Įkraunama...
Įkraunama...

Tinginys

QUOTE(jurda @ 2010 01 09, 16:00)
tinginys man l. į saldainius panašus savo saldumu ir kalorijom. Kaip mano dukra sako, įsivaizduok mama, kad ant sausainių užsitepi sviesto kondensuoto pieno ir dar cukraus užsibarstai..
Bet vistiek darau jį. Tik snd maximoj ieškojau nesūdytų ir ne kepintų pistacijų ir neradau

man laaabai skanu su lukstentom saulegrazom ir graikiniais riesutais essen.gif clap_1.gif
Atsakyti
graikiniu riesutu ir as dedu, bet noreciau pabandyt su pistacijom. Vien ju spalva vilioja..
Atsakyti
QUOTE(jurda @ 2010 01 10, 10:48)
graikiniu riesutu ir as dedu, bet noreciau pabandyt su pistacijom. Vien ju spalva vilioja..

drinks_cheers.gif bet as neesu pastebejus nesudytu pistaciju doh.gif
Atsakyti
Aš visada darau tokį tinginį:
indelis kondensuoto pieno ( jį verdu 2 valandas),
gero sviesto 200 gramų,
4 pakeliai sausainių,
kakavos pagal skonį ir norą.
Sausainius sulaužau, įberiu kakavos, supilu ištirpintą sviestą, pamaišau, toliau kondensuotas pienas, vėl labai gerai išmaišau ir šiek tiek palaikau, gal apie 10 minučių. Tuomet dedu į maišelius, suformuoju ir dedu į šaldytuvą. Skaniausias kuo ilgiau pastovėjęs, visada gerai pjaunasi ir man labai skanus. Kiek visokių esu dariusi, tai šis pats pačiausias ir tik jį dabar darau. Labai nepatinka su riešutais ar džiovintais vaisiais schmoll.gif .
Atsakyti
QUOTE(poison @ 2010 01 13, 10:44)
Aš visada darau tokį tinginį:
indelis kondensuoto pieno ( jį verdu 2 valandas),
gero sviesto 200 gramų,
4 pakeliai sausainių,
kakavos pagal skonį ir norą.
Sausainius sulaužau, įberiu kakavos, supilu ištirpintą sviestą, pamaišau, toliau kondensuotas pienas, vėl labai gerai išmaišau ir šiek tiek palaikau, gal apie 10 minučių. Tuomet dedu į maišelius, suformuoju ir dedu į šaldytuvą. Skaniausias kuo ilgiau pastovėjęs, visada gerai pjaunasi ir man labai skanus. Kiek visokių esu dariusi, tai šis pats pačiausias ir tik jį dabar darau. Labai nepatinka su riešutais ar džiovintais vaisiais  schmoll.gif .

neverdate mases, o tiesiog viska atskirai dedate?
na del riesutu ir dziov vaisiu skonio reikalas, man su riesutais skanu, bet va dziov vaisiu nemegstu biggrin.gif
Atsakyti
O kodėl mano tinginys pastovėjęs ne šaldytuve pradeda "tirpti"? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(zivile.simona @ 2010 01 13, 12:54)
O kodėl mano tinginys pastovėjęs ne šaldytuve pradeda "tirpti"?  unsure.gif

g.gif matyt sviestas kaltas..
Atsakyti
"Rokiškio naminis" 82 proc. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(poison @ 2010 01 13, 09:44)
Aš visada darau tokį tinginį:
indelis kondensuoto pieno ( jį verdu 2 valandas),
gero sviesto 200 gramų,
4 pakeliai sausainių,
kakavos pagal skonį ir norą.
Sausainius sulaužau, įberiu kakavos, supilu ištirpintą sviestą, pamaišau, toliau kondensuotas pienas, vėl labai gerai išmaišau ir šiek tiek palaikau, gal apie 10 minučių. Tuomet dedu į maišelius, suformuoju ir dedu į šaldytuvą. Skaniausias kuo ilgiau pastovėjęs, visada gerai pjaunasi ir man labai skanus. Kiek visokių esu dariusi, tai šis pats pačiausias ir tik jį dabar darau. Labai nepatinka su riešutais ar džiovintais vaisiais  schmoll.gif .

kodėl tiek ilgai verdi kondenc?
ir ar 4 pakeliai sausainių ne per daug, susimaišo gerai?

nes aš irgi taip darau, kondenc. pieno ind. pakelis sviesto, ir dedu 3 pak. sausainių ir 4 v.š. kakavos.
bet aš ištirpinu sviestą, pilu kondencuotą, paverdu 2-3 min, dedu kakavą ir sausainius ir viskas.

dabar dariau su šakočiu, nes reikėjo sunaudot, tai nelabai kaip gavos, nebedaryčiau daugiau tiap. per minkštas toks, nesukietėjo.
Atsakyti
Šitą tinginį jau darau 10 metų, visada gaunasi. Verdu kondensuotą pieną, kad būtų tirštesnis ir skanesnis wub.gif . Bandžiau daryti su RUDUDU, bet ypač nepatiko. Man ne tas. O 4 pakeliai sausainių nėra daug, pastovėjęs labai gerai pjaunasi ir nelimpa prie rankų. Kondensuotą pieną verdu neatidarytą, su indeliu, na žinot gi mirksiukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo poison: 13 sausio 2010 - 18:12
dARIAU su graikiškais riešutais, pistacijom ir džiovintais apelsinais. L.SKANU IR GRAŽU. Pistacijas dėjau sūdytas ir kepintas, nes kitokių neradau pirkt. Be to, druska gi laikosi pagrinde ant pistacijų kevalo, o džiovinti apelsinai suteikia rūgštelės ir gražios oranžinės spavos. Kitakart dėsiu daugiau pistacijų. Tikrai skanu. Gal pamėgint įdėt anakardžių riešutų? Bet jau brangokas tinginys gautusi
Atsakyti
[quote=jurda,2010 01 15, 13:00]
dARIAU su graikiškais riešutais, pistacijom ir džiovintais apelsinais.

Labai įdomus derinys.. o tų džiovintų apelsinų būna pirkti? kažkaip nesu pastebėjusi g.gif
Atsakyti