Šįkart dariau vėl kaip pagal Cypsuiuko receptą, ber šįkart kažkodėl blogai sustingo.. ar turėjo įtakos gtai, kad patys sausainiai kažkodėl drėgni buvo (manau kad jie ilgokai virš arbatinio stovėjo ir drėgmės prigavo kad minkšti minkšti buvo)?
Dariau prieš kelias dienas tinginį, gavosi totalus š... Nežinau ar sausainiai per minkšti ( ir neskanūs buvo), ar per ilgai pražioplinau kond.pieną puode Toks lipnus... feee. (Nors greitai suvalgytas buvo:)) Mėginsiu dabar su paprastais gaidelio sausainiais ir šįkart atidžiau prižiūrėsiu kond.pieną su šokoladu puode
Papildyta:
Oho, su kava, įdomus skonis turėtų būti
Papildyta:
QUOTE(Apia @ 2010 01 06, 14:43)
Neturejau saldzios kakavos, tai dejau 3in1 kavos
Oho, su kava, įdomus skonis turėtų būti
QUOTE(Aš. @ 2010 01 06, 18:42)
reiks pabandyti
Merginos, o į šaldytuvą dėjot?
Gal per mažai sausainių? Tokį labai minkštą tik šaldytuve ir laikyt, nes šilumoje tuoj ir pasidaro per minkštas ir lipnus. Net jei ir drėgni sausainiai, turėjo sustingti, aišku, ne į kietą plytą. bet ir bus toks labai minkštas, jei sausainių daugiau dėt, tai bus kietesnis.
O kondensuotą pražioplint, tai iš vis nesuprantu... Tai jūs ką, palikot puodą ir išėjot, toks įspūdis? Jau esu minėjusi, kaip tą masę daryt, viską išmaišyt, kol bus vientisa masė, pradeda šiek tiek tirštėti ir pilam ant sausainių, maišom, kol sausainiai pradeda lūžinėti. (aišku, drėgni sausainiai lūžinės tikriausiai ir taip iš karto, tai tiesiog tiek, kad gerai susimaišytų. Ar net sutrupės tiek, kad gausis vientisa košė, tai čia bus tieisog pamoka ateičiai produktus laikyti tam tinkamose vietose, ar ne? )
Gal per mažai sausainių? Tokį labai minkštą tik šaldytuve ir laikyt, nes šilumoje tuoj ir pasidaro per minkštas ir lipnus. Net jei ir drėgni sausainiai, turėjo sustingti, aišku, ne į kietą plytą. bet ir bus toks labai minkštas, jei sausainių daugiau dėt, tai bus kietesnis.
O kondensuotą pražioplint, tai iš vis nesuprantu... Tai jūs ką, palikot puodą ir išėjot, toks įspūdis? Jau esu minėjusi, kaip tą masę daryt, viską išmaišyt, kol bus vientisa masė, pradeda šiek tiek tirštėti ir pilam ant sausainių, maišom, kol sausainiai pradeda lūžinėti. (aišku, drėgni sausainiai lūžinės tikriausiai ir taip iš karto, tai tiesiog tiek, kad gerai susimaišytų. Ar net sutrupės tiek, kad gausis vientisa košė, tai čia bus tieisog pamoka ateičiai produktus laikyti tam tinkamose vietose, ar ne? )
o jus pilate ant nesulauzytu sausainiu? as tai visada sulauzau gabaliukais ir pilu ant ju visa masa, tada ismaisau, suformuoju ir i saldytuva
QUOTE(Elentari @ 2010 01 06, 22:53)
Merginos, o į šaldytuvą dėjot?
Gal per mažai sausainių? Tokį labai minkštą tik šaldytuve ir laikyt, nes šilumoje tuoj ir pasidaro per minkštas ir lipnus.
Gal per mažai sausainių? Tokį labai minkštą tik šaldytuve ir laikyt, nes šilumoje tuoj ir pasidaro per minkštas ir lipnus.
Sausainių buvo normaliai, tas tinginys gavosi kietas, gražus ir t.t., bet valgant jis lipnus, man neskanus, nors kitiem patiko. Sausainiai buvo minkšti, jie labai lengvai laužėsi, o kai užpyliau masę ir pamaišiau išvis vos ne košė gavosi, todėl sekantį kartą dėsiu tik kietus sausainius. O tas lipnumas, jaučiu, kad gavosi dėl kond.pieno. Tiesiog teko truputį nuo dujinės pasitraukti, kai atlėkiau, prie dugno puodo jau darėsi karamelė, turbūt todėl tas lipnumas ir buvo.
Beje, sausainiai ne pas mane buvo drėgnai laikyti, jie kątik parnešti iš parduotuvės.
QUOTE(Dange* @ 2010 01 07, 09:13)
o jus pilate ant nesulauzytu sausainiu? as tai visada sulauzau gabaliukais ir pilu ant ju visa masa, tada ismaisau, suformuoju ir i saldytuva
Aš irgi taip darau Nelabai įsivaizduoju kaip pvz. gaideliai smulkiai susilaužytų tik maišant
Aš ne kartą jau rašiau kad ankščiau kai aš nekaitindavu tos masės visai, arba kartą net dariau su netirpdytu sviestu.. visais kartais gaudavos idealus tinginys.. bet va prisiskaičiau, kad kaitint reik, tai paskutiniu metu toks š ir gaunas..
QUOTE(Dange* @ 2010 01 07, 09:13)
o jus pilate ant nesulauzytu sausainiu? as tai visada sulauzau gabaliukais ir pilu ant ju visa masa, tada ismaisau, suformuoju ir i saldytuva
Tai be abejonės, kas sausainiai sulaužomi Ne taip supratot. Niekas niekada nesakė, kad sausainių nereikia laužyt Ant sulaužytų užpili, maišai, kol tie gabaliukai pradeda lūžinėt. Na, bet aišku, nebūtina tiek maišyt. Bet, jei labai kieti sausainiai, tai tokiu atveju tiek maišant, tai ženklas, kad sausainiai pakankamai įsigėrė drėgmės iš masės ir tinginys gausis ne toks kietas O jei tokie mikšti, kaip čia ką tik rašė, tai ilgai maišant paliks tik košė. Tad reikia žiūrėt į situaciją.
Aš., Dėl drėgnų sausainių rašė S.N.A.S Kažkaip į abiejų žinutes bandžiau atsakyt.
O sausiainiai tai tikrai, kad įtakos gali turėt, nes visi skirtingi, ir ne tik skoniu, nuo ko ir tinginio skonis pasikeičia, bet ir kietumu. Vieni neįkandami akmeniai, kiti va tokie, kaip jums buvo, o kiti vėl kitoke. Aš naudoju Kauno arba Seimo Arbatinius, tai man jie kaip tik.
O dėl karamelizavimosi, tai taip, irgi esu rašiusi, kad ilgiau pakaitinus, gaunasi karamelinis skonis, bet nesu tikra, kad tai duoda tą lipnumą Man taip nebuvo. O kokį kondensuotą naudojot ir kokį sviestą?
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 01 07, 13:39)
Aš ne kartą jau rašiau kad ankščiau kai aš nekaitindavu tos masės visai, arba kartą net dariau su netirpdytu sviestu.. visais kartais gaudavos idealus tinginys.. bet va prisiskaičiau, kad kaitint reik, tai paskutiniu metu toks š ir gaunas..
Iš tikrųju, įdomu, kaip ką darot pažingsniui, ir pagal kokį receptą, nes neįsivaizduoju, kas ten jums š gaunasi...
QUOTE(Dange* @ 2010 01 07, 09:13)
o jus pilate ant nesulauzytu sausainiu? as tai visada sulauzau gabaliukais ir pilu ant ju visa masa, tada ismaisau, suformuoju ir i saldytuva
as irgi sulauzau tada suformuoju ir laikau kambaryje tada sausainiai tampa minksti, o jei iskart ikisu i saldytuva gaunasi kietas tinginys dariau vakar su 3in1 kava 2 pakeliais, skonis super
Sveikutės ilgai skaitinėjau jūsų forumą ir galvojau, kad norėčiau ir aš pasigaminti. Tai va nesenai įkišau į šaldytuvą pirmąjį savo tinginį...bet kaip visada pirmas blynas būna prisivilęs..net su tinginiu pirma pamiršau nusipirkti kakavos.. tai jis bus baltas.. antra pamiršau idėngti į indelį plėvelės ar folijos, kad lengvai išsiimtų Na ryt ragausim ir žiūrėsim kas gavosi
Na va..labai skanus tinginys išėjo..tik gal šiek tiek per saldus.
tinginys man l. į saldainius panašus savo saldumu ir kalorijom. Kaip mano dukra sako, įsivaizduok mama, kad ant sausainių užsitepi sviesto kondensuoto pieno ir dar cukraus užsibarstai..
Bet vistiek darau jį. Tik snd maximoj ieškojau nesūdytų ir ne kepintų pistacijų ir neradau
Bet vistiek darau jį. Tik snd maximoj ieškojau nesūdytų ir ne kepintų pistacijų ir neradau