Varškės pyragas200 g sviesto arba margarino,
0,5 stiklinės cukraus,
1 arbatinio šaukštelio kjepimo miltelių,
2 kiaušinių trynių,
2 stiklinių miltų
Įdarui reikės:
500 g 9 procentų riebumo varškės,
2 kiaušinių baltymų,
0,5 stiklinės cukraus,
200 g razinų,
Župsnelio vanilinio cukraus
Sviestą arba margariną ištrinkite su cukrumi. Sudėkite lengvai išplaktus kiaušinių trynius, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišykite. Į gautą masę suberkite miltus ir vėl viską gerai išmaišykite.
Paruoškite įdarą: varškę ištrinkite su cukrumi, suberkite vanilinį cukrų, razinas ir standžiai išplaktus kiaušinių baltymus.
Kepimo skardą ištepkite riebalais. Maždaug du trečdalius tešlos iškočiokite ir ja išklokite kepimo formos dugną. Ant tešlos sudėkite paruoštą varškės įdarą, ant kurio viršaus sutarkuokite arba sutrupinkite likusią tešlą.
Kepkite 20 25 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!