes :
200g. sviesto
200g. cukraus
1 pakelis vaniles
ziupsnelis druskos
4 kiausiniai
1 saukstelis cinamono
250g. miltu
3 sauksteliai kepimo milteliu
obuoliu , brukniu ( nebutinai )
I issukta sviesta imaisyti cukru , vanile , druska ir cinamona.
Po truputi suberti miltus ir kepimo miltelius sumaisytus kartu .
Tesla sukreciame i norimo dydzio skarda ( mano 22 ant 30cm.)
Obuolius nulupkite , supjaustykite1cm. storio griezineliais ir sudeliokite ant teslos , pabarstykite brukniu .
Kepti 200c. apie 40min
Kaipyrage obuoliai nuskes tesloje , mazdauk po puseslaiko , istraukite pyraga , greitai apdekite ji pjaustytais obuoliu gabaleliais ir vel paberkite brukniu, staigiai kisate atgal i orkaite .
Dabaigete kepti .
Kol pyragas sala , pasigaminate puse litro savo megstamos zele ( galima ja pasigaminti ir anksciau ).
Ant atvesusio pyrago pilate atvesuse , bet nesustenguse zele .
Dedame i saldytuva , kokiom 3 val.( kol zele sustinks ).
Atsargiai isverciame is skardos ( galite ir neimti , lai buna skardeleje ).
Stai ir viskas.
Tai slapiu pyragu megejoms tinkantis kepinys !!!
Papildyta:
JEtau KIAUSUS PAMIRSAU , JUOS REIKIA IMAISYTI , TADA KAI SUDEDAME CUKRU
Laaaaaabai atsiprasau
Jums reikes :
200g. sviesto
200g. cukraus
1 pakelis vaniles
ziupsnelis druskos
4 kiausiniai
1 saukstelis cinamono
250g. miltu
3 sauksteliai kepimo milteliu
obuoliu , brukniu ( nebutinai )
I issukta sviesta imaisyti cukru , vanile , druska ir cinamona.
Po truputi suberti miltus ir kepimo miltelius sumaisytus kartu .
Tesla sukreciame i norimo dydzio skarda ( mano 22 ant 30cm.)
Obuolius nulupkite , supjaustykite1cm. storio griezineliais ir sudeliokite ant teslos , pabarstykite brukniu .
Kepti 200c. apie 40min
Kaipyrage obuoliai nuskes tesloje , mazdauk po puseslaiko , istraukite pyraga , greitai apdekite ji pjaustytais obuoliu gabaleliais ir vel paberkite brukniu, staigiai kisate atgal i orkaite .
Dabaigete kepti .
Kol pyragas sala , pasigaminate puse litro savo megstamos zele ( galima ja pasigaminti ir anksciau ).
Ant atvesusio pyrago pilate atvesuse , bet nesustenguse zele .
Dedame i saldytuva , kokiom 3 val.( kol zele sustinks ).
Atsargiai isverciame is skardos ( galite ir neimti , lai buna skardeleje ).
Stai ir viskas.
Tai slapiu pyragu megejoms tinkantis kepinys !!!
Papildyta:
JEtau KIAUSUS PAMIRSAU , JUOS REIKIA IMAISYTI , TADA KAI SUDEDAME CUKRU
Laaaaaabai atsiprasau
Cipciuk, labai grazus pyragas!!! Man tai labai patinka slapi