Tinginį darau panašiai kaip ir visos
TINGINYS
800 g sausainių,
200 g tikro sviesto,
1 ind. kondensuoto pieno,
4 v. š. kakavos,
4-5 v. š. cukraus,
razinų, riešutų, džiovintų vaisių, ko turite ir ko norisi.
Į nedidelį puodą supilu kondensuotą pieną, sudedu sviestą - viskas kartu šyla ir tirpsta ant silpnos ugnies, suberiu cukrų (kokius 4 šaukštus, man nepersaldu , dėl cukraus manau tinginys geriau kietėja) ir kakavą. Viską nuolat maišau iki virimo. Kai tik pasirodo pirmieji kunkulai iš karto nukeliu puodą (NEVIRINTI) ir viską supilu ant sulaužytų sausainių (šį kart buvo "Gaidelis", nors dažniausiai imu Selgos sausainius), dar įbėriau šiek tiek razinų ir susmulkinau keletą migdolų riešutų (kažkodėl jų beveik nesijautė, gal permažai įbėriau). Na ir viskas, toliau suformuoju "dešras" (iš šio kiekio 2 dešros išeina) ir dedu į šaldytuvą. Ant jų uždedu pjaustymo lentelę, o ant jos pora kokių nors stiklainių dėl svorio (iš to pačio šaldytuvo, kas yra sunkesnio, tuo ir paslegiu truputį). Skanaus.
o čia neperseniausiai darytas Sonatinos varškinis tinginys (tie tamsūs trupiniukai tinginyje tai tarkuotas šokoladas)
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 06, 14:26)
Ir sito noriu , tik diiiiiidelio gabalo
Prašau, vaišinkis , atpjauto gabaliuko tik neturiu (nors geriau paieškojus, gal ir rasčiau fotkę ), bet nieko ten lišno viduj - toks pat kaip ir iš išorės matosi. Skaniau kai ir šokoladinių sausainių įdedi, bet aš tuo metu neturėjau, tai su šviesiais Selgos dariau Pats receptas varškinio tinginio yra čia.
Bet mums ir vaikams tradicinis rudas labiau patinka
RiMami noriu ir as tavo tinginiu abieju labai graziai atrodo, tik su gaminimu teks paluket siek tie kad paskui galeciau ir as paragauti
QUOTE(RiMami @ 2008 10 06, 14:15)
Tinginį darau panašiai kaip ir visos
Nu kaip gražiai tamsus tinginys atrodo,aišku ir skanus niam,niam....pasiilgau ir aš jo
QUOTE(Mintibutė @ 2008 09 24, 16:14)
Gaminu tinginius labai daznai ir gaunasi tikrai labai skanus
1 - nelydau niekad sviesto
2 - neverdu kondesuoto pieno
3 3dali sausainiu sulauzau,likusius sumalu
a - baltam tinginiui -baltasis sokolodas
b - tradiciniam - kakava,bet sokoladas skaniau
c - idomesniam - rududu/kapucino/tirpstama kava
Galima deti be kokius vaisius/riesutus/konditerinius prieskonius (kokoso drozles,aguonos,vanile,cinamonas ir t.t) pagal skoni
Nesenai dariau trispalvi tingini uzlieta karamele..... niam niam niam
1 - nelydau niekad sviesto
2 - neverdu kondesuoto pieno
3 3dali sausainiu sulauzau,likusius sumalu
a - baltam tinginiui -baltasis sokolodas
b - tradiciniam - kakava,bet sokoladas skaniau
c - idomesniam - rududu/kapucino/tirpstama kava
Galima deti be kokius vaisius/riesutus/konditerinius prieskonius (kokoso drozles,aguonos,vanile,cinamonas ir t.t) pagal skoni
Nesenai dariau trispalvi tingini uzlieta karamele..... niam niam niam
gaila,bet fotkes neturiu.... kazkaip nepagalvojau nufotkinti
QUOTE(irmulia @ 2008 09 24, 16:54)
O gal gali tikslesnį receptuką parašyti? t.y. sviestą išsuki? kas po to?... O jei dar su foto, tai būtų iš vis
specialia tau dariau foto,tiesa dvispalvio..... o receptas toks,koks visu,tik nieko nekaitinu,nei verdu -t.y sviesta issuku mikseriu su kondensuotu pienu - tai baltasis sluoksnis,jei dadedu sokolado - tai iprastas tinginis,o jei tirpstamos kavos,ar kapucino - tai naujoviskas tinginys
QUOTE(LABUSKA @ 2008 09 24, 17:40)
O koks tas trispalvis tinginys? Gal receptuką galima?
trispavio foto neturiu,o gamyba labai lengva : i tortine dedu viena sluoksni,paskui kita ir dar kita,tada leidziu sustingti ir isverciu ant leksties..... man taip lengviau,nei desra formuoti,nors,aisku,galima ir desra daryt.
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 07, 18:31)
Begede , ir man palik nors truputi , o tai tiesiai uz viso gabalo
Gal galit padeti? Niekur nerandu varskes tinginio recepto... Nusipirkau produktus, galvoju dar karta pasiskaitysiu ir eisiu daryti, bet sedziu gal valanda ir niekur nerandu . Jei galit, priminkit receptuka .
Sirdingai dekoju . Jau susiradau ir padariau, laukiu rezultato.