O as klausau muzikele lukas ir goda "nieko nezinau" kazkaip pakyla nuotaika niuria diena paklausius sia daina arba Axom ""Vandenynai" na na na, ne i tema as cia...
kaip graziai atrodo persikinis pyragas
Seku jusu tema jau senokai ir kazkart vis bandau kai kuri is jusu idetu receptuka tai nutariau ir as pasirodyt savo super lengvai pagaminama deserta
Receptukas: 1 pakelio sausainiu, 75 g sviesto, 2 pakeliu varskes, 1 pakelio plakamos grietineles (200 ml), 125 ml jogurto (emiau braskini), 75 ml pieno, pakelis (18 g) zelatinos, 2 pakeliai skirtingu spalvu zele, 100 g cukraus, vanilinio cukraus.
Ant virsaus pyliau apelsinine zele
Pirmiausia padariau zele. Kai sustingo, supjausciau gabaliukais.
Sausainius sutrupinau, sviesta islydziau ir sumaisiau su sausainiais. I torto forma patiesiau kepimo popieriu. Sudejau sausainius ir padejau i saldytuva sustingti.
Uzmerkiau zelatina, kad isbrinktu. Tada, varske, cukru, jogurta ismaisiau mikseriu. Zelatina uzkaitinau piene ir plakant mikseriu supyliau i varkes krema. Isplakiau grietinele ir atsargiai imaisiau i varske. Sudejau zeles gabaliukus. Viska ismaisiau ir sukreciau i torto forma. Idejau i saldytuva.
Receptukas: 1 pakelio sausainiu, 75 g sviesto, 2 pakeliu varskes, 1 pakelio plakamos grietineles (200 ml), 125 ml jogurto (emiau braskini), 75 ml pieno, pakelis (18 g) zelatinos, 2 pakeliai skirtingu spalvu zele, 100 g cukraus, vanilinio cukraus.
Ant virsaus pyliau apelsinine zele
Pirmiausia padariau zele. Kai sustingo, supjausciau gabaliukais.
Sausainius sutrupinau, sviesta islydziau ir sumaisiau su sausainiais. I torto forma patiesiau kepimo popieriu. Sudejau sausainius ir padejau i saldytuva sustingti.
Uzmerkiau zelatina, kad isbrinktu. Tada, varske, cukru, jogurta ismaisiau mikseriu. Zelatina uzkaitinau piene ir plakant mikseriu supyliau i varkes krema. Isplakiau grietinele ir atsargiai imaisiau i varske. Sudejau zeles gabaliukus. Viska ismaisiau ir sukreciau i torto forma. Idejau i saldytuva.
QUOTE(Laurita_22 @ 2008 09 16, 20:10)
tai nutariau ir as pasirodyt savo super lengvai pagaminama deserta
labai saunus torciukas
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 16, 22:03)
Na va isbandziau siandien pirkta AREVITOJ silikonine keksiuku forma , na super daiktas ,
na siaip cia reikia ir recepta ideti man labai jau keista keksiuku forma,nors ir skaniai atrodo keksiukai man su kita forma asocijuojas...
Na ir skanumynų grožis
Jungiamės prie sveikinimų
Papildyta:
O kas ten keksiukų apačioj,oi t.y. viršuje?
Jungiamės prie sveikinimų
Papildyta:
O kas ten keksiukų apačioj,oi t.y. viršuje?
O ten ju visokiu rusiu buvo , o as specialiai sita pirkau ,tokia neiprasta ,a nos jau nusibode sitos ir zeliukams tiks , o ta recepta tai as amziais pamirstu na jis laaaaabai paprastas :
125g . sviesto
125g . cukraus
120g . miltu
4 kiausiniai
puse saukstelio kepimo milteliu
( as i viena puse teslos dejau kakavos , o i kita dziovintu vysniu , ir truputi aguonu )
Sviesta istirpini , kai atausta imaisai cukru , truputi pasuki, kad istirptu , musi kiausinius , issuki , beri miltus ir kep. miltelius . Tesla padalini i dvi dalis , o jau i jas idadi ko tik sirdis geidzia . Supili i formeles ir kepi , gal koki 20 min. ,na cia nuo formeliu dydzio priklauso , patikrini ar iskepes sausu pagaliuku.
Stai ir viskas
125g . sviesto
125g . cukraus
120g . miltu
4 kiausiniai
puse saukstelio kepimo milteliu
( as i viena puse teslos dejau kakavos , o i kita dziovintu vysniu , ir truputi aguonu )
Sviesta istirpini , kai atausta imaisai cukru , truputi pasuki, kad istirptu , musi kiausinius , issuki , beri miltus ir kep. miltelius . Tesla padalini i dvi dalis , o jau i jas idadi ko tik sirdis geidzia . Supili i formeles ir kepi , gal koki 20 min. ,na cia nuo formeliu dydzio priklauso , patikrini ar iskepes sausu pagaliuku.
Stai ir viskas
slyvų pyragas
6 kiaušiniai
330 g cukraus
200 g miltų
50 g maltų džiūvėsėlių
2 šaukštai krakmolo
5 didelės slyvos
aviečių uogienės
kiaušinių trynius ir baltymus atskirti. trynius su stikline sukraus išsukt iki purumo (aš daugiau cukraus ir nebenaudojau). suberti miltus, džiūvėsėlius, krakmolą (dar galima ir papildomai kepimo miltelių įdėti, nors aš jų nedėjau).
kiaušinių baltymus atvėsint ir su trupučiu druskos išplakt iki standžių putų. sukrėst į trynių masę ir atsargiai išmaišyt.
slyvas nuplaut, perpjaut pusiau ir išimt kauliukus.
kepimo formą pabarstyt džiūvėsėliais, supilt tešlą. ant jos išdėliot perpjautas slyvas. recepte buvo parašyta, kad dar reik aviečių uogiene patept, bet kadangi tešla dar prieš ją kepant buvo skysta, uogienę tepiau į pabaigą.
dar užbėriau šiek tiek cinamono
skanaus!!!
kadangi pyragas biskvitiniu pagrindu, tai truputį sausokas..galbūt galima būtų kokiu sirupu palaistyt. bet šiaip lengvai pagaminamas
6 kiaušiniai
330 g cukraus
200 g miltų
50 g maltų džiūvėsėlių
2 šaukštai krakmolo
5 didelės slyvos
aviečių uogienės
kiaušinių trynius ir baltymus atskirti. trynius su stikline sukraus išsukt iki purumo (aš daugiau cukraus ir nebenaudojau). suberti miltus, džiūvėsėlius, krakmolą (dar galima ir papildomai kepimo miltelių įdėti, nors aš jų nedėjau).
kiaušinių baltymus atvėsint ir su trupučiu druskos išplakt iki standžių putų. sukrėst į trynių masę ir atsargiai išmaišyt.
slyvas nuplaut, perpjaut pusiau ir išimt kauliukus.
kepimo formą pabarstyt džiūvėsėliais, supilt tešlą. ant jos išdėliot perpjautas slyvas. recepte buvo parašyta, kad dar reik aviečių uogiene patept, bet kadangi tešla dar prieš ją kepant buvo skysta, uogienę tepiau į pabaigą.
dar užbėriau šiek tiek cinamono
skanaus!!!
kadangi pyragas biskvitiniu pagrindu, tai truputį sausokas..galbūt galima būtų kokiu sirupu palaistyt. bet šiaip lengvai pagaminamas
turiu tokį klausimą - kepiau morkų sausainius, bet gavosi kieti ir guminiai.
Originaliame recepte buvo morkos, cukrus, taukai ir miltai. Aš taukus pakeičiau aliejumi - gal čia ir buvo ta lemtingoji klaida? O gal dėl to, kad naudojau rupius miltus?
Originaliame recepte buvo morkos, cukrus, taukai ir miltai. Aš taukus pakeičiau aliejumi - gal čia ir buvo ta lemtingoji klaida? O gal dėl to, kad naudojau rupius miltus?
QUOTE(pievauja @ 2008 09 17, 09:21)
turiu tokį klausimą - kepiau morkų sausainius, bet gavosi kieti ir guminiai.
Originaliame recepte buvo morkos, cukrus, taukai ir miltai. Aš taukus pakeičiau aliejumi - gal čia ir buvo ta lemtingoji klaida? O gal dėl to, kad naudojau rupius miltus?
Originaliame recepte buvo morkos, cukrus, taukai ir miltai. Aš taukus pakeičiau aliejumi - gal čia ir buvo ta lemtingoji klaida? O gal dėl to, kad naudojau rupius miltus?
na apie miltus priminei...vakar kalbėjau su kolega, apie juos... jis nusimano tuose reikaluose....
zodziu miltu yra kelios rusys ir jie skirstomi pagal glituma ir rupuma
kuo didesne glitumo klase (A, B, C, D, gličiausi A klases) tuo geriau
ir pagal rupuma: buna 450, 550 ....jis net buvo rades 1018 , tai zodziu kuo smulkesni tuo labiau tinka visokiems kepiniams....
jei jis man pamelavo, tai ir as pamelavau jums
o tais rupiais (ekstra) miltais as nelabai likau patenkinta, nes pagrinde naudoju juos kepiniams...sugryzau spie senuju (550 smulkumo, o jei neklystu ekstra miltai 450)
tai taip, kad gal kazkiek ir miltai pagadino sausainukus
Ekstra miltai apskritai kažkas keisto, man manų kruopas primena. Aš naudoju ekologiškus rupius kvietinius arba ruginius miltus. Na kur grūdai stambiai permalti ir nevalyti. Kažkaip norisi visus kepinius bent šiek tiek sveikus padaryti
Matyt, teks grįžti prie aukščiausios rūšies miltų ir bandyti dar kartą.
Matyt, teks grįžti prie aukščiausios rūšies miltų ir bandyti dar kartą.