o kazin kaip gautusi tinginys pagal cipciuko recepta, nedejus kakavos na turetu gautis baltas ir nieko neatsitiks del neydetu poros saukstu kakavos
QUOTE(*dew* @ 2009 12 11, 21:27)
o kazin kaip gautusi tinginys pagal cipciuko recepta, nedejus kakavos na turetu gautis baltas ir nieko neatsitiks del neydetu poros saukstu kakavos
as irgi manau kad nieko neatsitiks arba rududu dek, tada bus karamelinis
Aš dariau vakar tinginį pagal Cipciuko recepta, bet kažkodėl man jis nesustingo Sviesta pirkau tikrai GERĄ 200 g, sudėjau 2,5 pakelių sausainių, gal reikėjo dėti visus tris O kondensuoto pieno supyliau skardinę. Bet kondensuoto pieno yra kelių rušių vieni tirštesni kiti skystesni, kur aš pirkau buvo toks poskystis, gal dėl to nesustingo
Nu negaliu sakyt, kad visiškai košė, bet pjaustyt nelabai išeina
Nu negaliu sakyt, kad visiškai košė, bet pjaustyt nelabai išeina
QUOTE(aukseliss @ 2009 12 15, 10:13)
Aš dariau vakar tinginį pagal Cipciuko recepta, bet kažkodėl man jis nesustingo Sviesta pirkau tikrai GERĄ 200 g, sudėjau 2,5 pakelių sausainių, gal reikėjo dėti visus tris O kondensuoto pieno supyliau skardinę. Bet kondensuoto pieno yra kelių rušių vieni tirštesni kiti skystesni, kur aš pirkau buvo toks poskystis, gal dėl to nesustingo
Nu negaliu sakyt, kad visiškai košė, bet pjaustyt nelabai išeina
Nu negaliu sakyt, kad visiškai košė, bet pjaustyt nelabai išeina
Idek i kamera keliom valandom ir galesi pjaustyt, bus ne visai tinginukas, bet vis tiek turetu buti skanu
QUOTE(aukseliss @ 2009 12 15, 10:13)
Aš dariau vakar tinginį pagal Cipciuko recepta, bet kažkodėl man jis nesustingo Sviesta pirkau tikrai GERĄ 200 g, sudėjau 2,5 pakelių sausainių, gal reikėjo dėti visus tris O kondensuoto pieno supyliau skardinę. Bet kondensuoto pieno yra kelių rušių vieni tirštesni kiti skystesni, kur aš pirkau buvo toks poskystis, gal dėl to nesustingo
Nu negaliu sakyt, kad visiškai košė, bet pjaustyt nelabai išeina
Nu negaliu sakyt, kad visiškai košė, bet pjaustyt nelabai išeina
O gal pirkai kondensuoto pieno produktą, o ne kondensuotą pieno, dėl to irgi gali prasčiau gautis
QUOTE(aukseliss @ 2009 12 15, 10:13)
Aš dariau vakar tinginį pagal Cipciuko recepta, bet kažkodėl man jis nesustingo Sviesta pirkau tikrai GERĄ 200 g, sudėjau 2,5 pakelių sausainių, gal reikėjo dėti visus tris O kondensuoto pieno supyliau skardinę. Bet kondensuoto pieno yra kelių rušių vieni tirštesni kiti skystesni, kur aš pirkau buvo toks poskystis, gal dėl to nesustingo
Nu negaliu sakyt, kad visiškai košė, bet pjaustyt nelabai išeina
Nu negaliu sakyt, kad visiškai košė, bet pjaustyt nelabai išeina
Sausainių per mažai. Aš dedu 3,5 pakelio, ir minkšas būna, kas mėgsta kietesnį, 4 deda.
Ir masė paruošta pilti ant sausainių tada, kai pradeda tirštėti, o ne tiesiog sumaišius produktus. Kad greičiau tirštėtų, galima įdėt šaukštą cukraus.
Beje, kaitinant ilgiau, skonis bus toks karamelinis, jei kas mėgsta (aš karamelinio tinginio , tai stengiuosi kuo trumpiau kaitint, pradeda tirštėt, ir pilu.
Parašykit, kokį kondensuotą dėjot, čia irgi gali būt problema, kaip sakė Jucy
Ruosiuosi daryt cipsiuko tinginy,tik pasakykit man ar reikia kad glajus uzvirtu ar ne Kazkada dariau kitoki,bet ta mase tarp dantu kibo Kaip manot kodel?
QUOTE(Borkowa @ 2009 12 17, 15:30)
Ruosiuosi daryt cipsiuko tinginy,tik pasakykit man ar reikia kad glajus uzvirtu ar ne Kazkada dariau kitoki,bet ta mase tarp dantu kibo Kaip manot kodel?
as kai darau tai neuzverdu iki galo, bet darau beveik kol burbuliuoti pradeda
QUOTE(Dange* @ 2009 12 11, 22:02)
as irgi manau kad nieko neatsitiks arba rududu dek, tada bus karamelinis
mano gaunasi karamelinis, nereik nei rududu na netycia prisipirkau nesaldinto kondensuoto pieno tai dariau viska kaip reikia, tik nedejau kakavos, o imeciau 6 skilteles pigaus pienisko sokolado ir kaitinau tikrai ilgai, jis jau tirstas buvo, o dejau 2 pokelius karvutes sausainiu, jie karameles skonio, tai visas tinginys gavosi karamelinis, jau koks skanus buvo nerealiai
QUOTE(Borkowa @ 2009 12 17, 15:30)
Ruosiuosi daryt cipsiuko tinginy,tik pasakykit man ar reikia kad glajus uzvirtu ar ne Kazkada dariau kitoki,bet ta mase tarp dantu kibo Kaip manot kodel?
Ne, reikia kaitinant ant nedidelės ugnies ištirpint sviestą, tada sudėt kondensuotą, kakavą ir maišyt, kol vientisa masė bus, pradės tirštėt ir viskas, paruošta.
QUOTE(*dew* @ 2009 12 17, 22:21)
mano gaunasi karamelinis, nereik nei rududu na netycia prisipirkau nesaldinto kondensuoto pieno tai dariau viska kaip reikia, tik nedejau kakavos, o imeciau 6 skilteles pigaus pienisko sokolado ir kaitinau tikrai ilgai, jis jau tirstas buvo, o dejau 2 pokelius karvutes sausainiu, jie karameles skonio, tai visas tinginys gavosi karamelinis, jau koks skanus buvo nerealiai
Kaip jau rašiau, ilgiau kaitinant, pasidaro karamelinis skonis O Rududu ir yra virtas kondensuotas pienas.
Sweikos "tinginukes" Norejau pasakyti kad mano mama irgi daro tingini be kondensuoto pieno, o su parastu, kaip minejo Nasty Fairy, tik ji neverda mases, o tiesiog istirpina swiesta i r viska sumaiso su sausainiais... na, gaunasi ne toks saldus, bet mum skanu... Nors pati darau su kondensuotu pienu
vakar dariau tingini siek tiek kitaip ir didesni kieki, na man su kondensuotu pienu per saldu, bet jis ilgiau pavirus suteikia karameles skoni, tai kad nebutu taip saldu dariau taip:250 g sviesto, 1 indelis kondensuoto pieno, 150 ml paprasto pieno ur 4 pokeliai sausainiu.gavosi super, ir netoks saldus isejo 2 dieli gabalai
P.S ir dar v.s kakavos
P.S ir dar v.s kakavos