Įkraunama...
Įkraunama...

Tinginys

O kakava ta saldi dedas(granulem kur bonkutese buna) ar karti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(NePastebima @ 2009 11 04, 13:13)
Reiks tada ir man pabandyt baltą pasidaryt  ax.gif
vakar paziūrėjau pardotuvėj, kad tie Disko sausainiai pabrangę 2 lt su centais, seniau pigesni būdavo  unsure.gif


Vieno pakelio uztenka laisvai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ugne23 @ 2009 11 04, 19:51)
Vieno pakelio uztenka laisvai  4u.gif

Tada puiku rolleyes.gif savaitgalį išbandysiu sita tinginuką cool.gif gerai, kad laiko jis neužima ir dar labai skanu thumbup.gif

O dėl kakavos tai tos nesaldžios reikia 4u.gif
Atsakyti
Na pasigirsiu ir aš savo kūriniu.
Biškiuka skolinausi receptą iš cipsiuko, ir pati kai ką pridėjau...

Viską galima daryti iš pusės porcijos, man reikėjo DIDELIO tynginio, todėl porciją dvigubinau.
2 pakeliai sviesto (vienas baltam, vienas rudam tynginiui)
2 indeliai (maži) saldaus kondensuoto pieno (vienas baltam, vienas rudam tynginiui)
3-4 šaukštai kakavos (rudam tynginiui)
8 pakeliai sausainių (keturi baltam, keturi rudam tynginiui)
graikiniai riešutai (rudam tynginiui)
saulėgrąžos (baltam tynginiui)

Pirmiausia dariau baltą tinginį:
Sviestą ištirpini anr ugnies,supilti kondencuotą pieną. Viską ismaišyti ir nukeli nuo ugnies. Į tą masę suberti sulaužytus sausainius ir saulėgrąžas. Viską gerai išmaišyti, supilti į maišelį ar formą , gerai paspausti.

Rudą tinginį dariau taip pat tik djau kakavos ir smulkintų graikinių riešutų.
Masę aplipdžiau ant baltojo tinginio į maišelį ir paslėgiau.

po to pagalvojau, kad gražiai būtų atrode, jei į baltą tynginį būčiau dėjusi rudus sausainius smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Saulytė @ 2009 11 07, 09:01)


kokia idomi ideja bigsmile.gif graziai atrodo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulytė @ 2009 11 07, 10:01)




thumbup.gif Wau koks grozis wub.gif ir skonis turetu buti wub.gif
BANDYSIU blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, o as Tinginuka darau be kondensuoto pieno smile.gif Receptukas mano blog'e, stai cia:

http://aj-receptai.b...0/tinginys.html

Atsakyti
QUOTE(Asseni @ 2009 10 13, 20:09)

Tas taip vadinamas Cipciuko tinginys (autorinės teisės nežinomos), tai senas receptas, kaip žemė turbūt lotuliukas.gif
Mano močiutė, mama taip darydavo, ir aš, savaime suprantama biggrin.gif Tik mama deda 4 pakelius sausainių, bet man toks per kietas, tai dedu 3,5 - 3 pakelius. Nuo sausainių priklauso ir skonis. Kažkaip tapo mano tradicija KAUNO sausainiai, jie ne tokie kieti ir ne per saldūs. (Mama deda Pavasarinius, bet jie kietoki tokie, nors jau seniai ir nebedaro). Tai kažkaip nesinori ir eksperimentuot daugiau.
Kakavos, beje, pakanka man 2 - 2,5 šaukšto, jei daugiau, tai per juodas gaunasi, bet čia, manau, nuo kakavos kokybės labai priklauso. Net tą pačią perkant, ir dedant tiek pat, vieną kartą gaunasi per šviesus, kitą normaliai...
Ne kartą susiduriau, kad šeimininkės žino tik tokią kakavą, kur daromi saldūs gėrimai, ir daro klaidą dėdamos tokią į tinginį ar kitur, ir skundžiasi, kad nesigavo.

Labai labai mėgstu tinginį, galiu kiauras dienas maumot tik jį lotuliukas.gif Ir šitas, taip sakyčiau, klasikinis variantas, man pats skaniausias thumbup.gif

Visko neperskaičiau čia, labai daug, bet prie progos peržvelgsiu naujas idėjas. Tik noriu dar pasakyt, gal minėta ir ne kartą, kad reikia naudot gerą, tikrą sviestą, o ne riebalų mišinį, ir viskas gausis kuo puikiausiai.
Atsakyti
As tai laaaabai paprastai darau tingini blush2.gif Panasus receptas, kaip ir Cipciuko, tik nededu kondensuoto pieno schmoll.gif

3-4 pakeliai sausainiu "Gaidelis" ar panasiu
1 pakelis (200g) sviesto
1 stikline sukraus
0.5 stiklines pieno
4 valgomi saukstai kakavos


Sviesta istirpinu puode, suberiu cukru, kakava. Viska labai gerai ismaisau. Tada supilu piena ir visa mase truputi paverdu, kad burbuliuotu. Sutrupintus sausainius uzpilu mase, gerai ismaisau ir i maiseli sukraunu. Kai atvesta ikisu i saldytuva, kad sustingtu. Kadangi dabar salta lauke, tai uztenka porai valadu isnesti i balkona smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nasty Fairy: 09 gruodžio 2009 - 13:57
QUOTE(Nasty Fairy @ 2009 12 09, 13:56)
As tai laaaabai paprastai darau tingini  blush2.gif  Panasus receptas, kaip ir Cipciuko, tik nededu kondensuoto pieno  schmoll.gif

3-4 pakeliai sausainiu "Gaidelis" ar panasiu
1 pakelis (200g) sviesto
1 stikline sukraus
0.5 stiklines pieno
4 valgomi saukstai kakavos


Sviesta istirpinu puode, suberiu cukru, kakava. Viska labai gerai ismaisau. Tada supilu piena ir visa mase truputi paverdu, kad burbuliuotu. Sutrupintus sausainius uzpilu mase, gerai ismaisau ir i maiseli sukraunu. Kai atvesta ikisu i saldytuva, kad sustingtu. Kadangi dabar salta lauke, tai uztenka porai valadu isnesti i balkona  smile.gif


labai noriu pabandyti be kondensuoto pieno. eisiu siandien gaminti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dange*: 09 gruodžio 2009 - 14:10
QUOTE(Dange* @ 2009 12 09, 15:09)
labai noriu pabandyti be kondensuoto pieno. eisiu siandien gaminti  biggrin.gif

Man tai gerai gaunasi ir artimieji giria, patinka blush2.gif

Butinai parasykit atsiliepimus 4u.gif
Atsakyti
Ryt darysiu tinginį, gerai, kad temą radau, nes visai pamiršau, kad išvis toks pyragas egzistuoja biggrin.gif Jau neatsimenu, kada paskutinį kartą valgiau ax.gif Įdomiai su disko sausainiais darot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aš.: 10 gruodžio 2009 - 00:24