QUOTE(cipciukas @ 2008 09 13, 20:38)
Blink !!! torta ne i ta tema idejau , pavargau sendien po ta muge besliauzodama , jis temoje , kaip papuosti savo pyragus ir ......
As jau maciau
QUOTE(rugegele23 @ 2008 09 13, 20:27)
Dabar vartau ta knyga "Konditerijos enciklopedija", nu tiek liuksisku skanestu...
Kalbuosi pati su savim
Kalbuosi pati su savim
gundai mus su ta knyga ar tikrai patartum ja pirkti
kartais gerai pakalbeti su protingu zmogumi
QUOTE(jurguliux @ 2008 09 13, 20:50)
gundai mus su ta knyga ar tikrai patartum ja pirkti
kartais gerai pakalbeti su protingu zmogumi
kartais gerai pakalbeti su protingu zmogumi
Na dar atidziai neperziurejau, bet ten tokie receptai zemiski na kad nera ten imantrybiu visokiu. Ir gale knygos dar patarimu visokiu... Ir man patinka gaminti, kai po akim turiu recepta, tai knyga pats tas
QUOTE(rugegele23 @ 2008 09 13, 20:58)
Na dar atidziai neperziurejau, bet ten tokie receptai zemiski na kad nera ten imantrybiu visokiu. Ir gale knygos dar patarimu visokiu... Ir man patinka gaminti, kai po akim turiu recepta, tai knyga pats tas
vat svarbiausi,kad jie zemiskis ir bet kur gali gauti ingridientu
man irgi patinka matyti recepta pries akis, o jei dar foto
Na kai kuriuose yra koks "sudukas" parasytas ,bet ji galima kuo kitu pakeisti ar is vis nedeti .
Dar RUGEGEJE23 perspeju ,tu atkreip demesi i recepte parasyta skysciu kieki , jeigu raso pvz. 25 cl. grietineles ( ar bet kokio kito skyscio ) , tai reiske ,kad tai 250 ml . As jau isbandziau tuos kiekius , o is pradziu niekaip nesupratau kas tie cl., maniau knyga i siukslyna reikes mesti
Dar RUGEGEJE23 perspeju ,tu atkreip demesi i recepte parasyta skysciu kieki , jeigu raso pvz. 25 cl. grietineles ( ar bet kokio kito skyscio ) , tai reiske ,kad tai 250 ml . As jau isbandziau tuos kiekius , o is pradziu niekaip nesupratau kas tie cl., maniau knyga i siukslyna reikes mesti
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 13, 21:12)
Na kai kuriuose yra koks "sudukas" parasytas ,bet ji galima kuo kitu pakeisti ar is vis nedeti .
Dar RUGEGEJE23 perspeju ,tu atkreip demesi i recepte parasyta skysciu kieki , jeigu raso pvz. 25 cl. grietineles ( ar bet kokio kito skyscio ) , tai reiske ,kad tai 250 ml . As jau isbandziau tuos kiekius , o is pradziu niekaip nesupratau kas tie cl., maniau knyga i siukslyna reikes mesti
Dar RUGEGEJE23 perspeju ,tu atkreip demesi i recepte parasyta skysciu kieki , jeigu raso pvz. 25 cl. grietineles ( ar bet kokio kito skyscio ) , tai reiske ,kad tai 250 ml . As jau isbandziau tuos kiekius , o is pradziu niekaip nesupratau kas tie cl., maniau knyga i siukslyna reikes mesti
Va va, as galvojau kas ten per matavimo vienetas, is pradziu galvojau klaida, bet paskui ziuriu kad visur taip. tai as buciau turbut paskaiciavus kaip gramus, kol suprasciau kad nesamone gaunasi
Reikia gal kokio kokteiliuko isgert po sunkios dienos... vyras medzioja, man nuobodu...
Pas mus ziuriu vis uzsuka draugai, kai tik ka iskepu skanaus tai jau mazai ir pyrago liko
QUOTE(jurguliux @ 2008 09 13, 19:50)
o kokia jos kaina?
citrininis keksas
citrina
200 g sviesto
1 st cukraus
1 pak vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
4 kiaušiniai
1 st miltų
2 šaukštai krakmolo
1 šaukštelis kepimo miltelių
50 g maltų migdolų (AŠ VISADA DEDU KOKOSO DROŽLIŲ, lab skanu )
2 šaukšteliai romo
9 šaukšteliai citrinos sulčių
5 šaukšteliai apelsino sulčių
7 šaukšteliai cukraus pudros
1. citriną nuplikyti karštu vandeniu, nutarkuot žievelę.
2. sviestą išsukt su cukrum, van cukrum ir druska.subert tarkuotą citrinos žievelę. po vieną įmušt kiaušinius ir gerai išsukt.
3. miltus sumaišyt su krakmolu, kepimo milteliais ir kokoso drožlėmis, subert į masę. išmaišyt.
4. supilti romą, įpilti 2 šaukštelius citrinos ir apelsino sulčių. dar kartą išmaišyti.
5. tešlą supilti į riebalais išteptą kepimo formą.
6. kepti iki 175 laipsnių įkaitintoj orkaitėj apie 5O min.
7. karštą keksą apšlakstyt 3 šaukšteliais cirtinos ir likusiomis apelsino sultimis, išimt iš formos ir palikt atvėsti.
8. cukraus pudrą išsukt su likusiomis citrinos sultimis. glajum aplaistyti keksą.
SKANAUS!!!
p.s. visi, kas ragauja šio kekso, prašo jo recepto. ir taip nuolat nes laaabai jau dieviškas skonis, keksas kvepia citrinomis (man kalėdas primena ). o ir pagamint lengva
citrina
200 g sviesto
1 st cukraus
1 pak vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
4 kiaušiniai
1 st miltų
2 šaukštai krakmolo
1 šaukštelis kepimo miltelių
50 g maltų migdolų (AŠ VISADA DEDU KOKOSO DROŽLIŲ, lab skanu )
2 šaukšteliai romo
9 šaukšteliai citrinos sulčių
5 šaukšteliai apelsino sulčių
7 šaukšteliai cukraus pudros
1. citriną nuplikyti karštu vandeniu, nutarkuot žievelę.
2. sviestą išsukt su cukrum, van cukrum ir druska.subert tarkuotą citrinos žievelę. po vieną įmušt kiaušinius ir gerai išsukt.
3. miltus sumaišyt su krakmolu, kepimo milteliais ir kokoso drožlėmis, subert į masę. išmaišyt.
4. supilti romą, įpilti 2 šaukštelius citrinos ir apelsino sulčių. dar kartą išmaišyti.
5. tešlą supilti į riebalais išteptą kepimo formą.
6. kepti iki 175 laipsnių įkaitintoj orkaitėj apie 5O min.
7. karštą keksą apšlakstyt 3 šaukšteliais cirtinos ir likusiomis apelsino sultimis, išimt iš formos ir palikt atvėsti.
8. cukraus pudrą išsukt su likusiomis citrinos sultimis. glajum aplaistyti keksą.
SKANAUS!!!
p.s. visi, kas ragauja šio kekso, prašo jo recepto. ir taip nuolat nes laaabai jau dieviškas skonis, keksas kvepia citrinomis (man kalėdas primena ). o ir pagamint lengva
QUOTE(aguonele @ 2008 09 11, 14:46)
cipciukai, isdarko tai reiskia labai isdidina ,jog net nuotraukos normaliai nerodo (ta as turejau omeny)
o as jau valgau savo sampanini torta
nu man jaucias sampanas tai gerai , nezinau kaip ten kitom nesijaute. pyliau pusiau sausa,tai sakyciau jog gal net saldumo truksta truputi.kita karta bandysiu su saldziu daryti... aciu Daividijai uz idejas
aciu mergaites ,kurios bandet isversti "lenkiska recepta".ot kvailele, nepastebejau jog ten kita kalba. bandysiu bendradarbes paklausti,ji man rodos ceke
o as jau valgau savo sampanini torta
nu man jaucias sampanas tai gerai , nezinau kaip ten kitom nesijaute. pyliau pusiau sausa,tai sakyciau jog gal net saldumo truksta truputi.kita karta bandysiu su saldziu daryti... aciu Daividijai uz idejas
aciu mergaites ,kurios bandet isversti "lenkiska recepta".ot kvailele, nepastebejau jog ten kita kalba. bandysiu bendradarbes paklausti,ji man rodos ceke
jetau atrodo kaip pirktinis