Na tikrai jokio skirtumo kokios jis spalvos
Va pas mane dabar - baltas kaip sniegas , bet jis nieko nesiskyre nuo pries tai buvusio kreminio , vat tik jeigu butu sviestinis popierius tai jo visiskai nereikia tepti riebalais ( tik kur jo gauti , to tikro sviestinio )
Aciu , kokteiliukas buvo super
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 21, 22:39)
Na tikrai jokio skirtumo kokios jis spalvos
Va pas mane dabar - baltas kaip sniegas , bet jis nieko nesiskyre nuo pries tai buvusio kreminio , vat tik jeigu butu sviestinis popierius tai jo visiskai nereikia tepti riebalais ( tik kur jo gauti , to tikro sviestinio )
Aciu , kokteiliukas buvo super
Va pas mane dabar - baltas kaip sniegas , bet jis nieko nesiskyre nuo pries tai buvusio kreminio , vat tik jeigu butu sviestinis popierius tai jo visiskai nereikia tepti riebalais ( tik kur jo gauti , to tikro sviestinio )
Aciu , kokteiliukas buvo super
o as niekada ir netepu
buna popieriu prie kuriu limpa kepiniai. kazkada turejau, tai tas popierius tapdavo bulkutes dalimi nuo to laiko neberizikuoju ir visada perku tik FINO (ar kazkaip panasiai vadinasi)
Kiek čia daug skanumynų prikepėt, sužiūrėt visko nespėju, buvo sugedęs mano kompas, tai dabar vos spėju jus vytis
Na kokios skanutėlės ir gražutėlės, cipsiuk, tavo bandelės Ačiū už receptuką. Ir visi prieš tai buvę tavo tortukai superiniai , papuošimai fantastiški ir kitų merginų daividijos, aguonėlės, cinsidės ir kitų visų visų kepiniai fainučiai, o svarbiausia, kad savo rankom ir skanūs . Ačiū už receptukus
Aš prieš kelias dienas kepiau irgi labai skanų pyragą su obuoliais, nors receptas buvo pyrago su kriaušėmis. Receptą nusirašiau iš reklaminės Eve margarino knygutės Receptų knygutė. Tikrai sėkmingas receptas, pyragas labai skanus, pagrindas toks drėgnas/keksinis, išmėgintas ant svečių ir buvo labai išgirtas.
PYRAGAS SU KRIAUŠĖMIS (ARBA SU OBUOLIAIS)
2 st. miltų,
200 g margarino Eve,
1,5 st. cukraus,
3 kiaušiniai,
200 g grietinės,
1 a. š. sodos,
0,5 a. š. citrinos rūgšties (nedėjau visai),
šviežių arba iš kompoto kriaušių (galima pakeisti obuoliais)
Sirupui:
1 st. cukraus,
1 l vandens.
Margariną išsukti. Dėti po kiaušinį ir berti po pusę stiklinės cukraus. Pilti grietinę, nugesintą sodą, citrinos rūgštį, miltus. Tešlą pilti į margarinu išteptą skardą. Ant viršaus išdėlioti pusiau perpjautas kriaušes iš kompoto arba nuluptas ir apvirtas cukraus sirupe šviežias. Kepti 180° C temperatūroje 3540 min.
Mano komentaras.
Šį pyragą esu kepus ir su kriaušėmis ir su obuoliais. Su kriaušėmis net iš trigubos produktų normos didelėje skardoje (kur nuotraukoje, čia iš dvigubos normos su obuoliais, na gal reikėjo kiek didesnę skardą imti, labai aukštas gavosi ir sunkiau perkepė). Citrinos rūgšties nedėjau visai. Pirmą kartą kepiau su labai pernokusiomis kriaušėmis (prinokusiomis iki tiek, kad pirštai tiesiog patys lindo į kriaušes ir reikėjo skubiai jas sunaudoti). Jas nulupau, išpjausčiau minkštas vietas, supjausčiau ketvirčiais. Sirupe neapviriau. Tešlą plakiau su mikseriu. Ant tešlos išdėliojau kriaušes, jas truputį įspaudžiant. Pyragas gavosi labai skanus, gal truputėlį norėjosi kažkokios rūgštelės vaisiuose (o gal reikėjo sudėti tą citrinos rūgštį į tešlą, nes kriaušės tai saldžios, bet pabijojau). Kitą kartą kriaušes pakeičiau obuoliais. Kadangi obuoliai pasitaikė ganėtinai rūgštūs ir sultingi, aš jų gabalus kelias minutes visgi paviriau sirupe (kaip tik turėjau likutį sirupo, nes dariau kompotus ir pagalvojau, kad obuoliai gali paleisti daug sulčių ir permirks tešla). Kurį laiką pakepus, pyragą ištraukiau ir paviršių apibarsčiau su cinamonu sumaišytu cukrumi. Kai pyrago paviršius gražiai parudo, formą pridengiau su folija, kad pyrago paviršius nesudegtų, o tešla iškeptų, nes pyragas toks drėgnas gaunasi, o dar ir storokas buvo. Pabaigoje dar kiek pakepiau be folijos, kad drėgmė išgaruotų. Tikrinau mediniu pagaliuku. Su obuoliais man patiko labiau, nes jautėsi skani rūgštelė. Prie šio pyrago, labai tiktų plakta grietinėlė (aš neturėjau).
Toj knygutėj, nuotraukytėj, tai pyragas keptas apvalioje, banguotais šonais formoje, ratu prismaigstyta kriaušių stambiais gabalais.
P.S. kaip matote kepimo popierių naudoju patį paprasčiausią, jį visada patepu sviestu ir viskas puikiausiai gaunasi
Na kokios skanutėlės ir gražutėlės, cipsiuk, tavo bandelės Ačiū už receptuką. Ir visi prieš tai buvę tavo tortukai superiniai , papuošimai fantastiški ir kitų merginų daividijos, aguonėlės, cinsidės ir kitų visų visų kepiniai fainučiai, o svarbiausia, kad savo rankom ir skanūs . Ačiū už receptukus
Aš prieš kelias dienas kepiau irgi labai skanų pyragą su obuoliais, nors receptas buvo pyrago su kriaušėmis. Receptą nusirašiau iš reklaminės Eve margarino knygutės Receptų knygutė. Tikrai sėkmingas receptas, pyragas labai skanus, pagrindas toks drėgnas/keksinis, išmėgintas ant svečių ir buvo labai išgirtas.
PYRAGAS SU KRIAUŠĖMIS (ARBA SU OBUOLIAIS)
2 st. miltų,
200 g margarino Eve,
1,5 st. cukraus,
3 kiaušiniai,
200 g grietinės,
1 a. š. sodos,
0,5 a. š. citrinos rūgšties (nedėjau visai),
šviežių arba iš kompoto kriaušių (galima pakeisti obuoliais)
Sirupui:
1 st. cukraus,
1 l vandens.
Margariną išsukti. Dėti po kiaušinį ir berti po pusę stiklinės cukraus. Pilti grietinę, nugesintą sodą, citrinos rūgštį, miltus. Tešlą pilti į margarinu išteptą skardą. Ant viršaus išdėlioti pusiau perpjautas kriaušes iš kompoto arba nuluptas ir apvirtas cukraus sirupe šviežias. Kepti 180° C temperatūroje 3540 min.
Mano komentaras.
Šį pyragą esu kepus ir su kriaušėmis ir su obuoliais. Su kriaušėmis net iš trigubos produktų normos didelėje skardoje (kur nuotraukoje, čia iš dvigubos normos su obuoliais, na gal reikėjo kiek didesnę skardą imti, labai aukštas gavosi ir sunkiau perkepė). Citrinos rūgšties nedėjau visai. Pirmą kartą kepiau su labai pernokusiomis kriaušėmis (prinokusiomis iki tiek, kad pirštai tiesiog patys lindo į kriaušes ir reikėjo skubiai jas sunaudoti). Jas nulupau, išpjausčiau minkštas vietas, supjausčiau ketvirčiais. Sirupe neapviriau. Tešlą plakiau su mikseriu. Ant tešlos išdėliojau kriaušes, jas truputį įspaudžiant. Pyragas gavosi labai skanus, gal truputėlį norėjosi kažkokios rūgštelės vaisiuose (o gal reikėjo sudėti tą citrinos rūgštį į tešlą, nes kriaušės tai saldžios, bet pabijojau). Kitą kartą kriaušes pakeičiau obuoliais. Kadangi obuoliai pasitaikė ganėtinai rūgštūs ir sultingi, aš jų gabalus kelias minutes visgi paviriau sirupe (kaip tik turėjau likutį sirupo, nes dariau kompotus ir pagalvojau, kad obuoliai gali paleisti daug sulčių ir permirks tešla). Kurį laiką pakepus, pyragą ištraukiau ir paviršių apibarsčiau su cinamonu sumaišytu cukrumi. Kai pyrago paviršius gražiai parudo, formą pridengiau su folija, kad pyrago paviršius nesudegtų, o tešla iškeptų, nes pyragas toks drėgnas gaunasi, o dar ir storokas buvo. Pabaigoje dar kiek pakepiau be folijos, kad drėgmė išgaruotų. Tikrinau mediniu pagaliuku. Su obuoliais man patiko labiau, nes jautėsi skani rūgštelė. Prie šio pyrago, labai tiktų plakta grietinėlė (aš neturėjau).
Toj knygutėj, nuotraukytėj, tai pyragas keptas apvalioje, banguotais šonais formoje, ratu prismaigstyta kriaušių stambiais gabalais.
P.S. kaip matote kepimo popierių naudoju patį paprasčiausią, jį visada patepu sviestu ir viskas puikiausiai gaunasi
RiMami nu labai skaniai atrodo tavo pyragiukas.pati esu susipykus su obuoliais pyraguos,ta ko gero si bandysiu su kriausemis
as tai savaitgali dariau aisku pagal Daividija vafliukus ( pertepimui:virto kondenc.pieno bonkute ir nepilnas pakelis svieto).Greita ir skanu
as tai savaitgali dariau aisku pagal Daividija vafliukus ( pertepimui:virto kondenc.pieno bonkute ir nepilnas pakelis svieto).Greita ir skanu
QUOTE(aguonele @ 2008 09 22, 11:22)
as tai savaitgali dariau aisku pagal Daividija vafliukus ( pertepimui:virto kondenc.pieno bonkute ir nepilnas pakelis svieto).Greita ir skanu
O kaip čia konkrečiau? Gal galit kas nuorodą pamėtėt kur čia tas recepčiukas?
QUOTE(MAMICY @ 2008 09 22, 05:41)
o as niekada ir netepu
buna popieriu prie kuriu limpa kepiniai. kazkada turejau, tai tas popierius tapdavo bulkutes dalimi nuo to laiko neberizikuoju ir visada perku tik FINO (ar kazkaip panasiai vadinasi)
buna popieriu prie kuriu limpa kepiniai. kazkada turejau, tai tas popierius tapdavo bulkutes dalimi nuo to laiko neberizikuoju ir visada perku tik FINO (ar kazkaip panasiai vadinasi)
O aš visada naudoju spec.paklota (Magic cooking sheet) tiesiog stebuklas.Gali naudot melejoną kartų,tik nuplauni,nušluostai ir vėl naudok.Niekas niekada neprilimpa
Na aš irgi gaminau šį bei tą karamelinio:
receptas:
Aš formavimui naudojau ne kepimo poepierių, o maistinę plėvelę, kur būna ritinėliuose. Standžiai suvyniojau ir suteikiau norimą formą. Po šaldymo supjausčiau gabalėliais pyragą ir skanavom Likutį laikau šaldytuve.
Labai skanu, greita ir paprasta...mano vyras negalejo atsiplešt nuo lėkštės
receptas:
Aš formavimui naudojau ne kepimo poepierių, o maistinę plėvelę, kur būna ritinėliuose. Standžiai suvyniojau ir suteikiau norimą formą. Po šaldymo supjausčiau gabalėliais pyragą ir skanavom Likutį laikau šaldytuve.
Labai skanu, greita ir paprasta...mano vyras negalejo atsiplešt nuo lėkštės
QUOTE(aguonele @ 2008 09 22, 11:22)
RiMami nu labai skaniai atrodo tavo pyragiukas.pati esu susipykus su obuoliais pyraguos,ta ko gero si bandysiu su kriausemis
Aguonėle, ačiū ačiū WOW kokie vafliukai, idealūs, skanutėliai .
Dėl to pyrago, tai įvertink, ar tavo kriaušės, kurias dėsi turi šiokios tokios rūgštelės, nes mano buvo visiškai saldžios, tai rūgštelės labai norėjosi.
Ir tavo, Papalike, skanėstukas vaikystę priminė. O aš žinau iš kokios knygos šis receptas ir aš ją turiu, seniai nevarčiau, reiks paskaitinėt
QUOTE(wijokle @ 2008 09 22, 11:47)
O kaip čia konkrečiau? Gal galit kas nuorodą pamėtėt kur čia tas recepčiukas?
nu issiverdi kondencuoto pieno skardine, jai leidi atvesti tada supili i puoda,dedi sviesta ir sluotele gerai ismaisai,kol pasidaro vienisa mase ir pertepi vafliu lapus.toks cia ir receptas
QUOTE(aguonele @ 2008 09 22, 13:17)
nu issiverdi kondencuoto pieno skardine, jai leidi atvesti tada supili i puoda,dedi sviesta ir sluotele gerai ismaisai,kol pasidaro vienisa mase ir pertepi vafliu lapus.toks cia ir receptas
As kazkada su Rududu taip dariau. Irgi skanu.
Ka tik kepiau varskes apkepa pagal recepta Nuoroda
As visad toki kepu, ir gaunasi super: purus, nei per saldus, nei per koks na zodziu mums jis labai labai patinka. Atleiskit, kazko foto nekokybiskos gavosi...
QUOTE(aguonele @ 2008 09 22, 13:17)
nu issiverdi kondencuoto pieno skardine, jai leidi atvesti tada supili i puoda,dedi sviesta ir sluotele gerai ismaisai,kol pasidaro vienisa mase ir pertepi vafliu lapus.toks cia ir receptas
bandysim
Kur visos dinge... taip nuobodu...