Įkraunama...
Įkraunama...

Tinginys

Šįkart dariau vėl kaip pagal Cypsuiuko receptą, ber šįkart kažkodėl blogai sustingo.. g.gif ar turėjo įtakos gtai, kad patys sausainiai kažkodėl drėgni buvo (manau kad jie ilgokai virš arbatinio stovėjo ir drėgmės prigavo kad minkšti minkšti buvo)? g.gif 4u.gif
Atsakyti
Dariau prieš kelias dienas tinginį, gavosi totalus š... Nežinau ar sausainiai per minkšti ( ir neskanūs buvo), ar per ilgai pražioplinau kond.pieną puode doh.gif Toks lipnus... feee. (Nors greitai suvalgytas buvo:)) Mėginsiu dabar su paprastais gaidelio sausainiais ir šįkart atidžiau prižiūrėsiu kond.pieną su šokoladu puode tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(Apia @ 2010 01 06, 14:43)
Neturejau saldzios kakavos, tai dejau 3in1 kavos

Oho, su kava, įdomus skonis turėtų būti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aš.: 06 sausio 2010 - 18:43
QUOTE(Aš. @ 2010 01 06, 18:42)

Oho, su kava, įdomus skonis turėtų būti ax.gif

drinks_cheers.gif reiks pabandyti
Atsakyti
Merginos, o į šaldytuvą dėjot?
Gal per mažai sausainių? Tokį labai minkštą tik šaldytuve ir laikyt, nes šilumoje tuoj ir pasidaro per minkštas ir lipnus. Net jei ir drėgni sausainiai, turėjo sustingti, aišku, ne į kietą plytą. bet ir bus toks labai minkštas, jei sausainių daugiau dėt, tai bus kietesnis.
O kondensuotą pražioplint, tai iš vis nesuprantu... g.gif Tai jūs ką, palikot puodą ir išėjot, toks įspūdis? Jau esu minėjusi, kaip tą masę daryt, viską išmaišyt, kol bus vientisa masė, pradeda šiek tiek tirštėti ir pilam ant sausainių, maišom, kol sausainiai pradeda lūžinėti. (aišku, drėgni sausainiai lūžinės tikriausiai ir taip iš karto, tai tiesiog tiek, kad gerai susimaišytų. Ar net sutrupės tiek, kad gausis vientisa košė, tai čia bus tieisog pamoka ateičiai produktus laikyti tam tinkamose vietose, ar ne? biggrin.gif )
Atsakyti
o jus pilate ant nesulauzytu sausainiu? g.gif as tai visada sulauzau gabaliukais ir pilu ant ju visa masa, tada ismaisau, suformuoju ir i saldytuva biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2010 01 06, 22:53)
Merginos, o į šaldytuvą dėjot?
Gal per mažai sausainių?  Tokį labai minkštą tik šaldytuve ir laikyt, nes šilumoje tuoj ir pasidaro per minkštas ir lipnus.

Sausainių buvo normaliai, tas tinginys gavosi kietas, gražus ir t.t., bet valgant jis lipnus, man neskanus, nors kitiem patiko. Sausainiai buvo minkšti, jie labai lengvai laužėsi, o kai užpyliau masę ir pamaišiau išvis vos ne košė gavosi, todėl sekantį kartą dėsiu tik kietus sausainius. O tas lipnumas, jaučiu, kad gavosi dėl kond.pieno. Tiesiog teko truputį nuo dujinės pasitraukti, kai atlėkiau, prie dugno puodo jau darėsi karamelė, turbūt todėl tas lipnumas ir buvo.
Beje, sausainiai ne pas mane buvo drėgnai laikyti, jie kątik parnešti iš parduotuvės.
QUOTE(Dange* @ 2010 01 07, 09:13)
o jus pilate ant nesulauzytu sausainiu?  g.gif  as tai visada sulauzau gabaliukais ir pilu ant ju visa masa, tada ismaisau, suformuoju ir i saldytuva  biggrin.gif

Aš irgi taip darau drinks_cheers.gif Nelabai įsivaizduoju kaip pvz. gaideliai smulkiai susilaužytų tik maišant rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aš.: 07 sausio 2010 - 11:15
Aš ne kartą jau rašiau kad ankščiau kai aš nekaitindavu tos masės visai, arba kartą net dariau su netirpdytu sviestu.. visais kartais gaudavos idealus tinginys.. bet va prisiskaičiau, kad kaitint reik, tai paskutiniu metu toks š ir gaunas.. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Dange* @ 2010 01 07, 09:13)
o jus pilate ant nesulauzytu sausainiu?  g.gif  as tai visada sulauzau gabaliukais ir pilu ant ju visa masa, tada ismaisau, suformuoju ir i saldytuva  biggrin.gif

Tai be abejonės, kas sausainiai sulaužomi biggrin.gif Ne taip supratot. Niekas niekada nesakė, kad sausainių nereikia laužyt mirksiukas.gif Ant sulaužytų užpili, maišai, kol tie gabaliukai pradeda lūžinėt. Na, bet aišku, nebūtina tiek maišyt. Bet, jei labai kieti sausainiai, tai tokiu atveju tiek maišant, tai ženklas, kad sausainiai pakankamai įsigėrė drėgmės iš masės ir tinginys gausis ne toks kietas smile.gif O jei tokie mikšti, kaip čia ką tik rašė, tai ilgai maišant paliks tik košė. Tad reikia žiūrėt į situaciją.

Aš., Dėl drėgnų sausainių rašė S.N.A.S wink.gif Kažkaip į abiejų žinutes bandžiau atsakyt.
O sausiainiai tai tikrai, kad įtakos gali turėt, nes visi skirtingi, ir ne tik skoniu, nuo ko ir tinginio skonis pasikeičia, bet ir kietumu. Vieni neįkandami akmeniai, kiti va tokie, kaip jums buvo, o kiti vėl kitoke. Aš naudoju Kauno arba Seimo Arbatinius, tai man jie kaip tik.
O dėl karamelizavimosi, tai taip, irgi esu rašiusi, kad ilgiau pakaitinus, gaunasi karamelinis skonis, bet nesu tikra, kad tai duoda tą lipnumą g.gif Man taip nebuvo. O kokį kondensuotą naudojot ir kokį sviestą?

QUOTE(S.N.A.S @ 2010 01 07, 13:39)
Aš ne kartą jau rašiau kad ankščiau kai aš nekaitindavu tos masės visai, arba kartą net dariau su netirpdytu sviestu.. visais kartais gaudavos idealus tinginys.. bet va prisiskaičiau, kad kaitint reik, tai paskutiniu metu toks š ir gaunas.. verysad.gif


Iš tikrųju, įdomu, kaip ką darot pažingsniui, ir pagal kokį receptą, nes neįsivaizduoju, kas ten jums š gaunasi... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dange* @ 2010 01 07, 09:13)
o jus pilate ant nesulauzytu sausainiu?  g.gif  as tai visada sulauzau gabaliukais ir pilu ant ju visa masa, tada ismaisau, suformuoju ir i saldytuva  biggrin.gif

as irgi sulauzau biggrin.gif tada suformuoju ir laikau kambaryje tada sausainiai tampa minksti, o jei iskart ikisu i saldytuva gaunasi kietas tinginys doh.gif dariau vakar su 3in1 kava 2 pakeliais, skonis super thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif ilgai skaitinėjau jūsų forumą ir galvojau, kad norėčiau ir aš pasigaminti. Tai va nesenai įkišau į šaldytuvą pirmąjį savo tinginį...bet kaip visada pirmas blynas būna prisivilęs..net su tinginiu blush2.gif blush2.gif blush2.gif pirma pamiršau nusipirkti kakavos.. doh.gif tai jis bus baltas.. antra pamiršau idėngti į indelį plėvelės ar folijos, kad lengvai išsiimtų doh.gif Na ryt ragausim ir žiūrėsim kas gavosi ax.gif
Atsakyti
Na va..labai skanus tinginys išėjo..tik gal šiek tiek per saldus. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zivile.simona: 09 sausio 2010 - 09:35
tinginys man l. į saldainius panašus savo saldumu ir kalorijom. Kaip mano dukra sako, įsivaizduok mama, kad ant sausainių užsitepi sviesto kondensuoto pieno ir dar cukraus užsibarstai..
Bet vistiek darau jį. Tik snd maximoj ieškojau nesūdytų ir ne kepintų pistacijų ir neradau
Atsakyti