As savo mazylio gimtadieniui, pirma kart gyvenime banziau iskept tortuka Na gal ne pats graziausias, bet kaip pirma kart gal ne taip ir bloga
INGREDIENTAI:
Tešlai:
4 kiaušiniai;
120 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
100 g miltu;
1 valg. š. krakmolo;
1 arb. š. kepimo milteliu.
Idarui:
500 g varškes;
150 g cukraus;
Tarkuota apelsino žievele;
6 arb. š. želatinos;
400 ml grietineles;
750 g braškiu.
GAMINIMAS:
Orkaite ikaitinti iki 200°C temperaturos.
Kiaušinius iki purios mases išplakti su šaukštu vandens.
Plakant po truputi berti cukru bei vanilini cukru.
Miltus sumaišyti su krakmolu bei kepimo milteliais ir užsijoti ant kiaušiniu mases.
Viska atsargiai išmaišyti.
Tešla supilti i 28 cm skersmens torto forma, kurios dugnas išklotas pergamentiniu popieriumi,
ir kepti 30-40 min. Paskui nuimti torto formos krašta, išimti biskvita ir ataušinti.
Nuimti kepimo popieriu ir biskvita perpjauti i dvi dalis (taip, kad gautusi 2 lakštai).
Varške išmaišyti su cukrumi ir tarkuota apelsino žievele.
Želatina ištirpinti ir imaišyti i varškes mase.
Kai varške ims stingti, imaišyti standžiai išplakta grietinele.
Braškes nuplauti, nuvalyti ir supjaustyti i keturias dalis.
Apatine biskvito dali pirmiausia apdeti braškemis.
Ant uogu užtepti puse varškes ir grietineles kremo.
Uždeti antraji biskvita ir aptepti likusiu kremu.
Palaukti, kol kremas sustings. Tada ant viršaus išdelioti likusias braškes.
Torto kraštus galima apibarstyti šokolado drožlemis.
QUOTE(Jacina @ 2008 09 17, 13:12)
As savo mazylio gimtadieniui, pirma kart gyvenime banziau iskept tortuka Na gal ne pats graziausias, bet kaip pirma kart gal ne taip ir bloga
INGREDIENTAI:
Tešlai:
4 kiaušiniai;
120 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
100 g miltu;
1 valg. š. krakmolo;
1 arb. š. kepimo milteliu.
Idarui:
500 g varškes;
150 g cukraus;
Tarkuota apelsino žievele;
6 arb. š. želatinos;
400 ml grietineles;
750 g braškiu.
GAMINIMAS:
Orkaite ikaitinti iki 200°C temperaturos.
Kiaušinius iki purios mases išplakti su šaukštu vandens.
Plakant po truputi berti cukru bei vanilini cukru.
Miltus sumaišyti su krakmolu bei kepimo milteliais ir užsijoti ant kiaušiniu mases.
Viska atsargiai išmaišyti.
Tešla supilti i 28 cm skersmens torto forma, kurios dugnas išklotas pergamentiniu popieriumi,
ir kepti 30-40 min. Paskui nuimti torto formos krašta, išimti biskvita ir ataušinti.
Nuimti kepimo popieriu ir biskvita perpjauti i dvi dalis (taip, kad gautusi 2 lakštai).
Varške išmaišyti su cukrumi ir tarkuota apelsino žievele.
Želatina ištirpinti ir imaišyti i varškes mase.
Kai varške ims stingti, imaišyti standžiai išplakta grietinele.
Braškes nuplauti, nuvalyti ir supjaustyti i keturias dalis.
Apatine biskvito dali pirmiausia apdeti braškemis.
Ant uogu užtepti puse varškes ir grietineles kremo.
Uždeti antraji biskvita ir aptepti likusiu kremu.
Palaukti, kol kremas sustings. Tada ant viršaus išdelioti likusias braškes.
Torto kraštus galima apibarstyti šokolado drožlemis.
INGREDIENTAI:
Tešlai:
4 kiaušiniai;
120 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
100 g miltu;
1 valg. š. krakmolo;
1 arb. š. kepimo milteliu.
Idarui:
500 g varškes;
150 g cukraus;
Tarkuota apelsino žievele;
6 arb. š. želatinos;
400 ml grietineles;
750 g braškiu.
GAMINIMAS:
Orkaite ikaitinti iki 200°C temperaturos.
Kiaušinius iki purios mases išplakti su šaukštu vandens.
Plakant po truputi berti cukru bei vanilini cukru.
Miltus sumaišyti su krakmolu bei kepimo milteliais ir užsijoti ant kiaušiniu mases.
Viska atsargiai išmaišyti.
Tešla supilti i 28 cm skersmens torto forma, kurios dugnas išklotas pergamentiniu popieriumi,
ir kepti 30-40 min. Paskui nuimti torto formos krašta, išimti biskvita ir ataušinti.
Nuimti kepimo popieriu ir biskvita perpjauti i dvi dalis (taip, kad gautusi 2 lakštai).
Varške išmaišyti su cukrumi ir tarkuota apelsino žievele.
Želatina ištirpinti ir imaišyti i varškes mase.
Kai varške ims stingti, imaišyti standžiai išplakta grietinele.
Braškes nuplauti, nuvalyti ir supjaustyti i keturias dalis.
Apatine biskvito dali pirmiausia apdeti braškemis.
Ant uogu užtepti puse varškes ir grietineles kremo.
Uždeti antraji biskvita ir aptepti likusiu kremu.
Palaukti, kol kremas sustings. Tada ant viršaus išdelioti likusias braškes.
Torto kraštus galima apibarstyti šokolado drožlemis.
Labai šaunus torčiukas,
QUOTE(jurguliux @ 2008 09 17, 08:37)
na apie miltus priminei...vakar kalbėjau su kolega, apie juos... jis nusimano tuose reikaluose....
zodziu miltu yra kelios rusys ir jie skirstomi pagal glituma ir rupuma
kuo didesne glitumo klase (A, B, C, D, gličiausi A klases) tuo geriau
ir pagal rupuma: buna 450, 550 ....jis net buvo rades 1018 , tai zodziu kuo smulkesni tuo labiau tinka visokiems kepiniams....
jei jis man pamelavo, tai ir as pamelavau jums
o tais rupiais (ekstra) miltais as nelabai likau patenkinta, nes pagrinde naudoju juos kepiniams...sugryzau spie senuju (550 smulkumo, o jei neklystu ekstra miltai 450)
tai taip, kad gal kazkiek ir miltai pagadino sausainukus
zodziu miltu yra kelios rusys ir jie skirstomi pagal glituma ir rupuma
kuo didesne glitumo klase (A, B, C, D, gličiausi A klases) tuo geriau
ir pagal rupuma: buna 450, 550 ....jis net buvo rades 1018 , tai zodziu kuo smulkesni tuo labiau tinka visokiems kepiniams....
jei jis man pamelavo, tai ir as pamelavau jums
o tais rupiais (ekstra) miltais as nelabai likau patenkinta, nes pagrinde naudoju juos kepiniams...sugryzau spie senuju (550 smulkumo, o jei neklystu ekstra miltai 450)
tai taip, kad gal kazkiek ir miltai pagadino sausainukus
QUOTE(pievauja @ 2008 09 17, 09:18)
Ekstra miltai apskritai kažkas keisto, man manų kruopas primena. Aš naudoju ekologiškus rupius kvietinius arba ruginius miltus. Na kur grūdai stambiai permalti ir nevalyti. Kažkaip norisi visus kepinius bent šiek tiek sveikus padaryti
Matyt, teks grįžti prie aukščiausios rūšies miltų ir bandyti dar kartą.
Matyt, teks grįžti prie aukščiausios rūšies miltų ir bandyti dar kartą.
as visada naudoju karaliskus miltus, jie man geriausi bandziau su kitokiais visokiais auksciausios rusies, bet nea man jie visai nea
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 16, 22:03)
Na va isbandziau siandien pirkta AREVITOJ silikonine keksiuku forma , na super daiktas , tik apvertei forma , o jie pupt ir iskrito
O cia vidus mano keksiuku
O cia vidus mano keksiuku
Labai fainos formeles, ir keksiukai liuksiski
QUOTE(Jacina @ 2008 09 17, 11:12)
As savo mazylio gimtadieniui, pirma kart gyvenime banziau iskept tortuka Na gal ne pats graziausias, bet kaip pirma kart gal ne taip ir bloga
Palaukti, kol kremas sustings. Tada ant viršaus išdelioti likusias braškes.
Torto kraštus galima apibarstyti šokolado drožlemis.
Palaukti, kol kremas sustings. Tada ant viršaus išdelioti likusias braškes.
Torto kraštus galima apibarstyti šokolado drožlemis.
Labai skaniai atrodo tortukas
Sveikutes vakar kepiau savo ir vyro megamia obuoliu pyraga Receptas iprastas..
Reikia :
3 kiausiniu
1 nepilna stikline cukraus
2 arbat. s. kepimo milteliu
10 valg. s. aliejaus
miltu tiek kiek reikia, kad pasidarytu reikiamas tirstumas (mazdaug 1,5 stiklines)
4 dideli obuoliai
cinamonas
vanilinis cukrus
Gaminti :
Cukru su kiausiniais ir vaniliniu cukrumi isplakti iki putu. Supilti alieju, galima dar kvapu kelis lasiukus. Galop pilti miltus sumaisytus su kepimo milteliais, po truputi vis maisyti kol pasidaro norimas tirstumas.
Atskirai supjauscius obuolius apibarstyti juos cukrumi ir cinamonu. Paruostus obuolius sudeti i tesla.
Reikia :
3 kiausiniu
1 nepilna stikline cukraus
2 arbat. s. kepimo milteliu
10 valg. s. aliejaus
miltu tiek kiek reikia, kad pasidarytu reikiamas tirstumas (mazdaug 1,5 stiklines)
4 dideli obuoliai
cinamonas
vanilinis cukrus
Gaminti :
Cukru su kiausiniais ir vaniliniu cukrumi isplakti iki putu. Supilti alieju, galima dar kvapu kelis lasiukus. Galop pilti miltus sumaisytus su kepimo milteliais, po truputi vis maisyti kol pasidaro norimas tirstumas.
Atskirai supjauscius obuolius apibarstyti juos cukrumi ir cinamonu. Paruostus obuolius sudeti i tesla.
QUOTE(Jacina @ 2008 09 17, 12:12)
Tikrai gražiai ir skainiai atrodo Tavasis tortukas O tas raideles pati darei ar pirkai? jei pirkai tai kur?
Ka tik pas anyta atvaziavo jos antras sunus su vaikais. Tai vakar anyta vaikuciams tiems dave mano keptu spurgu, tai siandien jie jos klausia: "Mociute, ar tu dar turi tu kukuliu" tai anyta atejo pas mane spurgu tai kaip dvi turejau dar
Galvoju ka cia dar issikepus...
Galvoju ka cia dar issikepus...
Gal esat kuri kepusi biskvita su kondensuotu pienu Buciau labai dekinga jei pasidalintumet receptuku penktadieni tetes gimtadienis, tai noreciau ji nustebinti
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 11, 19:48)
Na va ir jisai "TORTAS SU ANANASAIS "
Mano vertinimas : 100 balu !!! , slapes , saldrukstis, gaivus ......
RECEPTAS ( JEIGU KAM PATIKO )
3 kiausiniai
250 g .cukraus
1 pakelis vanilino
100g. miltu
100g. krakmolo
1 pakelis kepimo milteliu
1 pakelis kremo pusfabrikacio
200ml. pieno
200g sviesto
3 saukstai ananasu ar abrikosu uogienes
1 didelis indelis koncervuotu ananasu
Mikseriu visu greiciu plakti kiausinius su 3 saukstais silto vandens ( apie 1 min. )
Toliau plakant ,po truputi supilti cukru ir vanile ( plakti 2 min. )
Plakant maziausiu greiciu supilti miltus , krakmola ir kepimo miltelius ,gerai isplakti.
I kepimo forma itiesti kepimo popieriu ir istepti riebalais ,supilti tesla .
Kepti 30min. 200C. ikaitintoje orkaiteje.
Iskepusi ir atvesusi perpjauti i 3 dalis.
Ikremo miltelius ipilti salta piena ir 1 min. paplakti , iplakti minksta sviesta .
I forma deti biskvita , jeigu norite slapio suliekite sultikis nuo ananasu .
Dekite uogiene ir islyginkite ,ant uogienes dekite krema ir pridekite ananasu gabaliuku .
Taip sutepkite visus biskvitus ( tik uogienes vienas sluoksnis .)
Dedame saltai ( kad ir i saldikli ).
Pastengusi isimame is formos , aptepame kremu .
Toliau , papuosimas jusu fantazija
Nu super receptai , ka bedarai viskas skanu ir puikiai gaunasi
Mano vertinimas : 100 balu !!! , slapes , saldrukstis, gaivus ......
RECEPTAS ( JEIGU KAM PATIKO )
3 kiausiniai
250 g .cukraus
1 pakelis vanilino
100g. miltu
100g. krakmolo
1 pakelis kepimo milteliu
1 pakelis kremo pusfabrikacio
200ml. pieno
200g sviesto
3 saukstai ananasu ar abrikosu uogienes
1 didelis indelis koncervuotu ananasu
Mikseriu visu greiciu plakti kiausinius su 3 saukstais silto vandens ( apie 1 min. )
Toliau plakant ,po truputi supilti cukru ir vanile ( plakti 2 min. )
Plakant maziausiu greiciu supilti miltus , krakmola ir kepimo miltelius ,gerai isplakti.
I kepimo forma itiesti kepimo popieriu ir istepti riebalais ,supilti tesla .
Kepti 30min. 200C. ikaitintoje orkaiteje.
Iskepusi ir atvesusi perpjauti i 3 dalis.
Ikremo miltelius ipilti salta piena ir 1 min. paplakti , iplakti minksta sviesta .
I forma deti biskvita , jeigu norite slapio suliekite sultikis nuo ananasu .
Dekite uogiene ir islyginkite ,ant uogienes dekite krema ir pridekite ananasu gabaliuku .
Taip sutepkite visus biskvitus ( tik uogienes vienas sluoksnis .)
Dedame saltai ( kad ir i saldikli ).
Pastengusi isimame is formos , aptepame kremu .
Toliau , papuosimas jusu fantazija
Nu super receptai , ka bedarai viskas skanu ir puikiai gaunasi
Kepu dabar biskvita siam tortukui, pasiemusi knyga studijuoju. tik mane nervina, kad toj knygoj parasyta pakelis vanilinio cukraus, arba pakelis kepimo milteliu bet as turejau vanilinio cukraus ir po 16 g, ir po 20 g, ir po 100 g tai uzvolinau kokius 50 gr. Nes neaisku kiek, o kepimo milteliu 3 arbatinius kaupinus saukstelius. Tik va as tikra duracka parasyta kad pilti i 28 cm forma, tai negalejau as sugalvot daryt is puses normos juk turiu 22 cm formele...dabar turesim valgyt dideli torta aiksu jei ji padarysiu, nes kolkas neturiu ananasu kolkas
Na va, pasikalbejau su savimi
Ir kaip suprantu, i ta vanilini krema pilti maziau pieno nei nurodyta? Nes ten parasyta ant pokelio 300 ml, recepte 500 ml, Jus 200 ml, kiek man pilt? ir sviesto 100 g daugiau? Cia klausiu Cipciuko
Jau pridariau bedos uzuodziau svilesiu kvapa, ir issigandus kaip truktelejau forma, ziuriu kad jis dar kliuksi, o jau vos nedega, ir dar sonas subliusko, nu negaliu kaip nervuoja