QUOTE(poison @ 2010 01 13, 09:44)
Aš visada darau tokį tinginį:
indelis kondensuoto pieno ( jį verdu 2 valandas),
gero sviesto 200 gramų,
4 pakeliai sausainių,
kakavos pagal skonį ir norą.
Sausainius sulaužau, įberiu kakavos, supilu ištirpintą sviestą, pamaišau, toliau kondensuotas pienas, vėl labai gerai išmaišau ir šiek tiek palaikau, gal apie 10 minučių. Tuomet dedu į maišelius, suformuoju ir dedu į šaldytuvą. Skaniausias kuo ilgiau pastovėjęs, visada gerai pjaunasi ir man labai skanus. Kiek visokių esu dariusi, tai šis pats pačiausias ir tik jį dabar darau. Labai nepatinka su riešutais ar džiovintais vaisiais
.
kodėl tiek ilgai verdi kondenc?
ir ar 4 pakeliai sausainių ne per daug, susimaišo gerai?
nes aš irgi taip darau, kondenc. pieno ind. pakelis sviesto, ir dedu 3 pak. sausainių ir 4 v.š. kakavos.
bet aš ištirpinu sviestą, pilu kondencuotą, paverdu 2-3 min, dedu kakavą ir sausainius ir viskas.
dabar dariau su šakočiu, nes reikėjo sunaudot, tai nelabai kaip gavos, nebedaryčiau daugiau tiap. per minkštas toks, nesukietėjo.