Įkraunama...
Įkraunama...

Tinginys

QUOTE(cipciukas @ 2008 09 23, 11:17)
KAIP GRAZU bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif
bet man cia tai ne tinginys schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif cia kazkokia tai nuga g.gif , bet ideja tai superine thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif


Taip, toje foto ne tinginys biggrin.gif Įdėjau ją tam, kad parodyti, ką būtų galima "mandriau" sugalvoti būtent panaudojus tinginio (tamsaus ir balto ) receptus.

Manau, šauniai atrodytų maži dvispalviai tinginukai biggrin.gif
Atsakyti
Ką tik padariau žalią tinginį iš marshmallow'sų, trapių sausainių ir kokoso drožlių biggrin.gif

Dabar belieka palaukti kol atvės, tada jį apipilti pienišku šokoladu (išlydysiu plytelę) ir ragauti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Kiek vėliau įdėsiu eksperimentinio tinginio foto mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2008 09 23, 15:13)
Ką tik padariau žalią tinginį iš marshmallow'sų, trapių sausainių ir kokoso drožlių  biggrin.gif 
Kiek vėliau įdėsiu eksperimentinio tinginio foto  mirksiukas.gif



Štai ir žadėtos foto biggrin.gif

Be glajaus
user posted image

Su šokoladiniu glajumi
user posted image


iš arčiau
user posted image

Receptukas:

100g sviesto išlydyti su marshmallow'sais (kokie ~20 vnt.) (man gavosi žalia spalva, nes jie buvo pusiau balti - pusiau mėlyni ir geltoni biggrin.gif ) Gautą masę užpilti ant sutrupintų trapių sausainių (~ 200g) ir kokoso drožlių (100 g.) , viską gerai išmašyti ( arba išminkyti) Sukočioti į "dešrą", įvynioti į maistinę plėvelę ir padėti kelioms valandoms šaltai.

Tada 1 šokolado plytelę (ėmiau pieniško šokolado) išlydyti su 2 val. š. grietinės ir šiuo glajumi apipilti "dešrą" - padėti šaltai, kad glajus sustingtų. Skanaus biggrin.gif


Tie, kam patinka mažiau saldūs desertai - pats tas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2008 09 23, 21:49)
Štai ir žadėtos foto  biggrin.gif


o kaip skonis? blush2.gif nėra per sausa? greičiausiai labai skiriasi nuo tinginio skonio, jau vien kokoso drožlių pakankamai dėta g.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgav.. @ 2008 09 23, 20:59)
o kaip skonis? blush2.gif  nėra per sausa? greičiausiai labai skiriasi nuo tinginio skonio, jau vien kokoso drožlių pakankamai dėta g.gif



Na, tai nėra sausainis biggrin.gif , tad ir nesausas. galima įdėti mažiau kokoso arba jų visai nedėti mirksiukas.gif O tradicinio tinginio MB nelabai mėgsta- jam jis persaldus būna, o štai šitą " dešrą" jis labai pamėgo thumbup.gif

Išbandyk praktiškai ir sužinosi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2008 09 23, 20:49)
Štai ir žadėtos foto  biggrin.gif


Labai skaniai atrodo tinginiukas-dešriukas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Nu, bet tavo ir išradingumaaas bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif clap_1.gif šaunuolė.
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 09 24, 09:41)
Labai skaniai atrodo tinginiukas-dešriukas  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif Nu, bet tavo ir išradingumaaas  bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif clap_1.gif šaunuolė.



aciuks.gif



O čia tas mano minėtas itališkas receptas baltam tinginiui (balto šokolado saliami) Gal kas greičiau pagamins mirksiukas.gif


Ingridientai:

sausainių user posted image
2 kiaušiniai
150gr sviesto
200gr cukraus
100gr balto šokolado

Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purios masės. Įdėti sviesto. Inde, įstatytame į kitą indą su vandeniu (bain-marie) ištirpinti baltą šokoladą, kurį po to sudėti į kiaušinių-cukraus-sviesto masę. Sutrupinti sausainius ir juos sumaišyti su gauta mase. Gautą masę sudėti ant folijos, suformuoti saliami ir padėti šaltai, kad sustingtų ( į šaldytuvą).

Komentarai :

Kadangi tai vertimas, spėju, jog sviestą irgi reikia išlydyti g.gif arba dėti minkštą... g.gif

O jei įdėjus tamsius sausainius, tai turėtų gautis kontrastas g.gif

Pagaliau reikės išbandyti praktiškai biggrin.gif




user posted image

user posted image

Nuotraukų ir recepto šaltinis
Atsakyti
Gaminu tinginius labai daznai ir gaunasi tikrai labai skanus blush2.gif
1 - nelydau niekad sviesto
2 - neverdu kondesuoto pieno
3 3dali sausainiu sulauzau,likusius sumalu

a - baltam tinginiui -baltasis sokolodas
b - tradiciniam - kakava,bet sokoladas skaniau
c - idomesniam - rududu/kapucino/tirpstama kava

Galima deti be kokius vaisius/riesutus/konditerinius prieskonius (kokoso drozles,aguonos,vanile,cinamonas ir t.t) pagal skoni

Nesenai dariau trispalvi tingini uzlieta karamele..... niam niam niam biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mintibutė @ 2008 09 24, 16:14)
Gaminu tinginius labai daznai ir gaunasi tikrai labai skanus blush2.gif
1 - nelydau niekad sviesto
...




O gal gali tikslesnį receptuką parašyti? t.y. sviestą išsuki? kas po to?... mirksiukas.gif O jei dar su foto, tai būtų iš vis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Mintibutė @ 2008 09 24, 17:14)

Nesenai dariau trispalvi tingini uzlieta karamele..... niam niam niam biggrin.gif



O koks tas trispalvis tinginys? Gal receptuką galima? ax.gif
Atsakyti
As tai tingini gaminu visada taip kaip cypciuko recepte, bet siandien pameginau truputeli kaika pakeisti...
Istirpinau 200g sviesto 82% riebumo, supyliau i ji puse indelio kondensofkes sviesios (nebutina) ir viena indeli saldinto sutirstinto pieno su kava (na indelis toks buna, kaip kondensofke tik ten kava) ir dar ipyliau truputi "Spilvos" desertinio sokoladinio padazo (irgi nebutina).
Virinau ilgokai, nei iprastai virindavau..,kadangi ta kava skysta. I ta mase suberiau sausainius ( 400g sulauzytu "Lietuviskos pasakos" sausainiu ir 180g sumaltu "Gaidelio" sausainiu). Viska sumaisiau ir sukreciau i maiseli, ir i saldytuva.
Na skonis tai wub.gif ypac tiems patiks, kas kava megsta smile.gif
Atsakyti
gera tema thumbup.gif net nenumaniau kad galima pasidaryti tokiu tinginiu ax.gif
Atsakyti