Prispyre manesendien zentasiskepti ekleru ( daugiau niekas ju seimoj nevalgo ) , bet kadangi pas mane zentas liuks tai iskepiau
[COLOR=fuchsia]" EKLERAI "
Reseptas:
190ml. pieno
90g. sviesto
1 saukstelis cukraus
150g. miltu
4 kiausiniai
ziupsnelis druskos.
Gamyba:
Piena , sviesta ,cukru ir druska uzverdame . Persijotus miltus imaisyti i nuo ugnies nukelta piena . Vel statyti puoda ant ugnies ( mazos ) ir maisant plikyti tesla , tai reiskia maisyti tol , kol gausis vientisas gabalas , o puodo dugnas pasidenks balta plevele . Tesla perdeti i kita inda ir imusti viena kiausini , labai gerai issukti , po to imusti antra kiausini , ir vel gerai issukti ir taip visus . Tesla turi buti vientisa ir elastinga .
Skakda iskloti popierium , tesla sudeti i svirksta ir isspausti norimo dydzio ekleriukus . Kepti apie 30 min. 200c. jau ikaitintoje orkaiteje ( kepimo laikas priklauso nuo pyrageliu dydzio ).
Krema gaminau is sio kremo ( tai plikytas kremas ).
Vertinimas : tikekit -ne , bet sita daikta dariau pirma karta ( nes pas mus niekas ju nemegsta ) , teko paragauti ......skanu . Zentas sunaikino ekleriukus per keles minutes , klause ar brangu ji gaminti , sakau ne , tai jis - teks daznai kepti
Mano vyras tokius pyragelius is plikytos teslos su kremu tiesiog dievina....tai sakau, gal ir man gautusi, pasigerinciau jam
Ale tokio kremo is pokeliu, tai pas mus ner... turbut. Gal ji kazkaip galima pasigamint paciai?
Labai gundanciai atrodo pyrageliai...
Ale tokio kremo is pokeliu, tai pas mus ner... turbut. Gal ji kazkaip galima pasigamint paciai?
Labai gundanciai atrodo pyrageliai...
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 22, 21:31)
CIA PLIKYTAS KREMAS , pabandyk paieskoti kur apie pertepimus raso , as bazeje pirkau , skanus kremas reikes dar nusipirkti , pertepsiu napoleona
Nu pas Jus ten toj bazej tai visko galima nusipirkt jauciu koks jis skanus....
Pagalvojau, kad neturiu svirksto, tai kokie dar ekleriai gali but
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 22, 20:17)
atrodo laaabai skaniai ir laaabai tokius megstu
o tokio kremo yra pas mus Lt pirkti
Niam niam kokie skanutėliai ekleriukai
Jei negausit kremo iš pakelio, galima eklerus įdaryti, pvz., kremu su varške, kaip Sonatinos "Plikytuose pyragėliuose", cituoju:
"Kremui mikseriu išplakiau 100 g sviesto, 300 g mūsų švelniosios varškės, 1 puodelį cukraus pudros, 1 a. š. vanilinio cukraus ir 1 nedidelės citrinos žievelę".
Mišelės eklerai, čia irgi yra puikus plikyto kremo receptas, kurį pati esu dariusi du kartus Napoleonui pertepti.
Jei negausit kremo iš pakelio, galima eklerus įdaryti, pvz., kremu su varške, kaip Sonatinos "Plikytuose pyragėliuose", cituoju:
"Kremui mikseriu išplakiau 100 g sviesto, 300 g mūsų švelniosios varškės, 1 puodelį cukraus pudros, 1 a. š. vanilinio cukraus ir 1 nedidelės citrinos žievelę".
Mišelės eklerai, čia irgi yra puikus plikyto kremo receptas, kurį pati esu dariusi du kartus Napoleonui pertepti.
QUOTE(RiMami @ 2008 09 22, 22:45)
Niam niam kokie skanutėliai ekleriukai
ačiukas, jei nerasiu pirkti to kremo, išmėginsiu ši duota receptėlį
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 22, 21:17)
Prispyre mane siandien zentas iskepti ekleru
idealus grazesniu dar nemacius jau man tai bus ketvirtas receptas ju,tik reiktu kada isbandyti o ne tik kopijuotis tik kazkodel man atrodo sunkiausias tai kepinys,torta jau lengviau iskepti nei juos
cipciuk,kaip dabar nooooriu plikyto pyragelio,reikes butinai issikept,o krema as darau su mascarpones suriu ir sviestu,laaaabai skanus irgi
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 23, 11:15)
Aciu mergaites
As irgi anksciau maniau ,kad sunku jous daryti , bet tikrai vieni juokai gal per 20min. buvo skardoje , tik nereikia daryti dideliu , nes paskui gausis didele tuscia ertme , o ten tai reikes privaryti kremo atsakanciai
As irgi anksciau maniau ,kad sunku jous daryti , bet tikrai vieni juokai gal per 20min. buvo skardoje , tik nereikia daryti dideliu , nes paskui gausis didele tuscia ertme , o ten tai reikes privaryti kremo atsakanciai
O tai ta krema reikia idet perpjovus pyrageli, ar kaip?