Oi koks skanus tas varskinis tinginys . Visa seimyna pasicepsedama kirto.
QUOTE(RiMami @ 2008 10 06, 14:15)
Tinginį darau panašiai kaip ir visos
TINGINYS
800 g sausainių,
200 g tikro sviesto,
1 ind. kondensuoto pieno,
4 v. š. kakavos,
4-5 v. š. cukraus,
razinų, riešutų, džiovintų vaisių, ko turite ir ko norisi.
Į nedidelį puodą supilu kondensuotą pieną, sudedu sviestą - viskas kartu šyla ir tirpsta ant silpnos ugnies, suberiu cukrų (kokius 4 šaukštus, man nepersaldu , dėl cukraus manau tinginys geriau kietėja) ir kakavą. Viską nuolat maišau iki virimo. Kai tik pasirodo pirmieji kunkulai iš karto nukeliu puodą (NEVIRINTI) ir viską supilu ant sulaužytų sausainių (šį kart buvo "Gaidelis", nors dažniausiai imu Selgos sausainius), dar įbėriau šiek tiek razinų ir susmulkinau keletą migdolų riešutų (kažkodėl jų beveik nesijautė, gal permažai įbėriau). Na ir viskas, toliau suformuoju "dešras" (iš šio kiekio 2 dešros išeina) ir dedu į šaldytuvą. Ant jų uždedu pjaustymo lentelę, o ant jos pora kokių nors stiklainių dėl svorio (iš to pačio šaldytuvo, kas yra sunkesnio, tuo ir paslegiu truputį). Skanaus.
o čia neperseniausiai darytas Sonatinos varškinis tinginys (tie tamsūs trupiniukai tinginyje tai tarkuotas šokoladas)
TINGINYS
800 g sausainių,
200 g tikro sviesto,
1 ind. kondensuoto pieno,
4 v. š. kakavos,
4-5 v. š. cukraus,
razinų, riešutų, džiovintų vaisių, ko turite ir ko norisi.
Į nedidelį puodą supilu kondensuotą pieną, sudedu sviestą - viskas kartu šyla ir tirpsta ant silpnos ugnies, suberiu cukrų (kokius 4 šaukštus, man nepersaldu , dėl cukraus manau tinginys geriau kietėja) ir kakavą. Viską nuolat maišau iki virimo. Kai tik pasirodo pirmieji kunkulai iš karto nukeliu puodą (NEVIRINTI) ir viską supilu ant sulaužytų sausainių (šį kart buvo "Gaidelis", nors dažniausiai imu Selgos sausainius), dar įbėriau šiek tiek razinų ir susmulkinau keletą migdolų riešutų (kažkodėl jų beveik nesijautė, gal permažai įbėriau). Na ir viskas, toliau suformuoju "dešras" (iš šio kiekio 2 dešros išeina) ir dedu į šaldytuvą. Ant jų uždedu pjaustymo lentelę, o ant jos pora kokių nors stiklainių dėl svorio (iš to pačio šaldytuvo, kas yra sunkesnio, tuo ir paslegiu truputį). Skanaus.
o čia neperseniausiai darytas Sonatinos varškinis tinginys (tie tamsūs trupiniukai tinginyje tai tarkuotas šokoladas)
RiMami tinginys jau mano saldytuve stingsta
QUOTE(inrinke @ 2008 10 09, 12:55)
Oi koks skanus tas varskinis tinginys . Visa seimyna pasicepsedama kirto.
Gal kvailas klausimas, bet ka jo skonis primena?
cia mano tinginukas,kuri seimyna labai megsta.
"Panelės" žurnale yra Karinos Krysko tinginio receptas su šviežiais obuoliais Gal kanors panašaus esat dariusios? Kažin skanu, tinka jie ten...?
oi kokie skanutėliai visi tinginukai
na turbūt neskanių ir nebūna
na turbūt neskanių ir nebūna
QUOTE(Vaivaiva @ 2008 10 10, 19:01)
"Panelės" žurnale yra Karinos Krysko tinginio receptas su šviežiais obuoliais Gal kanors panašaus esat dariusios? Kažin skanu, tinka jie ten...?
Tai gal tu nurašyk čia tą receptą, jei nesunku Gal kuri iš mūsų išmėgins
Fatima74, na ir kaip pasisekė? Kurį darei, gal tą rudą?
QUOTE(RiMami @ 2008 10 10, 20:56)
Tai gal tu nurašyk čia tą receptą, jei nesunku Gal kuri iš mūsų išmėgins
Fatima74, na ir kaip pasisekė? Kurį darei, gal tą rudą?
Fatima74, na ir kaip pasisekė? Kurį darei, gal tą rudą?
ruda ruda dariau jo jau ne kvapo........siandien isakyta vel padaryti...... superines jus mamytes saunu mokintis is jusu
QUOTE(RiMami @ 2008 10 10, 20:56)
Nurašau
Firminis Karinos receptas
TINGINYS
Reikės:
10 obuoliu. skardines kondensuoto pieno, kakavos milteliu, pakelio sausainiu trupintu migdolu, razinu, 200g sviesto.
Pirmiausia ištirpinti sviestą, tada į jį supildi kondensuotą pieną. Paskui į masę įdėti du šaukštelius kakavos ir smulkiais gabaliukais sulaužytus sausainius, razinas bei migdolus. Viską išmaišyti, paruoštą masę įsukti į konditerinį popierių. Tada kelias valandas palaikyti šaldytuve, kad sustingtų.
P.s. Kada po ko dėti obuolius neparašyta, bet manau, kad kartu su razinom, migdolais ir sausainiais...
Ir va dar foto iš žurnalo nufotkinau
QUOTE(Vaivaiva @ 2008 10 11, 12:12)
O ko jis toks raudonas